Archive

Archive for March, 2010

FinaL eXaM (@_@)

29/03/2010 7 comments


Salam kepada semua rakan!! Yeahh tu diaa tajuk yg agak menyesakkan nafas aku huwaa….opppss seblm tu aku nak bgtahu..aku tulis entry nih by word..so send by word laa hahah kwan aku kmar yg ajo..haha tak yah laa aku nak bukak blog kat entry new post..tp kena bukak gak..ni just tu cobaan hehe…

Ok..ni aku nak listkan jadual aku adeh..so after this aku concentare study la plak..baru leh nak study sbb saat akhir masih lagi dpt semen..so kena settlekan dulu…jom tgk jadual aku kali nih…

SEM II 2009/2010

Tarikh/Hari

Masa

Subjek

Tempat

5 April

Isnin

230 – 430 ptg

Muqaranah al-Adyan

C15 206

10 April

Sabtu

900 – 1100 pg

KPDP

KTR

11 April

Ahad

900 – 1100 pg

Tekno VGA

N24 DK1

13 April

Selasa

900 – 1100 pg

Qawaid Fiqhiyyah

KTHO

14 April

Rabu

230 – 430 ptg

Usul Fiqh II

C15 206

15 April

Khamis

230 – 430 ptg

Qawaid Lughah III

C15 206

16 April

Jumaat

230 – 430 ptg

WEB

N24 DK9

Haaa ni hari2 yg aku bakal berjuang sem nih…doakan aku deh…hemm ni aku nak bgtahu satu perkara..

Tuk subjek KPDP tu diawalkan kepada 1 April..adehh my besday actually…huwaa sambut besday ngan paper first..tp tuk hari sebenr kena amik gakk…pening…tp ikut je laa kehendak lec…then hari last plak 16 April besday my Love aduhh….so just sempat ucp je laa…sbb massa tu duk pulun study…konon jekk study hahah…means kat sini hari2 penting bg aku dilalui dgn hari yg lagi penting..so redha je laa…

Per2 pon..doakan aku ye kwn2!!! 17hb aku dah blahhh balik kg YAHOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Categories: Uncategorized

tangisan hati Farha

26/03/2010 4 comments

menangis..itu sahaja yg aku dpt lakukan…di saat jari ini menari di keyboard lappy aku, airmata ku tak dpt di tahan2..berat sungguh apa yg aku rase di kala ini..enty kali ini sedkr tuk luahan hati….mungkin selepas ini aku rase tenang~~

dlm keadaan yg agak huru hara sekrg, mcm2 hal yg dtg, aku boleh dikatakan berada di tahap down gile…aku betul2 ilang tumpuan, tension ngan esemen, tension di saat2 akhir nih aku masih lagi dpt tugasan yg perlu disegerakan, lec plak meng’awal’kan final tul paper die…aduhh beratnyee apa yg aku naklalui…

dlm masa yg sama, aku dpt tahu, kota pengetua tuk kolej aku tak dpt, ya allah..permohonan asrama tuk sem depan dah laa hari aku final examm..sakit nyee jiwa…aku nangis…

dlm duk jiwa kacau, aku kol ummi…ummi lak story hal abg yudi aku…sebak di dada usah di ckp…nangis aku..enth laa…biasanya aku ok jee kalo kol ummi aku..mungkin sbb aku pon dlm keadaan yg high pressure..jadi dgr suara ummi pon jadi sebak…

aku ngadu yg aku betul2 semput tuk final kali nih..ummi pesan “belajo betul2 laa yee…” ya allahh..bagai nak luruh amanat yg ummi bg…letak fon aku nangis…tak leh nak tahan….

ya allahh kuatkan semangat…

p/s: andai korg baca apa yg aku tulis nih, mungkin korg anggap masalah student…tp tu lahh yg aku alam sampaikan aku betul2 tak leh nak wat keje….tp sekrgnye aku dah lega skit after luahakan di sini….

