Archive

Archive for October, 2009

Fobia Ngan VIOS~~

30/10/2009 2 comments

toyota vios..hemm sapa tak kenal ngan model kete nih??? haha tipu laa kalo tak de org kenal…kan glemor g2…hehe boleh tahan laa cantekkk..selalu berlawan ngan honda city kan?? hehe korg tak tahu?? iskk iskk..rugi wakka

alahh lupe kan hal itu..yg aku nak story kat sini..aku teramat2 lahh FOBIA ngan model TOYOTA VIOS nih..adehh ada 2 perkara yg membuatkan aku betul2 tak minat ngan vios nih…huhu

tgk model ye lah dah fobia kan..ni kalo tgk kale plak..disebbkan aku ckp td 2 perkara kan..so maknenye 2 kale laa waaaa tension aku..stiap kali aku drive or ternampk kete wane g2..lagi kau rase nak tendang2 jee kete tuuu hehe terok gak nih tahap kefobiaan aku terhadp VIOS nih….


haaa ni model yg pertama aku fobia..huhu bile aku igt rase nak cepuk jee tuan punye kete nih…sem depan aku akan berdepan lagikk waaa tension!!

aku fobia tang kaler kuning tuu…adoii tension gile tgk kaler tuh…aku rase kalo aku balik kg pon mcm die mengekori aku je..wakak padahall kete tuh nun jauh di jhr haha…tp plat D..hehe means penghuni die org kelantan haha…dah laa aku anti skit ngan org kelantan..aduhai..

ni satu ag..kaler coklat2 kan…aku penah naik kete nih hukhuk..lagi r wta aku geramm adoiii
n satu ag kaler coklat2..kiranye model yg baru skit laa…thn ni punye model huhu..kenapa aku fobia?? sbb driver die pernah menggangu hidup aku…sampai huru hara aku n abg aku dibuatnye…adoii sakit ati lahh kalo igt..menggangu tol…tp segalany dah settle..aku mls dah nak igt..yg penting aku jg hubungan aku n abg…

haa tu lahh 2 perkara yg menyebabkan aku fobia..kalo korg bc mungkin mcm biasa..tp ada beberapa peristiwa yg menghantui dgn tuan punye vios nih…huhu dan dr itu aku terus fobia ngan VIOS muhaha…sb tu masa abg berkira nak beli kete aku doa2 jgn lee die amik vios..hehe nasib baik..di booking kete lain hehe…selamat dohh…..

korg nak tahu aku minat model pe..haha of kozzz laaa HONDA heheh tp after 10thn keje baru nak beli kot..nanti awl2 keje beli yg termampu hehe…memng minat sgt2 model honda..tak tahu nape hehe…

k lahh mls doh nok story bab kete2 nih..sbb aku belajo lagikk ahaks…nanti2 deh…apa yg kau nak simpulkan aku FOBIA ngan VIOSSS!!!!

Advertisements
Categories: Uncategorized

RaHsia TariAn poco-poco

salam..entry kali nih aku terbaca kat blog member aku..so aku dah mintak izin dr die nak publish artikel nih…ianya berkaitan ngan TARIAN POCO2…harap after korg bc..sma2 lah kite insafi diri ye…aminn

——————————

Rahsia Asal Usul Tarian Poco-poco.

Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan-rakan semua tantang tarian poco-poco yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri-suri rumah dan badan-badan kerajaan ketika manghadiri kursus.

Sebenarnya tarian poco-poco ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib.

Mungkin kita tak perasan kerana kita suka mengikut-ikut sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh-musuh islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.

Saya dulu pernah terfikir, kenapa tarian itu dimulakan dari kiri? Dan apa jenis senaman ini? Relevankah tarian ini, yang kelihatan seperti tidak siuman?

Saya menyeru kepada diri anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi ‘menarikan’ lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar. Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.

Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah umat Islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan ‘keasyikkan’ menarikan tarian ini.

http://pakarhowto.com/rahsia/rahsia-tarian-poco-poco.html
http://telokbakong.blogspot.com/

Categories: Uncategorized

gudLucK ciKgU aZruL!!

29/10/2009 8 comments

salammm hehe tuk enrty kali sbenornye tuk buah hati aku…tak kire r org nak kate aku jiwang pon..mcm dah lama r tak story pasai die kan ahaks…

tak de per2 yg menarik..sekdar ucapan di angin lalu…(wolopon aku tahu die tak bc entry nih huhu) alaaaa tak kesah la…kalo ada irg baca means doa tuk abg hehe..

hemm mulai esok hingga berterusan sampai ahad ni..abg aku lwn takraw peringkat negeri…die terpilih tuk wakil daerah sabak bernam…wish u gudluck cyg…hehe ayg tahu abg memang minat main takrw..sejak kenal abg, masa kat utm dulu nampak sokmo abg main takrw ngan kwn2 hehe…pas tu latih junior main tuk wakil kolej…bangge ayg poseng hahah poseng je..dok leh lebey2…bhyessss hakhak…

k per2 pon…

GOODLUCK SYG~~opsss terjiwang plak..hope jgn org tak puas hati n tak senang plak…

tp…??????

ADA AKU KESAH KORG NAK CKP APA???? hahahhahahah
Categories: Uncategorized

kiSSinG frOM???

29/10/2009 2 comments

tgk tajuk jam…(dlm keadaan berfikir)
hakhak apa punye tajuk daa….
karut sesudahnye mengarut ahaks…
tu r pg2 hari dah ngadap tenet so tetibe gatal tgn nak tulis tajuk tuh ahaks..
bior lahh bikin gempak skit amacam??
hakhak

k k k
back to our story mory maaaaa

mlm td
aku sungguh tak slesa..
ah laa mimpi kisah dlm novel
muhaha gile aku…
siap bermimpi2 ahaks..
hemm just forget it..
aku ada lagi kesah yg best mlm td…
huh

korg tahu?? hahaha apa dahh kompom korg tak tahuu ok ok
hemm mlm td aku DICIUMMM!!!!
arghhhh tak tahan gile aku
tension mension aku bile dicium bagak nak gleee adehh laaa

aku tak sengaja nak serah diri…
tp aku ngah tido maser tuh..
aku tak salah..

NYAMOK YG BERSALAHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eee tension aku…
adakah nyamok memang suke org berdarah B??
emm aku pon tak tahu…tp ummi ckp g2..
aku igt agi ummi penoh ckp “mung ha ikut daroh aboh, daroh B, sbb tu nyamok suke”

erkk begitu kah?? tp aku memang berdarah B…huwaaa tension
g mana2 aku mesti bekal ubat nyamok…
kalo tak merana laa aku adoiii tension
free2 jekk bg kat die…huh!

hemm tu je lahh kesah aku DICIUM setakat nih..
len kali aku story hal lain plakk hehe

k
chow~~~

Categories: Uncategorized

minGGu ke2~~

27/10/2009 6 comments

yeahhh~~~~~~~~stop2!! walah weihhh peant aku berlarikk hehe so benti sini jap..hukhuk ehhh terbatuk plak..

k jom..

minggu ni dah masok minggu ke2 aku duk umah…hemm boring tu jgn ckp la…tp aku bebas jekk nak g mana2…tp tu pon masalh gak..kalo bergerak sorg2 nih mcm ayam berak kapor jek..perghh boring tahap gaban….

keje aku ngadap tenet..n siap2 keje umah…tp kalo dah umah tu tak de org keje apa je?? jemur kai, lipat kain itu je lah..nak sapu umah umah dah bersih, nak ngemas tak de org wat sepah aduhai….

last2 aku g pinjam novel kat libry..sekali pinjm 4 biji je..so aku balun 4biji terus..tnpe mengira sapa penulis, sapa penerbit..main hentam pinjm jekk wakak tp ok jekk citer haha layan bluse gak aku wakaka…sbb ni dah minggu ke2..so dah 8biji aku pinjam…haha GILA KAH AKU?? ohh tidakk aku hanya leh digelar “PENGGILA NOVEL” atau lebey sedap di dgr “PENCINTA NOVEL” hakhak sengaL…

tu laa kalo dah duk umah saj2..

n tugas ke2 aku yg paling tetap sejak dulu ialahhh jeng jeng jeng ——->>>>>

JADI DRIVER to mY MOM!!! hakhak

haa tu laa keje tetap aku…keje tanpe gaji..tp tak pe..mkn minum pakai sume ditanggung beres hakhak…lagipon aku kan GILE STERENG haha gile lagikk adeh la..siap sapa kwn ngan aku nih…waakka…GILE DLM KONTEKS NORMAL OK!! haaks

so..berbalik kepada menu utama..akud ah 2minggu kat umah…tu laa keje aku..yg penting aku mls nak keje..sbb umi aku nih suka wat plan yg mengejut..kalo aku keje susah woooo nak mohon cuti haha…alasan tak hbs2…

k lahh aku mengsetopkan diri aku here deh hakhak sengal punye ayat…nanti boring2 aku taip lagi cerita karut aku nih…

k daaaaaaaaaaaa

Categories: Uncategorized

tiKuS baRu~~~

25/10/2009 8 comments

yeay!! dah lama aku nak ganti tikus aku nih..asik wat hal jek..aboh aku pon bebel sbb tetibe die kerahhh dok gerok2 hahah…maklum lee muroh kang…so memang dah niat aku..bile aku balik ganu aku nak ganti tikus mondok aku nih dgn yg baru n tikus mondok yg lagi comeyyy!! harharharhar

k k k jom kite tgk yg lama lu deh…


haaa ni tikus mondok aku yg lama..tgk model pon tahu muroh je hakhak aku beli rm10 jeee haha tp bertahan gak tau..sempat hbs 2 sem aku pakai hehe….

jom tgkk yg baru aku replace tikus baru aku…


haaaa ni tikus baru aku..kaler oren g2 hehe..kali aku beli yg up skit..ala rm20 jee hehe…tu pon dpt kurengg rm18 hahaha murah gak kan..

mesti org ckp membazir jee pakai mouse..better pakai touch pad..adehh laaa aku lambat laaa gune tu nak wat per2 pon susah…

ADE AKU KESAH KORG NAK KATER APA??? yg penting aku bhgis gune mouse muhahhaa

Categories: Uncategorized

berGamBaR~~

24/10/2009 6 comments

tetibe aku teringin sgt wat photoshoot…
ada sesapa yg nak sponsor??
ala tak seponsor pon ada tak package2 yg murah??

keinginan yg agak sengaL aku rase..ye lahh biasa org kawen2 boleh la…
tp kalo aku nak tak salah kan??

alaaa tolong laa…nak sgt2 nih…sapr2 tahu leh wat g2?? package2 yg murah jeee haha…nanti bgtahu aku tau!!!

Categories: Uncategorized