Archive

Archive for February, 2010

Awan aneh di Uruguay

24/02/2010 5 comments

salamm…hemm entry kali ni aku nak berkongsi…aku dpt satu email dr kwn aku…so aku nak shre lah ngan korg..

p/s: aku sendiri tak tahu adakah gmbr ini diedit atau betull..sekiranya gamba ini btull..sama2 lah kite mengakui kebesaran Allah Taala….

Advertisements
Categories: Uncategorized

Libry UDM

17/02/2010 5 comments
aku bersama kakha…rindu sgt2 suasana dulu…love u frenzz~~~

assalamualaikum pembuka bicara…maklum lee dah lama aku tak menaip kat blog aku yg aku kire secomel tuannyee huahuahua..well kalo tak perasan tu bukan aku tau!! hakhak sengaL…

k k berbalik ke topik utama..hahah topik yg berkaitan ngan libry…ceewaaahh mcm best student g2 nak berbicara hal2 libry nih…hemm tuk pengetahuan kwn2 blog…aku nih ngah bercuti..dlm bahase omputih SEM BREAK…haha ayat student kang…aku suke gune bhs org kg je…senang nak phm hahah haiishh melalut doh….

ok gini..cuti kali nih aku memang kena siapkan esemen…tuk subjek perbandingan agama aku tuh..sblm nih keje lapangan, mcm entry yg sebelm2 nih..ni esemen lain plak..tajuk esement aku:-

ISU-ISU YANGBERKAITAN DENGAN PERBANDINGAN AGAMA: TEOLOGI

hemm tu laa tajuk group aku…agak susah nak cari bhn…lgi2 plakk kebykkan bahan yg ada dlm BI..aku nih dah laaa agak lembap bi nih..tp aku tetap berusaha!! yeahh!! semngt tuh hakhak…

so nak tak nak tak cuti nih aku kena siapkan jgk sbb ISNIN NIH AKU PRESENT weiii!!!!!!!!!!!!!!! memang agak kelan kabut jgk laaa…mahu tak nyee masing2 balik hari ahad, mana nak gabung slide, mana nak prepare nak present adoyaii…byk sungguh dugaan..tp tak pe..slow2…

ehh aku cite pasai pe td?? haaaa so aku pon dgn terkedek2 g laaa libry UDM…dulu kan panggil KUSZA…emm istilah dak2 sana panggil maktabah….hehe kalo kat utm..panggil PSZ…waaa kadang2 tersasul gak aku nak panggil maktabah tu psz hadduiii…..tak per2…benda tak disengajakan tak jadi kesalahan hakhak back up diri sendiri…

bile aku melangkah masuk ke dalam libry..aku rae sayu…ye lah…dulu libry nih laa tempt aku bertapa ngan kawan2 ngadap kitb2 cari bhn..sekrg kwn2 yg rapat ngan aku masing2 dah jauh….huhu sedih jgk….rindu suasana dulu….rindu kat kwn2 dulu…tp nak wat gane..masing2 dah de jalan masing2….tp sekrgnye terubat rindu aku kat maktabah hehe…

dr segi pengurusan masih lagi sama…nak potostat, nak pinjm buku, kedudukan rak2…sume sama hehe…cume maktabag ngah renovation sekrg…so agak bising gak laa dlm tu…tak kesah laaa…yg penting keje aku siap..tul tak??? hehe

per2 pon aku rase agak lain bile masuk dlm libry tuh sbb aku masuk bukan rakyat UDM..tp aku bwk name UTM…kad matrik aku pon wane merah kuikui….hehe malu gakk tp bangger gok posengg hahah….

hemm tu je lah…sj nak melalut je kat sini…lain kali aku story lagi ye….daaaa

Categories: Uncategorized

Tugasan 2 – Subjek VGA

10/02/2010 13 comments

yezzzaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~~~~~~stop3!!! meh2 tgk hasil keje aku n eja nih….

opsss sebelom tu korg tathu ke apa itu VGA?? hemm tu singkatan tuk sibjek kite org…

SPM2303 (02) TEKNOLOGI GRAFIK, ANIMASI DAN VIDEO DIGITAL

tu name panjng subjek VGA…ni kire tugasan kedua dah..tugasan pertama dah berzaman aku hanto..adesss mcm tak igt laa tugasan 1 apa kan hekhek…senang lupakan…ni aku nak story tugasan 2..

tugasan dua nih arahan bukan main panjang..hasilnye ciput jek…tp proses nak menyiapkan tu memang merumitkan sbb kena ngadap lapotp lame2…cari gambo cantek2..edit2..

memandangkan aku ni seorg yg tidak reti gune ADOBE PHOTOSHOP (hahah kantoii+senget+sengaL) so agak rumit..tetapi aku tetap BERUSAHA!! itu yg penting dlm proses pembelajaran ahaks…

emm group aku 3 org…tp memandangkan keje terlalu byk al-mampus…so tuk keje nih aku n eja bergabung, kakziera settlekan qawaid fiqh….adil bukan?? susah senang sama aja…itu namenye KERJASAMA hahaha sengaL lagi…

wokehh stright to the point….jom tgk hasilnyee!!!! komen laa…kami budak baru belajar..ini laa yg termampu….ahaks (shy2 cat g2~~~) lalalla

Banner (aku wat+idea eja)

Interface Web (aku wat+idea eja)

Interface CD-Rom (eja wat+idea aku)

ngeee~~~malu2…ok tak?? ni lah hasilnye setelah bersengkang mata+perahan idea heheh..per2pon aku puas hati sbb original kite org sendiri yg wat..no campur tgn org luar ahakss (ayat td ada makne tuhh)

Categories: Uncategorized

ceRiTa kaMi (epiSode 2)

08/02/2010 9 comments

salamm…seperti yg dijanjikan…sekrg aku nak bercerita hal EPISOD 2 lakk…zoommmmm~~~~

tarikh: 7 Feb 2010
tempat: Kuil Sri Muniswarar, Tampoi, JB
Masa: 3 petang

——————————————-

episod kali nih aku tak nak story byk…apa yg berlaku kat sini hanyalah proses temuduga ngan pihak yg berkenaan..soklan2 yg berkaitan perbandingan agama kami ajukan…alhadulillahh pihak kuil bg kerjasama yg memuaskan….

cume aku nak berkong sedikit apa yg telah diperkatankan…setelah perbincangan antara kami berlangsung…aku byk berfikir…korg tahu apa yg aku fikirkan???

-indahnya Islam, mudahnya Islam,

korg t ahu nape?? sbb bile kami ahli group soal mengenai kepercyaan mereka..amat complecated..sbb terlalu byk benda yg nak disembah….tp tulah kepercyaan mereka..apa yg mereka bgtahu kat kami..kami hormat sbgai tanda kita hidup bermasyarakat….

so aku tak nak story pepanjng….aku nak setakan beberapa keping gambo…korg jgn tekejut eh hehe…..

muthu sharma ngah ckp kat kiteorg kalo nak masuk kuil kena cuci muka, cuci tgn..sama mcm masuk masjid…(dlm hati amik wudukk)
yg dak lelaki kat sebelah kakziera tu keri..hehe aku pakse die ikut sekali hakhak…

ketua kump kiteorg…zulkhairi…kuda tu diperbuat dr emas n perak asli..wahah sapa nak leh r p rompak…kayo wooo

kami satu group di hadapan kuil…
dr kiri: eja, zul, aku, kakziera

hahah teka apakah ini?? hehe si sharma nih ckp..ini tuhan 9 planet..yg tgh2 tu name die SUN….masa kite org ada..kebetulan mase nih ada sorg ngah jirus ngan air..kite org ty nape?? sharma ckp die kena sjuk2..kena mandikan..mcm manusia kena mandi….

sikit je laa kau masukkan..kalo korg nak tgk byk2 ag…tgk kat fb aku ye…heheh

ok kat sini aku nak berkongsi blog kwn2 aku yg ada cerita hal2 kerja lapangang hehe..klik je kat ni 1 n 2

Categories: Uncategorized

ceRiTa kaMi (epiSode 1)

05/02/2010 2 comments

assalamualaikumm…..apa kbr sume??? hope sht2 laa yee…hehe aku cam biasa..first2 nyee soryy lee lame dah tak muncul dlm blog aku yg comel nih ahaks..perasan wooo….agak2 dah bersarang or dah berdebu lom?? wakakka takper2 aku dah polishh dahh…tahu npe?? sbb ni story byk best..hehe so sekrg aku bukak tuk episode 1 lalalla

alkesahhhh aku n group kena wat keje lapangan tuk subjek perbandingan agama…so tuk minggu nih aku dah mulaa laa wat appointment ngan tok sami hehe…korg tahu kite org decide g mana?? hehe aku cdgnye nak p tokong tp enth mcm mane laa si driver (ahli group) tu g benti depan kuil…kite org ikut jeee hehe..

after wat appoinment..decide laa nak wat interview tu hari jumaat..thats mean hari nih laa..kul3…kami pon bersiap2 laa…

group 3…ni pic baru je sampai..diambil oleh keri haha

akn tetapi…hujan lebat yg amat..tp kami tetap sampai ngan jayanya…tapi orgnye tak de plak..adesss….sabo je lah…padahal dah wat appoinmnt…tp tak pe…bincang2 esok laaa plak…hehe tu nanti aku story dlm episode 2 lakk hekehe..

nak jadi cite…kuil tuh sebelh ngan giant tampoi…singgah laa sekali kat situ…dahh sipa shopping tak tahann haha…korg tgk laaa gambo2 candid aku snap..yg paling sakan shopping si keri n si zul hahhaa…ikut je lahh kite orgg….seronok gakk…

mak aihhh dak 2 org nih..pilih mkanan penuh bergaya adehh laaa
kakziera duk pilih buah heheh

pas tu p mkn yong tau fu kat kg pasir…hahah semput..keje nyee asik mkn…dah laaa dalm kete seblm gerak mkn waffred haha…tak pe…mkn dgn jayanyaa…

kenyang sudahhh hehe mkn yong tau fu kat kg pasir…
waaaa huduh ngak ehh aksi keri nih….si zul lakk penuh mulut wakakak

hekhek tu laa kisah aku n kwn tuk episode 1..nanti akan menyusul kesah episode 2 lak ye…

TUNGGUU~~~~~~~~~~~~~~

Categories: Uncategorized