Home > Uncategorized > ceRiTa kaMi (epiSode 2)

ceRiTa kaMi (epiSode 2)

salamm…seperti yg dijanjikan…sekrg aku nak bercerita hal EPISOD 2 lakk…zoommmmm~~~~

tarikh: 7 Feb 2010
tempat: Kuil Sri Muniswarar, Tampoi, JB
Masa: 3 petang

——————————————-

episod kali nih aku tak nak story byk…apa yg berlaku kat sini hanyalah proses temuduga ngan pihak yg berkenaan..soklan2 yg berkaitan perbandingan agama kami ajukan…alhadulillahh pihak kuil bg kerjasama yg memuaskan….

cume aku nak berkong sedikit apa yg telah diperkatankan…setelah perbincangan antara kami berlangsung…aku byk berfikir…korg tahu apa yg aku fikirkan???

-indahnya Islam, mudahnya Islam,

korg t ahu nape?? sbb bile kami ahli group soal mengenai kepercyaan mereka..amat complecated..sbb terlalu byk benda yg nak disembah….tp tulah kepercyaan mereka..apa yg mereka bgtahu kat kami..kami hormat sbgai tanda kita hidup bermasyarakat….

so aku tak nak story pepanjng….aku nak setakan beberapa keping gambo…korg jgn tekejut eh hehe…..

muthu sharma ngah ckp kat kiteorg kalo nak masuk kuil kena cuci muka, cuci tgn..sama mcm masuk masjid…(dlm hati amik wudukk)
yg dak lelaki kat sebelah kakziera tu keri..hehe aku pakse die ikut sekali hakhak…

ketua kump kiteorg…zulkhairi…kuda tu diperbuat dr emas n perak asli..wahah sapa nak leh r p rompak…kayo wooo

kami satu group di hadapan kuil…
dr kiri: eja, zul, aku, kakziera

hahah teka apakah ini?? hehe si sharma nih ckp..ini tuhan 9 planet..yg tgh2 tu name die SUN….masa kite org ada..kebetulan mase nih ada sorg ngah jirus ngan air..kite org ty nape?? sharma ckp die kena sjuk2..kena mandikan..mcm manusia kena mandi….

sikit je laa kau masukkan..kalo korg nak tgk byk2 ag…tgk kat fb aku ye…heheh

ok kat sini aku nak berkongsi blog kwn2 aku yg ada cerita hal2 kerja lapangang hehe..klik je kat ni 1 n 2

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 08/02/2010 at 10:07 pm

    Salam kak Ha…memg complicated kan agama depa..Alhamdulillah dilahirkan dalam Islam..Bagus pengalaman ke rumah ibadat ni, banyak mengajar kita kan peri pentgnya aqidah.. plg comey gambo kak Ha dalam tu..heheheh….moga sukses dalam membuat laporan nnti..=)

  2. 09/02/2010 at 12:48 am

    salam…best jugak liputan ni…ala-ala laporan majalah 3..tahniah

  3. 09/02/2010 at 7:44 am

    huda:hemm tu r..per2 pon best gak..tambah pengalaman tuk berurusan dgn kaun lain hehe…

  4. 09/02/2010 at 7:44 am

    paklong:haha boleh laaa…

  5. 11/02/2010 at 2:23 am

    hmm.. pelik2 je agama hindu ni.. tapi realiti nya memang macam tu.. seronok jugak tahu agama org lain.. hehe

  6. 11/02/2010 at 7:23 am

    henn tu baru sikit..tak masuk kisah ular ag haha…pas tu tuhan itu punya bini tp bukan bini hahaha lagi pening kite org…adesss

  7. 11/02/2010 at 5:05 pm

    hahahaha.. tuhan pun ade bini jugak ke? agama ape tu?

  8. 11/02/2010 at 5:45 pm

    ura:tu agma hindu la…per2 pon kite kena hormat tu kepercayaan dieorg….

  9. 11/02/2010 at 10:53 pm

    oo.. budha.. tuhan dia tak de bini eh?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: