Archive

Archive for January, 2010

magRaiN ku kemBaLi

31/01/2010 6 comments

salam kengkwn…hope sume rakan2 bloggerzzz siht2 sokmo deh..

sejak sem nih aku sering di landa MAGRAIN…kalo ikutkan dah lama aku tak kena..aku syukur tp sem nih aku asik kena jekk..bile pikir2 balik nak kate masalh hati dah tak de…

huhu tp mungkin bebanaa esement yg menggunung wat aku stress…huhu tension wooo satu subjek esmen lebih dr 4..haihh bygkan kalo 7subjek…mcm nak mati siapkan…tiap2 minggu kena submit esemen…adehh laaa

per pon walaupon berat tp sume esement tu beres jee…cume tu r korban masa tido skit, korban waktu jejalan n keje sama dr ahli group..so far..alhamdulillahh sem nih dpt ahli group yg sume kaki wat keje..walaupon aku ada 2 group ngan lelaki hehe…sumenye ok..

tp tu r..berbalik kepada magrain..aku memang dah lama tak kena..hemm dugaan tuk sem nih…aku redha…aku paling tak tahan kalo ngadap laptop..mcm sekrg aku duk menaip..mata aku tak tgk skrin..just tgk keyboard..sbb mcm senak g2 huhu..

tp nak tak nak aku kena ngadap gak laptop kesygan aku nih sbb nak siapkan esement weiii…

k lahh..hope kekwn doakan aku tak kena mgrain dahh huhu..sakit woo..mahu bikin pecah ini kipala huwaa…per2 pon SABAR je aku mampu…

k lahh pen-off here…lain kali aku tulis lagi yee…sekiannn

Categories: Uncategorized

aKu naK kaWen!!!!

26/01/2010 9 comments

assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!! hahahah bikin gempak woo ini tajuk hakhak…tp memang aku nak kawen pon..korg tak nak kawen ke?? ish ish…tak logik tol kalo korg tak nak kawen..hekhek gatai ehhh

nih aku nok kabo skit…meh tgk schedule kat bwh nih:-

Tarikh: 30 & 31 Januari 2010
Tempat: Bilik Kuliah 8, N24
Masa: 8 pg – 630 ptg
Yuran: RM100

hahha tahu tak tarikh pe tuh??? hekhek ok ok aku bennornyee DAFTAR KURSUS KAWEN!!!!!!!!! hahahah semangat wooo….memula tuh aku takut2 nak daftr…tp enth..pas bincang2 ngan abg syg aku tuh…die suh aku amik..n die pon tak lama lagi nak amik gak…(sambil angkat2 kening) korg rase pe maksudnye tu ek???

hekhek dah leh kawen ke kami nih??? hahah aku yg gatal!! lalalala

hahahah of kosss laa AKU NAK KAWENN!!!!!!!!!!! hahah….

pas aku daftr (b4 aku byr) aku kol ummi aku…dialog tuh lebey kurg gini laaaa:-

aku: miee…ha nok kabo nihhhh (tersengeh2)
ummi: hoo mendeee
aku: gini..ha daftr kursus kawen…..hehhe dak pe dok??
ummi: kursus kawen?? amik laaa…ye tahan berapa lame?? bakpe?? mung nok nikohhh esok??? (ummi gelak gilosss)
aku: hahhahah (aku gelak sekali) alaaa dok laaa nok esokk….hahha
ummi: dohh berape kena bayor??
aku: rm100…..

haa tu lee perbualan aku n ummi…ade ke ummi kate aku nok nikoh esok hakhak…sabo jee laaa..per2 pon aku dah diberi green light hakhak…

we wait n see!!!!!!!!!!

p/s: masa aku balik kejap aritu..ummi aku ty bile aku nak kawen!!! aku dgn penuh sengeh2 nyee menjwab “ujung tahun leh dokk” sekali ummi gelak kuat gileee maaa adesss~~

Categories: Uncategorized

first time!!

22/01/2010 14 comments

hekhek..salam di tgh mlm hahha…esok kelas kul8 tp sekrg maser aku taip entry nih jam menunjukkan kul1:26 pg..ishh awal lagi tuhh hakhak…ok ok straight to the point…

apa yg first time?? hehe aku yg AGAK JAKON nih dgn bangger nak kabo kat korg..aku first time edit gambo gune adobephoto hahahhaha tu pon sbb sem nih amik subjek seni grafik adoi laa…org lain bukan main advance dr aku hakhak…tp bangger wooo..dah pandai kanggg!!!!!!!!

ini laaa yg aku duk wat…adehh susah payah aku mencube diri hakhak…ok tak??

so ni lahh hasil first time aku nih…simple nak mampus tp aku rase susah gilee nak ngedit hahhaha gilos..nampk nooo JAKON!!!! hahahah ok ok..korg tgk deh hasil nye..n bg komen2 skit..aku terima ngan lapang dada!!