Categories: frust, my stoRy

Baraka Allah Lakuma – Maher Zain

kawan2..ni lagi lagu yg aku nak kongsi hehe aku suke..layan laa…lagu nih ditujukan kepada pengantin2 baru diluar sana~~~

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together

We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Do’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure
We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Do’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

بارك الله
بارك الله لكما ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let’s raise our hands and make Do’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

Categories: Uncategorized

WADA’ 2010

pertamanya syukur alhamdulillahh..selesai progrm WADA’ yang bertemakan UKHUWAH MENJALIN MAHABBAH~~~tahniah kepada Fasya Nadya yang memegang jawatan timbalan pengarah sekaligus menggantikan tempat pengarah MOHD SYAFIQ kerana menunaikan ibadah umrah….

aku sebagai AJAK CENDERAHATI..tahniah kepada kakreen, kakfaridah n kakniza dan jutaan terima kasih di atas segala kerjasama yg diberikan….walaupon aku rase aku tak byk tolong, tp sedikit sebyak kerja bhgian cenderhati semuanya berjalan seperti yg dirancang….tp terkadang ada kekrangan yg tak dpt dielakkan..bg aku itu perkara biasa…apa yg penting kite tetap jalankan tugas masing2…

so far aku berpuas hati dgn perjalanan progrm mlm td..walaupon aku tgk masing2 cuak..ye lahh..sbb progm kali nih untuk pelajar SPI tahun 4..demi meraikan dan sebagai majlis perpisahan tuk mereka…apa yg kami takutkan ada yg tak puas hati atau sebgainye..tp alhamdulillahh..gimik2 yg dirancang berjalan seperti yg dirancang walaupun tak laa grand sgt..so far ok laa kan hehe..sekrgnyee semua gembira…

tp yang paling best bile progrm dah hbs…kami dak2 3 spi tak dibenarkan balik untuk bersihkan dewan…walaupon begitu masih ad yg buat kepala sendiri…just ignore it coz ada seketul dua..jadi yg lain2 sume turun padang….terima kasih yee kwn2…

apa yg aku nak storykan kat sini…kami memang giler bergambar hahahah..seronok…dr thn 1 hingga thn 3 masing pantang tgk camera hahah..tu yg sekrg nih aku duk nak kumpul sume ganbo2 yg ada..ye lahh boleh dikatan semua camera muke aku ada hahah..seronok..

tp apa yg penting ukhuwah kami memang superrbbb!!! syabas tuk kwn2….ukhuwah ini akan berkekalan sampai biler2 insya-allahh~~simpan kenangan kite bersama yee~~

di sini aku abadikan beberapa gmbor yg aku amik…LOVE U oLssss!!!! muaaxxxx!!!

Categories: Uncategorized

Jika Kau Tak Datang – CT&KD

21/03/2010 2 comments
lagu ini ditujukan tuk lelaki2 di luar sana jagkk…~~hakhak
Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku sesali… sesali

Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku kan mencari lagi

(KD CT)

Jika batas waktu yang kau berikan telah tiba
Tak ada alasan apapun yang ingin kudengar
Kamu harus datang

*
Saat-saat indah yang selalu kunanti-nanti
Kau ikatkan janjimu untuk sehidup dan semati
Hanya demi kamu

**
Mesranya berdua merempuh semesta
Nikmati gelora asmara
Lepaskan gelojak membara oh

Chorus
Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku sesali sesali
Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku kan mencari lagi
Cinta lain
Yang mengerti aku
Sungguh Pasti

Mengapa hanya
Aku yang merasakan kebimbangan
Resahku oh

Aku pasti akan menyesali
Pasti akan menyesali

Categories: Uncategorized

gambar kala jengking melahirkan anak

17/03/2010 10 comments

salam kawan2..kat sini aku nak kongsi pic2 kala jengking beranak..aku dpt pic2 nih FB kwn aku..hehe aku pas tgk pic2 nih baru aku tahu kala jengking beranak rupenye…ngatkan bertelur…

apa yg aku nak korg tgk..tgk laa cara die beranak….subhanallah..allah menciptakan pelbagai jenis spesis….

sebelum beranak

tgk anak2 die…kulit atas die dah dibuka…anak2 penuh atas kat abdomen
ni pon sama..anak2 masih atas abdomen
anak2 dah mula merayap turun..bykk2!!!
ni pon sama…byknyee anak diaa
ni dah hbs dah anak die kuor..dah tutup balik kulit abdoment die…

SUBHANALLAHHH~~pelik2 kejadian allah…..

Categories: Uncategorized

Amarah – Dato’ CT & KD

15/03/2010 2 comments
p/s: lagu nih ditujukan kepada lelaki2 diluar sana….hahahhah (gelak jahat)

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Chorus
Kau tak bisa hapuskan amarah
Walaupun engkau tahu
Aku mahu kamu mahu
Aku tahu kamu tahu
Dan ku takkan tunjukkanku amarah
Kerana aku tahu segala yang berlaku
Tetap akan berlaku di mana kudratku
Dia yang menentu
Dia yang menentu

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus

Hati wanita terlalu rapuh kau genggami
Yang ingin selalu dimanja dan disayangi
Ku bukan tagih janji yang kau hancuri

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus 2X

Categories: Uncategorized