Archive

Archive for May, 2009

uMbuK nYoR~~

30/05/2009 18 comments
huwa2..ni entry sambungan dr kesah spiderman hakhak….setelah pokok kelapa ditebang..cewahhh mcm nak wat karangan plak hakhak..tak kesah laaa..aku nak story hal umbuk nyor nih…

korg tahu tak nyor tu apa?? org ganu panggil kelapa tu nyor je..hehe ni nak bukak kelas bhs ganu nih kehkeh…jom2 kite tgk beberapa pic yg aku snap tadi..ummi aku glepor potong umbuk nyor nih…
umbuk nyor nih katanya asal dr batang kelapa..kat2 ngan akar…ye kot..kalo aku salah so sory haha..sbb aku konpius tgk ummi aku duk potong2 td hakhak..

ni lee umbuk nyor nyerr hehe aku pening tgk kehkeh

yg bwh tu..asalnye akar pokok kelapa…ummi aku kata yg bwh wat acar..yg atas wat sayur…tp yg penting aku tak phm kehkeh

ni ummi aku duk potong2..wat sayur kot..aku confuse sbb aku tgk mcm sama jek hahah sengaL

haaa korg tahu apa nih?? ni pelepah yg wat ketupat tu..umi aku mkn g2 jek..sambil ptong sambil mkn huhu…pening aku tgk…wat masak lemak katanya kehkeh

Categories: Uncategorized

ePy beZdaY mY bFF~~

30/05/2009 4 comments


heppy besday ura…semoga ura sentiasa heppy menjalani hidup..semoga ura dipanjgkan umur n dimurahkan rezki olehNYA.. syg ura..apa2 yg terjadi ha tetap akan ura sampai bile2..kecuali allah tarik igtan ha… take care owez..once again…wish u gudluck!!!n HAPPY BESDAY yg ke 25 wif love-farha-

Categories: Uncategorized

sPideRmaN froM toK beNg~~

29/05/2009 13 comments

aku tak tahu nak cite hal apa..apa yg penting kata sini..arini jumaat riuh rendah umah aku sbb ada aktiviti menebang pokok kelapa n pokok durian belakang umah…yg peling aku tak suke byk siott cik ngge umah aku hahah cik engge tu gelaran tuk kerengga…wahhah ummi aku yg bg gelaran tuh..bijak gak tuh hakhak..

jadi tanpa memanjgkan story..meh aku tunjuk beberapa aksi yg sempat aku snap…secara jujurnye aku terpegun dgn keberanian pemuda ini hehe…

nampak tak ada org kat ats pokok kelapa nih?? hehe

tu dia..memegang parang…siap berdiri tuh..kalo aku terkencing n padan wat jeritan maut jek wakaka

hah…tgk!!!..siap dempangkan tgk tuhh haha…leh jalan2 lak tuu adehh laa…

pic paling cantek aku amik…kebetulan aku snap je buah kelapa jatuh hehe

ni aku g dekat skit hehe..aku siap menjerit masa amik pic ni..aku sendiri tak tahu napa..hahah sengaL

Categories: Uncategorized

daH kaWen ke beLuM??

28/05/2009 9 comments

aku baru je pas menjelajah ke gambo2 kat fs kawan2 aku..hermm ada yg buat aku rase tergerak nak menaip sesuatu kat sini…kalo korg de pendpt leh r nak kongsi2 ye…

sebenarnye aku mls lahh nak citer hal org..senang aku ckp perkara yg bakal aku sebut pon aku sendiri pernah melaluinyer…dipendekkan story…alam percintann…hermm tetibe teringt kisah silam yg penah wat hati aku terluka yg amat dlm tp dmi kebhgiaan kedua org tua aku n bg seorg anak restu kedua org tua adalah rahmat kita di dunia dan di akhirat..ats desakan itu aku kecundang dlm 2x percintaan…sadis sebenarnye…ya kalo ikutkan org akan kata ‘eleh baru 2x je..tu pon nak kecohh’

takk..aku bukan nak kecohkan hal nih…salah tanggapan tuh sbb 2x percintaan membuatkan mata aku kena berhdapan kenyataan..n aku kena sedar setiap apa yg kita nak tak semetinye menjadi milik kita…tinggi mana cinta kita kat seseorg tuh tp hakikat tetap hakikat..itu lahh yg aku lalui sebelum nih…

tp bukan ini yg aku nak story sebenar..setelah menerjah gambo2 kekwan aku kat fs..igtan aku berputar saat aku bersama dengan mereka yg pernah bertakhta di hati ini…

tp kekadang bile aku pkir2 balik….memang seronok sbb dpt berjalan bersama2…pergi sana sini…aku tahu salah…aku tahu…tp kerana desakan cinta (konon) aku ikut kata hati….rakam gamba sana sini..seronok..kenangan yg tak mungkin terpdam bila bersama….enth laa…apa2 pon kenangan tetap kenangan…

demi keluarga tersyg aku tinggalkan semua tuh….namun sampai bile ianya harus terpadam….tp aku takkan perpaling ke belakang lagoo itu janji aku…

kekadang bile tgk gambo2 rakan aku cegitu hati jelek..bukan aku jeles…sbb aku tahu semua tu salah…sbb tu sekrg…walaupun aku siyesss aku byk kali berpesan pada diri sendiri..entah kau senang camni..aku tak nak mcm dulu….sbb aku tahuu…kalo kite terlalu berharap, aku takut ianya tak jadi kenyataan…aku bhgia hidup camni…

enty aku tajuk dah kawen ke belum kan?? korg phm ke apa yg aku nak sampaikan…kalo tak phm…cube lah dlmi maksud setiap bait2 yg ada…

😉

Categories: ragam kehidupan

puTuSkanLah PaCarMu

28/05/2009 10 comments

uishh..pes time aku dgr lagu nih wat kepala terangguk2 hehe ikut rentak..tetibe hati aku tertarik..sbb lagu nih rancak2 skit..tu yg aku suke..aku tak suke lagu2 balada nih adehh sakit tinge dgr hehe….

memandang masa aku terdgr lagu nih aku ngah final exam so aku tak de masa nak cari..time cuti ni lahh aku cari hehe…waaa dah jumpe…n sekrg aku duk dgr jekk waaa giler aku..

tp bile dah tilik2 lirik lagu ada bhyes gak…k korg bc ehh lirik kat bwh nihh hehe

kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu

kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku

kan?? tul tak?? ada ke suruh putus adehh laa…mcm2..kalo leh tercipta lagu cegini bermakna dunia realiti pon ada tul tak??? so pikir2 lahh

apa yg pentingg?? kejeeee saaammmaaaa!!! haha melalut ehh aku…but im really2 fall in love for this song muhahahhaa (gelak jahat)

Categories: koLeksi, lagu cinta hati

LaYan noVeL 2 ~~

27/05/2009 6 comments
Tajuk: Mencintaimu
Penulis: Nass Alina Noah
Penerbit: Novel Creative

872muke surat!!! wow aku dpt habiskan dlm masa 1 hari?? percaya tak?? hehe gile aku baca novel nih…best siot..cerita yg dr awal sampai aku tak hbs membebel n menjadi tanda tanya….

kalo aku stop bace otk aku sumpah seranah kat watak utama..emm Camelia..waaa feeling tau…

bila aku bc novel aku leh wat satu kesimpulan…ermm apa erkk aku tak reti nak story gane…tp apa yg leh aku ckpkan apa2 kita nak wat keputusan tuh mestilah kita kena berbincang…n jgn terlalu tak mempercyai org tu je…hehe

kalo korg nak tahu kesah selanjutnye korg bc laa..adehh aku sakit jantungg bc novel nihh adehh laaa

Categories: Uncategorized

dieR nanGiss~~

27/05/2009 14 comments

die berumur 12thn…
nak panggil pe ek..budak ke kanak2?? tap mcm dah besar…senang2 aku istilah kan sebgai die..

mak die vouge…bergaya..aku selalu panggil mak die “datin”
so phm2 laa kalo istilah tu aku panggil..korg dpt bygkan mcm mana kan…

mak die bz..selalu meeting sana sini..
dan die sekrg berada di rumah aku…
aku tahu die anak manje..
bile die berada dlm keluarga aku…aku kekok ngan kemanjaan die..
bile mlm2 aku tgk kepala die selalu lentok kat bahu ummi aku…
aku tak jeles pon tp aku kekok..
ummi aku layan…
anak2 die pon tak manje cam tu..

tp die tak salah…
die anak tunggal..
kalo sebut anak tunggal kompom manje..

kalo ikut hati aku tak suke ngan die..
sbb??
entah laa…mls aku nak story hal nih…wat aku sakit hati aku jek..
tp bukan salh die…
dan aku tak slahkan mak die…

aku kesian tgk die nangis…
aku nak pujuk…
“qis..jgn nangis..kan mama nak balik jap ag”
tp kelu lidah aku…
enth laa…
kesian…
anak sorg pon mcm tak leh nak jg…
entahh…aku mcm tak phm…

ni lah…
mcm2 ragam manusia sekrg..
aku tak perlu nak tgk kehidupan org lain sbb byk perkara yg aku tgk kat tv ada depan mata aku sekrg nih…
ni lahh sebuah kehidupan realiti yg ada…

Categories: ragam kehidupan