Home > my stoRy > sujud paling bermakna dalam hidup aku~~

sujud paling bermakna dalam hidup aku~~

salam kwn2!! aku dah selamat kembali heheh…alhamdulillahh progrm n aktiviti yang dijalankan di KEM REBUTIA memberikan kenangan yg paling indah dlm hidup aku…byk2 kem yg penah aku g kem nih lah paling meninggalkan kesan yg paling mendalam hati aku dan paling happy penah aku lalui…

pertama kali nye aku sujud di tanah tanpa lapik, di tepi sungai, di atas pasir…sungguh syahdu…hanya allah yg tahu di dalam hati ini mendapat ketenangan yg mengasyikkan…selepas selesai memasak di dalam hutan, group aku bergilir solat berjemaah di tepi sungai…hanya muat 3 org…solat jamak taqdim yang kami lakukan penuh kusyuk..berhadapn dengan sungai yg mengalir (wolopon keadaan bising dgn kwn2 yg duk bermandi manda main sungai) kami tetap solat dgn penuh kusyuk…ketenangan yg tak pernah aku alami seblm ini..alhamdulillah…

dan pengalaman pertama yg aku dpt dr kem ini…pertama kali dlm hidup aku, aku dikehendaki sujud di dalam air…aku tak dpt nak sebut pada jam berapa ketika itu, tp aku dpr rase dah hampr2 waktu subuh…sbb activiti solonight bermula jam 11mlm…dan aku ketika itu mengntuk yg amat sgt….tp alhamdulillahh kepayahn kami lalui mlm itu di sungai dgn sujud yg menginsafkan…kami diarahkan untuk melakukan sujud di dalam air…aku yg kesakitan ketika itu mulanya tak mampu nak lakukan..sbb keadaan terlalu sakit, n terlalu sejuk..kami kena duduk di dalam air…namun kami tetap buat n sujud dgn tenang menginsafi kesalahan masing2…alhamdulillahh…percubaan kedua ku sujud memberi ketenangan yg amat dahsyat di dlama hati aku…dan aku mampu sujud dlm keadaan yg lama di dalam air…alhamdulillahh~~

dan apa yg best kat sini, aku antara org2 yg TERKENA dlm kem tu…di akhir slot seblm balik, poknik selaku pengrah di situ mengtakan, antara nama2 yg disebut ini tidak akn dibenarkan hadir ke kem ini lgi atas sbb2 yg tak terjwb..ada 5 org termasuk aku…sedih memang sedih…tp aku pasrah…tp apa yg mengejutkan…tibe ramai2 menyanyikan lagi SELAMAT HARI LAHIR…aku besama rakan2 terkedu dan terus menangis hehe…ustzah yg hadir gelakkan aku sbb nangis hehe…terima kasih kepada seluruh warga DPerkasa!! love u olsss!!!

akan ku simpan kenangan ini selamanya…terima kasih atas segalanya..dan terima kasih di atas segala pertolongan sahabat2..semoga ukhuwah kite berkekalan insya-allah~~

Advertisements
Categories: my stoRy
  1. 26/04/2010 at 8:06 pm

    shahdu btol..bca smbail terharu,pglaman ni mmg x blh nk djual beli=)

  2. 26/04/2010 at 8:11 pm

    omey:=) betul2…kenangan paling dlm hidup sy…

  3. 26/04/2010 at 8:43 pm

    wah! pengalaman yang betol2 best

  4. 26/04/2010 at 9:38 pm

    waaa….syoknya… =)

  5. 26/04/2010 at 9:48 pm

    yatie:hehe..memang pon…best…

  6. 26/04/2010 at 9:48 pm

    ura:hehe…ade gak dak2 kelas tak g..dieorg memang rugi hehe

  7. 26/04/2010 at 10:09 pm

    sbb pe diorang tak pegi? ruginya….

  8. 26/04/2010 at 10:29 pm

    ura:enth…tp yg memng t ak leh g tu memang kite org phm…tp ade yg tak de alasan tak g…tu yg rugi~~benda2 mcm nih bukan selalu leh join…

  9. 26/04/2010 at 10:33 pm

    aaa laa kanrugi.. ha tahu, ura cuti kejap je.. huhu.. 6-9. mei ni.. huhu

  10. 27/04/2010 at 12:08 am

    Betul kak Ha..sangat bererti sujud itu..sejuk dan syahdu..

  11. 27/04/2010 at 1:23 am

    Hepi Buzday..msti ya ni jd yang ter tak lupa kan…heheh

  12. 27/04/2010 at 8:23 pm

    huda:hehe takkan kakha lupe..sbb kad tu kakha simpan molek2 hehe

  13. 27/04/2010 at 8:26 pm

    waaaa beshhhhhhhhhhhhhtp canew sujud lam air..tenggelam hbs ke pale tuh..lemas dop

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: