Archive

Archive for December, 2008

$aJer Nak TuNjuK Pic HakU….

29/12/2008 6 comments
aku maser thn 2007~~~lalala~~~

comeynyer blueHipPo~~~~

konVo KUSZA~~~mei 2007
Advertisements
Categories: Uncategorized

esOk baLik UTM…..

29/12/2008 1 comment

salam maaL hiJrah….1430H…hermm dan umo kita terus meningkat dan meningkat…sedarlah wahai kawan2 semua..huhu alim ler pulak…

fuhh…arini free skit..tp otak aku still pening2 ngan masalh2 yg aku tanggung..adehhh la..tak kesahh aku still maintain n cover ayu n maintain chubby ahaks….so entry aku pon mcm ala2 heppy n ala2 sedih wakakka…

esok balik UTM…means bermula la sem baru wat aku, n kebizian yg bakal aku lalui…bz ke??? cam entry aku sebelm nih…aku bz time aku wat assignment, wat discussion….n mcm2 berkaitan hal belajor….

tak sabar gak rasanya…tp bersediakah aku??? dpt ke aku kekalkan or naikkan result aku waaaaaaaa pk2 balik takut gak maa….10 subjek maybe aku bwk sem depan waduhhh….tak per2…dah 3sem aku dpt lalui…takkan sem nih aku tak leh nak wat…tul tak?? caiyok2!!!

hermm sem nih akn mencatat sejarah dlm hidup aku…sbb hermmm biarlah rahsia…kekadang ada setengah benda aku tak leh nak story gak…tol tak?? hehe well aku tetap aku….

esok naik bus kul830mlm…trans…mahal weiii tiket…myk dah turun tp tiket punye harga tak turun2…bengang tol aku….

ehh lupe nak citer…td aku gie shopping brg aku…hehe aku ckp kat ummi nak beli brg…ummi kata ok hehe…syok gilerr….nak tahu aku shopping per??? waaa brgan wanita lah ahaks..n kasut n beg…hermm dpt gak beg baru aku kali nih….hehe…tu je lahh

sok dr pgi dah start kena acking2 brg..takut tertinggall…n bile dah sampai sana..aku ada beberapa misi..nak tahu..ok aku cube list kan tp kalo ada yg tertinggal tuh…nasib r hekhekhek

1. bekki motor kesygan means service ler…ye lahh dah sebulan lebih tak jalan..huwaaaa
2. bekki laptop aku nih…adeh laaa aku tak tahu per mslhh so aku tawakl anto kedai suh bekki…
3. settlekan hal2 jadwal n subjek aku sem nih..ye lahh dak2 lepasan dip mana de jadwal sendiri…
4. pas settle motor…aku nak shopping brg2 bilik skit…phm2 ler nama pon duk hostell
5. n budget2 nak beli keprluan belajar…

rasenya tu je yg penting2 aku nak wat nanti…heheh
k kwan2 mungkn aku bz skit n jarang2 on9..kalo tenet ok aku on9 n aktif je kat blog nih…

k lahh…setakat nih dulu daa…..
Categories: Uncategorized

hePpY SgT!!!

28/12/2008 5 comments

salamm n camat pagi (sbb masa aku wat enty nih pg hehe)….aku happy..tu je yg mampu aku luahkan…semlm og yg aku nanti2 dah sampai..ya allahh pg2 hari 630pg aku dah gie epot..sbb katanya flight akan tiba kul 705pg….excited sgt2…

sampai je kat epot aku tgk ada screean besar giler n keramaian keoangan waaaaaa….tak kesah lahh demi mak ayah aku…hehe…yg paling best masa nak sambut mak ayah aku..cukup 5beradik hehe…waaa tp aku paling heppy sbb aku org petama yg salam n cium mak ayah aku hekhekhek…waaa nangis kejap kehkehkehh…

see….pic nih bukti paents aku dah balik ngan selamat…alhamdulillahh…..tu je yg aku nak…sampingan tuh nak gakk tp yg utama mak ayah aku jek kehkehkeh….

sampai jek kat umahh adehh laaa…byk gilerr barangg…sepah n penuh satu umahh…waduuhhhh jem otak aku jap….tak cy ker??? eh aku tunjuk pic ekk…

waaa kan aku dah ckpp byk giler…ni pon satu je aku sempat amik…bz apa tahh…henset aku tenggelam dlm brg2 tuh waaaaaaaaa….rindu jap kat henset eheks….

hermmm nak story pe ah ek??? adiah tuk aku??? waahhh dah nama anak kan…so byk gak ler…maleh le…yg biasa org bagi jubah kan….n lain2 tuh byk ag…keep secret kehkehkeh….ermm kalo nak tgk pic byk2 ada dlm fs aku….slow2 upload sbb file besauu huhu

k lahhh rasenyer tu je kot sbb tak der idea nak taip panjng2…yg aku tahu aku heppy sesgt…heheh

Categories: Uncategorized

eSok haRinYa…..

26/12/2008 4 comments
salamm n morning..
haiii guys..tak der per coretannn…cume aku nak bg tahu korang…
ESOK (27dis) UMMI ABOH AKU BALIK
yeepppiiiiii
miss them very muchh…
diorg gie mekah..
aku igt aku…masa ummi aku kol yg dier nak ckp tarikh dier bertolak gie mekah…
13Nov…pergghhh mcm nak tercabut jantung aku…
mahu taknye…masa tu aku ngah final exam..tp kebetulann ngah gap 3hari..
so aku congak2 after paper 11nov mlm tu aku balik ganu…
tak kira penat ke apa…yg aku pk aku nak balikkk…
waaaa…..sedih gak masa ari nak nganto tuhh…
nangis gak lahh…
entahh masa tu aku cium ke22 pp umi aboh…sedihh hukhuk
sepanjang aku cuti semm….
aku duk ber3 je ngan adik aku..nur n ePi…
makcik2 aku selalu gak dtg jenguk….
tp aku tak kesahh..selesa duk umah sendiri kan…
n hari yg aku tunggu selama lebih kurang 40hari tu akan tiba esokkk
weee waaaaaa….aku lah org yg paling bhgia…hekhekhekk…
mahu tak nye…duk umah masak sendiri..puas2 masak mkn kedaii….
hehe…
k chow lu…nak kemas2 umah lak..
k
daaaaaaaaaaa
ni aBoh aku….hj Zakaria
ni uMmi aku..hjh Dasimah
Categories: Uncategorized

Calendar 2009~~adiah tuk kekwann

25/12/2008 9 comments

hye guyss..sempena nak masuk tahun baru nihh…sy ngan berbesar hati nak bg kalendar..heheh amik laa kalo sudi dehhh…
sbg tanda ikatan ukhuwah antara kita semua…keep in touchh..
Categories: Uncategorized

Bz bZ bz BZ……

24/12/2008 2 comments


bz bz bz ..herm ada apa ngan bz?? aku nak tahu gak..napa org bz??? time bz apa yg korg igt??? jap2 aku nak ty diri aku sndiri…

hermm napa aku bz?? time aku ada keje..like aku as a student….bz aku time bile wat asignment, nak wat preparation for my presentation, bz cri bhn n bz wat discussion..ermm selain tu aku free hehe…

tp aku nak ty kawan2..time biler korg bz??? ada tak kalo kawan2 or some1 nak contact korg, korg akan kata..”jap, aku bz nih”, tak pun “jap jap aku ada keje skit…kol balik eh…” hermm ada tak??? korg bz pasai per?? citer r…sbb setiap org tuh tak sma…

huhu…tp kan sebz-bz korg..mesti ada ketika korg akan igt something or some1…ada tak??? kalo aku mesti ada…sebz2 aku, aku tetap akan contct kwn aku Ura..walaupun die tak bls tp aku tak kesah hehe…sbb biler dier free kompom dier akan msj aku hehe…kalo kwn lain tak de plak…

eh2…jap…korg citer r..napa bz mesti ada dlm hidup korg??? bg aku bz tetap ada tp pepandai ler jgn samapi org sekeliling kita dilupakan…thas all….
Categories: Uncategorized

..:: memaSaK iTu muDaH ::..

24/12/2008 2 comments

uikkss…tetiba aku terpanggil nak wat satu post yg baru…hehe sj nak memperbykkan post2 aku yg dah sedia byk nih..(byk ker???) huwaaa lantak ler bg aku byk ler hakhkahka…hermm semlm ms aku gi tgk kezen aku perfomm, aku ronda2 jap dlm pustaka ganu tuh..ada jualan buku…tgk punyer tgk aku berkenan ler satu buku..hekhekhek…comell gak…kaler pink…bg aku sesuai tuk aku yg kureng minat bab memasak nih…tp sejak cuti2 sem nih aku selalu masak hakhak…demi nak memantapkan lagi masakannn aku terGoda ler nak beli buku tuhh….

pic kat atas tu cover depan dier….so kat sini aku nak berkongsi serba sedikit ngan apa yg aku bc…means aku taip per yg terkandung kat dlm buku nih…yg aku minat nak kongsi sub tajuk dier….

————————————————-///////————————————–

Bahagian 1: Motivasi Diri ; Motivasi 4: Orang Perempuan perlu Pandai Memasak, m/s 11

Kita sering kali mendengar orang tua-tua berkata, “walau tinggi mana belajar pelajaran seorang wanita, tempatnya di ceruk dapur!” pepatah ini tidak lagi relevan pada zaman sekarang. Kita dapat lihat sekarang wanita2 lebih maju dari dulu. mereka bukan sahaja setanding dengan kaum lelaki daripada segi penguasaan ilmu malah dalam bidang kerjaya masing2. Mereka bukan lagi hanya terperuk di dapur dan menjalankan tugas rumah tangga spt nenek2 kita dulu.

namun begitu, adalah wajar kita mengabil kata-kata ini daripada sudut posotif dan cuba mengubah perspektif kita mengenai kemahiran memasak itu sendiri. remaja perempuan perlu menanam semangat mempelajari kemahiran ini walaupunn setinggi mana pun kejayaan kita dalam pelajaran dan kerjaya atau setinggi mana pun kedudukan kita di dlm masyarakat spt kita anak atau isteri seorg hartwan atau kerabat di raja.

remaja perempuan bakal menjadi isteri apabila mereka dewasa dan seterusnya mejadi ibu. sudah tentu seorg ibu ingin menyediakan makanan yg sedap, berkhasiat, bersih dan suci drpd syarak kpd ahli keluarganya. oleh yg demikian, adalah wajar kita menyiapkan diri dengan ilmu2 asas ini supaya kita lebih bersedia meghadapi alam rumah tangga kelak…i`allah…

seandainya kita ditakdirkan membujang, paling tidak ilmu itu berguna apabila kita perlu memasak utk diri sendiri ataupun tetamu kita kerana semua org perlu mkn setiap hari. di samping itu, amalan menjamu org digalakkan dlm Islam. spt yg direkodkan oleh Muslim, Nabi Muhammad berkata, “Sesiapa yg memberi mkn saudaranya sehingga kenyang dan memberi minum sehingga hilang dahaga, maka Allah akan menjauhkannya dari api neraka sejauh dua parit. Dan jarak antara dua khandak (parit) adalah sejauh lima ratus tahun perjalanan.”

————————————–//////////////—————————————–

waaa…..bangga aku bc buku nih hakhakhak…yolahh org tak pandai masak….tetibe malu sndiri kehkehkeh…tp aku masih dlm proses belajar memasakkk…huhu…

k kwan2…selamt membaca heheh….
Categories: Uncategorized