Archive

Archive for July, 2009

pic paling cute~~~~

31/07/2009 6 comments

nge~~~~~~~~~~~~~tersyum tak korg tgk pic nih??
hehe aku yg dlm keadaan nak marah bile tgk pic nih terus tersengeh…
hehe ni lahh anak buah aku AMILIN
dah berumur 10bulan hehe…
comey kan????
Categories: Uncategorized

kenapa mesti ada perasaan benci?

salamm dari aku yg duk kat pontian sekrg….kali ni entry aku agak emo sbb aku rasa memang aku patut emo…enth laa…hati mana tak memberontak bile kite dpt tahu hati ibu kite dilukai dgn sengaja…bg aku tu satu kesilapan yg tak mungkin aku maafkan…hatta die sedara kandung kite sendiri….

enth laa…dlm dunia ni mcm2 karenah manusia…yg paling aku tak suke ada sifat iri hati kat diri masing2…kenpa mesti begitu?? kita manusia nih sama je…sume ni bergantung kepada diri n rezki masing…stiap yg allah bg kat kite tuh dah selayaknye utk kite…kita sepatutnye bersyukur dgn apa yg ada…

bile aku dpt hati ummi aku terluka…aku menangis dlm hati…dampai begitu sekali die wat kat ummi aku?? tahu tak..sebesar kuman hati ibu kite terluka tak cium bau syurga dan hidup di dunia pon takkan tenang….aku…enth laa..ckp salah tak ckp pon salah….

bile aku tahu die ada masalah dlm sesuatu keadaan aku tahu…all dah bls setiap perbuatan die…tp die masih jugak tak sedar ngan apa yg berlaku…ya allahhh…aku dah tak sanggup tgk keadaan ini berlaku….aku hanya mampy berdoa…

enth laa…hidup dalm sebuah keluarga pon nak dengki mendengki…kenpa?? apa salah kami??? napa nak marah sgt kat kami??? kami ada wat salah kat kamu ke?? kenapa?? jwb laaa!!!!

tp hati aku hy berkata dlm diam….aku masih tak sanggup nak berkurang ajar dgn org yg lebih tua dr aku….tak pe..aku yakin satu hari nanti…kamu akan sedar akan hal ini…aku nak sgt kamu sujud di kaki umi meminta ampun atas segala dosa yg telah kamu lakukan….

Categories: Uncategorized

pic my new niece~~~

29/07/2009 4 comments

im backk lalala~~tgk laaa syg sgt2..hehe semlm kul5 ptg adik aku nur send mms pic anak buah aku yg arini dah berumur 4 hari!!!! welcome syg~~~tunggu cik dee dtg ari jumaat nih eh…nak cium2…

haaa cute tak??? hehe mcm muke abg yudie aku hekhek….ni anak k3 die…first pompuan…waaa tak sabar nak g tgk…..!!!!

Categories: Uncategorized

seLaMaT daTaNg saYanG~~~

28/07/2009 7 comments

25 Julai 2009 merupakan tarikh di mana aku mendapat anak buah ke 5 hehe…bb gurL…anak abg yudie aku…aku excited sgt2…ye lahhh aku memang suke bb…lagi2 plakk bb gurl..sebelm nih anak buah aku 3 lelaki n sorg pompuan…n sekrg bertambah lagikk…waaa syukur n heppy sgt (hakhak mcm anak aku plakk adoii laa)

opp lupe lakk tahniah tuk abg aku…sbb dapt anak ke3 yg siht n comel tu….aku tumpang gembira kat sini….

hemm name bb NURUL IMAN ZAFIRAH BT MOHD SHAM ZAIRUSDEE…adehh panjg lakk nama abg yudi aku nih hehe…tuk pengetahuan korg kira abg yudi nihh abg kandung aku le…yg bersalin tu kakak ipar aku..yeee yee…

insya-allah bile aku da dpt pic tu aku upload kat sini…n kalo tak de aral melintang aku nak g kL g tgk bb baru…hehe…

k lahh aku nk wat lesson plan palk…daaaaaaaaa

Categories: family, happy owezz

peTahnYer aMir~~

24/07/2009 2 comments

aku: hello kaktie!! wat mende??
kaktie: duk tunggu nok buke poser..kaktie ada 5 hari ag hehe
aku: waaa caiiyokkkk~~~ehh kaktie amir wat mende??
kaktie: ada tu~~jap kaktie panggil (amiir!! cikdee tepon nihh) (haaaa ok) jap2 ha die marii~
aku: ok…

amir: hello cik dee….eeee
aku: aaaa amir wat pe…
amir:…haa??? (tak phm soklan aku hahah)
aku: amir tak nak jumpe cik dee ke??
amir: amir tak tahu no tepon cik dee..
aku: tak tahu?? amir ty mama…die tahu tak…
amir: haa kejap…(mama2..tahu takk no tepon cik dee) (tahu3) haaa mama ckp die mama tahu…nanti amir tepon cik dee ye…
aku: ok…
amir: ok babai…

hahah terus bagi kat mama die fon tuh…

adoii laaa tu laa perbualan aku ngan anak buah kesaygan aku…pnadai sungguh berckp…rindu sgt2 kat die hehe…kekadang aku ckp lain die phm lain…wat aku pecah perut jekk kalo berckp ngan die…

tp tu laaa memang aku suke layan budak2 hehe….

Categories: family, happy owezz

boLeh taK nih???

21/07/2009 5 comments

assalamualaikumm sumee!! bgun2!! ustzah masuk blog nih hakhak…waa sengaL aku arini…adeyy…aku nak luahkan perasaan jek nih..

arini hari ke2 masuk kelas..semlm dah masuk..adoii laa leh tahan budak2 nih..maklum laa sekolah harian…huwaa…agak degil lahh boleh aku katakan…tp aku sahut as a cabaran tuk aku sbg guru praktikum…setakat hubungan aku ngan akan sejawat alhamdulillah…cume ngan budak nih..kalo masuk kelas adoii laa..

aku kena ngajo menggunakan tulisan jawi 100%…ni lagi satu prob huwaaa…dak2 kelas aku tak reti bc jawi…sikit2 je katanya…adoi laa nampaknya aku terpaksa kerja keras laa…sbb dah syarat praktikum ngajo dlm jawi…MARTABATKAN tulisan JAWIII yeeahhhhhh~~ hakhak (hiburkan hati sendiri)

hemmm cam ne ek..boleh ke aku??? ya allahh semoga aku kuat tuk lalui semua cabaran di dunia realiti di sekolah nih…kwn2~!!!!!!!!!!doakan aku tau!!!!!!!!!!!!!!!

Categories: Uncategorized

ROS ohhh ROS~~

17/07/2009 3 comments

ROS…apa itu ROS?? Rancangan Orentasi Sekolah…hemm saper2 yg berada di bidang pendidikan kompom tahu apa itu ROS…dan sekrg ini lah yg aku lalui sekrg..

sebelum aku mula wat ros..sume org kate…ala senang je ros…mudah je…kejap je wat…tp bile diberi masa tempoh seminggu je tuk siapka ROS nih…adoii laa pening dibuatnye…pihak fakulti just bg ringkas sgt panduan tuk kami siapkan ros…huhu…

setakat nih maklumat yg kami dpt tak laa menyeluruh….n apa yg kami dpt tuh nak susun pon satu hal…pening gak tau…aku tak phm nape org leh ckp senang je…..memang aku akan pk posotif yg nak wat ros nih senang je…sbb kalo aku sendiri yg ckp susah alamtnnyee down gakk aku…huhu

skerg nihh sbb aku dah pening tu yg aku layan blog jap…kehkeh sj…tuk ilangkan tension…

minggu nih aku n kwn2 yg praktikal n cikgu2 baru kena join Minggu KOKO…heheh tido seklah weii jaga budak..tp aku rasa aku yg terbongkang muhaha..sengal…madi2 aku balik umah…sbb dekat je kann hakhak..dulu masa jadi student tak denye nak rase semua nih…duk berebut nak mandi..kena elok tak mandi wakakak oppssss pecah rahsia dennn hakhak..

k lahhh duk melalut dah…per2 pon aku seronok jadi cikgu…hehe

Categories: Uncategorized