Archive

Archive for April, 2010

tak perlu nak story segala mcm~~

salamm kwn2..sejak balik dr utm..aku on9 tp mcm mlas nak layan blog hahha..walaupon aku baru je tukar layout…aku mls nak jejalan kat blog kwn..mood tak dtg ag…nanti laa time aku betul2 boring aku jejalan kat blog kwn2 ye…

hemm aku tgk blog2 yg aku jelajah…segala mcm die nak story…adeyy aku rase tak perlu kot…sbb takkan sampai benda yg privacy pon nak citer..n setakat beli benda yg biasa2 pon nak story…nampk mcm nak menunjuk jee die tu byk duit…huhu mungkin ide tak berniat tp pembc akan berfikir g2…hemm ni pendpt aku je…

aku nih kalo ikut nak story byk sgt tp aku rase tak perlu…masih byk benda lain aku nak cite…sbb aku jadi mls nak wat new entry hahah sengaL…

k lahh kang lagi panjng aku melalut..better aku stop lu…daaa~~

p/s: sekrg nih otak agak serabut…so dlm proses nak tenangkan fikiran..sory kalo mendiamkan diri dr berBLOGGING ye kawan2….

Advertisements
Categories: Uncategorized

ku menanti~~

28/04/2010 6 comments

sayang..
ku menanti jawapan drmu
kenapa
setiapa kali aku membicarakan hal yg penting
engkau mendiamkan diri

salah kah aku hendak berkongsi kegembiraan??
atau engkau tak sudi untuk mendengar??

sayang
terkadang aku terfikir dgn sikapmu
terkadang aku terfikir sayangakah engkau terhadap diri ku??
terkadanga ku terfikir engkau mempunyai teman yang lain..

kita ditakdirkan menjalinkan hubungan ini dengan jarak yg jauh..
aku serahkan kepercayaanku terhadapmu sepenunya..
sbb aku sentiasa jujur dengan cinta yang aku berikan kepadamu sayang

sayang…
ucapkan lah sesuatu…
aku menginginkannya…

aku akan terus menanti jawapan darimu sayangg…

Categories: sajak dan luahan hati

cat baru lagi~~

27/04/2010 5 comments

hahah..kalo dah name tak de keje~~cat umah je laa tahu hakhak…

aku rase lagi nice dr yg b4 hahah korg rase gane??? komen skit hehe

Categories: Uncategorized

sujud paling bermakna dalam hidup aku~~

26/04/2010 13 comments
salam kwn2!! aku dah selamat kembali heheh…alhamdulillahh progrm n aktiviti yang dijalankan di KEM REBUTIA memberikan kenangan yg paling indah dlm hidup aku…byk2 kem yg penah aku g kem nih lah paling meninggalkan kesan yg paling mendalam hati aku dan paling happy penah aku lalui…

pertama kali nye aku sujud di tanah tanpa lapik, di tepi sungai, di atas pasir…sungguh syahdu…hanya allah yg tahu di dalam hati ini mendapat ketenangan yg mengasyikkan…selepas selesai memasak di dalam hutan, group aku bergilir solat berjemaah di tepi sungai…hanya muat 3 org…solat jamak taqdim yang kami lakukan penuh kusyuk..berhadapn dengan sungai yg mengalir (wolopon keadaan bising dgn kwn2 yg duk bermandi manda main sungai) kami tetap solat dgn penuh kusyuk…ketenangan yg tak pernah aku alami seblm ini..alhamdulillah…

dan pengalaman pertama yg aku dpt dr kem ini…pertama kali dlm hidup aku, aku dikehendaki sujud di dalam air…aku tak dpt nak sebut pada jam berapa ketika itu, tp aku dpr rase dah hampr2 waktu subuh…sbb activiti solonight bermula jam 11mlm…dan aku ketika itu mengntuk yg amat sgt….tp alhamdulillahh kepayahn kami lalui mlm itu di sungai dgn sujud yg menginsafkan…kami diarahkan untuk melakukan sujud di dalam air…aku yg kesakitan ketika itu mulanya tak mampu nak lakukan..sbb keadaan terlalu sakit, n terlalu sejuk..kami kena duduk di dalam air…namun kami tetap buat n sujud dgn tenang menginsafi kesalahan masing2…alhamdulillahh…percubaan kedua ku sujud memberi ketenangan yg amat dahsyat di dlama hati aku…dan aku mampu sujud dlm keadaan yg lama di dalam air…alhamdulillahh~~