Categories: Uncategorized

keSihaTaN yG tiDaK siHaT

21/01/2010 7 comments
ni pic aku kat giant heheh after kelas usul fiqh p jejalan hahhaah nyempat jek..pas tu rush g LAB plak hakhak…hidup as a student memang pelik2 sokmo *wink2*

haihhh…salam pembuka bicara!!!!
tuk pengetahuan korg aku agak tidak sht…huhu
dlm keadaan yg mcm nih keje lak makin menimbun2…kena bg komitmen yg lebih…
sungguh tidak latar..

sore aku dah mcm katak puru dah hahaha..
tp aku tetap nyanyi2 hakhak menyebbkan hujan mcm nak turun atau tak hakhak
sengaL toL ayat…

ni laa bile otak dah betul2 serbut ngan keje2..
sem nih group aku yg gabung ngan dak laki…so phm2 laa…kalo nak wat esement tuh kena set maser n tempt yg sesuai tuk wat discussion..tu yg aku ckp kena bg komitment yg lebih….per2 pon pengalaman yg berharga ini memang digunakan sepenuhnye…

nanti ngan keje lapangan nye..sbb nak kena pilih tempat2 ibadah selain dr tempat ibadah org Islam..tuk keje perbandingan agama..huhu agak susah sem nih tuk aku carry sume subjek..tp tu lahh dugaan aku…

byk lagi keje2 yg memang sume nak serentak..adehh laa…bukan aku nak bersungut skdr nak luahkan perasaan yg semakin menghimpit diri…

huhu ok lahh setakat nih dulu ye….salam…

Categories: Uncategorized

warkah untuk bekas tunang

15/01/2010 33 comments

salamm..kali nih entry yg agak berperasaan..sekdr luahan hati…tiada kaitan dgn yg hidup ataupon yg dah meninggal…

warkah ini ditujukan khas buat bekas tunang aku..

——-

abg,
tahniah di atas pertunangan abg dgn si dia..lupa plak farha nak ty umur die..tp tak pe lahh….dah tak sanggup nak berty itu dan ini…apa2 pon farha doakan hubungan abg dgn si dia berkekalan hingga ke akhir hayat..

abg,
bile berita gembira itu abg sampaikan, farha gembira tp dlm masa yg sama farha menangis, segala kenangan kita dulu mcm tayangan video yg dimain2kan berulang2 kali…terasa payah nak ilangkan, abg tahu mcm mana farha?? mcm org yg berada di alam fantasi…

abg,
kelu lidah bile terigtkan abg…terasa dunia ni seakan berhenti, farha jadi ilang tumpuan dlm kelas…farha tak tahu kenapa harus begini…farha nagis dan terus menangis…farha sendiir tak tahu kenapa…

abg,
walaupon begitu..semoga abg berbhagia…

———————-

ini gambar di saat aku pernah menjadi tunangan org….saat gembira ini hanya tinggal kenangan…

sekian..

saat aku menulis, airmata mata ini mengalir tanpa henti..ya allahh…..aku memang tak dijodohkan untuk die….semoga abg berbahagia….MyEm0.Com

Categories: Uncategorized

Sejarah Tuhan – Dr Ramli Awang

13/01/2010 10 comments

salam kwn2…aku nak mintak pertolongan dr korg nih..ada sapa2 yg leh tolong carikan tajuk buku di atas?? aku dah cube cari kat kedai2..agak susah nak didapati..so sapa2 yg ada leh tak kongsi2 kat aku huwaaa…

sesungguhnya aku amat2 memerlukan buku ini..aku merayu kat kwan..sapa2 yg leh tolong dptkan bgtahu aku ye…thanks yg sudi membantu….

Categories: Uncategorized

eSeMenT oh eSeMenT~~

12/01/2010 6 comments


salamm hari selasa..hehhe dang ag wat entry jap…sbb so serabut maa sekrg…adehh…

meh aku nak listkan keje2 aku sepanjg sem nih..taa daaa~~~~~~~~

1) Muqaranah al-Adyah
=kerja lapangan
=ulangan buku
=ulasan isu kalimah allah
=perbentangan

2) Bahasa Pengaturcaraan III
=web static
web dinamic

3) Video Animasi dan seni Grafik
=esemen individu (suke hati lec nak bg)
=adobe photo
=flash
=3D animasi
=perbentangan
=elearning (wajib)

4) Qawaid Fiqh
=perbentangan+esemen
=elearning

5) Kaedah Penyelidikan dan Pendidikan
=kerja sepanjng sem+projek ala2 PSM
=persentation

6) Usul Fiqh
=cari tajuk+esement biasa

7) Qawaid Lughah
=masih tak tahu keje apa
=belajo nahu+saraf

huwaaaaaaaaaaaaaa semput+semput+semput+semput!!!!!

Categories: Uncategorized