dan apa yg best kat sini, aku antara org2 yg TERKENA dlm kem tu…di akhir slot seblm balik, poknik selaku pengrah di situ mengtakan, antara nama2 yg disebut ini tidak akn dibenarkan hadir ke kem ini lgi atas sbb2 yg tak terjwb..ada 5 org termasuk aku…sedih memang sedih…tp aku pasrah…tp apa yg mengejutkan…tibe ramai2 menyanyikan lagi SELAMAT HARI LAHIR…aku besama rakan2 terkedu dan terus menangis hehe…ustzah yg hadir gelakkan aku sbb nangis hehe…terima kasih kepada seluruh warga DPerkasa!! love u olsss!!!

akan ku simpan kenangan ini selamanya…terima kasih atas segalanya..dan terima kasih di atas segala pertolongan sahabat2..semoga ukhuwah kite berkekalan insya-allah~~

Categories: my stoRy

rebut tiang!!

22/04/2010 2 comments
ni la tempat yg baka aku g esok…aku excited+debor2 heheh

assalamualaikum sumee!! ni second entry aku tuk hari ni…ok pas nihh..aku stop dlm 3hari gak dr menulis…sebb aku nak g rebut tiang!! muhahaha…

ok ok meh aku explain…rebut tiang nih benornye ayat kwn aku..aku mulany konfius gak ape benda laaa dieorg duk sebut2 “rebut tiang! rebut tiang!” hahah macm2 laa kwn2 aku nih…

mulai esok sampai ahad..dr 23-25 aku g kem..masuk utan tu aku tak tahu laa sbb aku dah tgk website kem nih…bertempat di Kem Rebutia, Gombak….haha asal rebut tiang tu REBUTIA sebenarnyee adeh….aku nak explain lebeh2 pon enth laa…aku gelak jee dgr dieorg duk sebut rebut tiang!!

so 3 hari gak aku tak menulis..hope korg tak merindui aku hehe..rajin2 laa dtg ke blog aku ye…

bye kwn2….

Categories: Uncategorized

Jika ini pilihanMU; aku akur sebagai seorang SAHABAT

22/04/2010 3 comments

Jika ini keputusan mu, aku akuur sebgai seorg sahabt, tp satu je aku pesan wahai sahabt, aku sentiasa ada di sisi mu..

Andai bahu ini menjdi tempt kamu tumpahkan airmata mu, aku sedia berkhidmat,

Andai telinga ini menjadi tadahan luahan bicara mu aku sedia terima..

Itu lah namenye sahabt..

Byk mana aku bg pandangan…keputusan itu tetap di tgn mu…

Cuma satu aku pinta, tabahkan hati mu, senyum2 lah selalu sebgai pengubat duka…

Aku tahu kamu seorang sahabat yg tegar dgn badai yg melnda..

Di sini aku mampu berdoa untumu semoga hari2 yg berlalu kamu lalui dengan penuh kebhagiann…

Aminnn

(entry khas untuk MISS PINKY)

Categories: Uncategorized

Testing my new font

21/04/2010 5 comments

Salam kasih salam saying dari aku yang bernama farha heheh

Aku nih baru je install new font yg aku donlod dr blog Mr. Faroog..wahh nak promote nihbyk gak jenis font yg leh di donlod..so aku test laahekhek leh laa kau edit2 keje aku kat fotosop n gune pelbagai jenis tulisan hehen satu ag tak yah beli dah cd font hehe jimat woo

So..comel tak tulisan aku gune nih?? Aku sukebyk aku jenis fonttp saje aku gune jenis font nih..

Ok selamat maju jaya hehehe

p/s: oppss lupe nak bgtauaku publish entry aku kali nih gune by word 2007senang bukann leh gune pelbagai jenis tulisan yg aku suke hehetry la kwn2

Categories: Uncategorized