Archive

Archive for September, 2009

baCk to sChooL~~

28/09/2009 3 comments

haiiyyaaakkkkk!!! aku dah kat pontian..semlm hari perjalanan aku balik ke pontian..so far alhamdulillahh aku tak tersangkut ngan jem…tp satu jekk maslah aku…ngantuk gilee drive semlm…adehh laaa asik melayang jekk aku bwk kete…nasib selamt…syukur..

hemm arini..aku kemlsn nak g sekolah…adeh laa..tp demi nak hbskan praktikal aku kuatken semangt…korg tahu berape lama lagi aku praktikum?? yeahh dgn bangge nyerr aku ckp lagi 3 minggu heheh n pas tu aku nerdekaaa!!!!!!!!!!!!1 bhgiaa hidup…

jujur aku ckp bosan gileerr praktikum nih..enth laa..aku ngatkan aku sorg jekk yg rase g2..rupen2nyee seluruh kwn2 aku rase…hehe..tp tu lah..apa yg dah dijanjikan tetap kami lakukan..kalo tak..camnoo kami2 nak lulus degree nih…hehe…

apa2 pon amik jadikan ianya sebgai pengalaman….gembira tetap gembira bile kite berada di suasana baru yel tak kwn2?? hehe

k lah…setakat nih dulu….selamt menjalankan tugas2 yg ada….

Categories: Uncategorized

Ku Percaya Ada Cinta

22/09/2009 3 comments

Lagu: Audi Mok
Lirik: Habsah Hassan

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNyapasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Tidak sia-sia aku diuji..

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

Categories: layan

tiKa iNi

alhamdulillah
aku masih diberi peluang untuk aku menghirup dan menikmati kehidupan di dunia ini
tika ini hati ku berbisik
di malam yang sunyi
aku keseorangan melayan perasaan
dalam diam aku akui
aku bahagia
aku gembira
dan aku juga bersedih

ya
aku terima semua ini
allah itu maha mengetahui
aku redha dengan ketetapanNYA
syukur alhamdulillah

tika ini
aku memikirkan apakah yang akan terjadi untuk aku
sht? atau sakit?
hidup atau mati?
senang atau susah?
gembira atau sedih?

terkadang hati ini bergetar ketakutan
bagaimanakan keadaan aku ketika itu
kuatkah iman aku dengan ujian2 dari yang maha Esa?

namun
jauh di sudut hati ini
aku tetap redha
allah itu maha adiL tuk setiap hambanya

tika ini
aku masih tersenyum
tersenyum dalam diam
tersenyum dalam kesedihan
tersenyum dengan nikmat yg dikurniakan

Categories: sajak dan luahan hati

BiLa Raya MenJeLma

Categories: Uncategorized

haTi teRus beRbicaRa~~

16/09/2009 2 comments

semlm..saat aku bertemu dgn lec aku…yg ku anggap ‘abah’ aku sendiri..tak sengaja meluahkan isi hati aku..terima kasih abah kerana sudi menjadi pendengar dan penasiht tuk aku…

hati aku berbicara lagi..abah kate “apa kater mudahkan urusan..” aku terdiam…apa maksud abah?? lama aku diam n aku berfikir..ye aku dah ada jawapan…aku nak mudah tp keadaan yg wat aku serba salah…aku hampir menangis di hadapan abah…enth laa…aku terima sebenarnye apa yg terjadi tp tu lah…aku tak boleh nak lawan kehendak orag tua aku…

hati aku terus berbicara….

Categories: Uncategorized

heNseT raYer~~

15/09/2009 5 comments
ari sabtu yg lepas..aku n kengkwan p jejalan n shopping2 kat econsave jekk hakhak..sjee wat ilang boring duk umahh hehe..lagipon kwn2 aku nak beli2 brg skit…aku no hal jekk bab jejalan kan..

haaa ni laa henset baru aku…cantek tak…dpt free 4G tau hekhek….

tetibe enth mcm mana aku g singgah kedai telepon haha..sengal…tilik punyer tilikk aku berkenan laa satu henset sony..model W705..nak kate baru tak laa baru sgt…tp aku suke hehe…

first kedai aku g die bg rm880 n tolak henset aku yg biasa tu die nak amik 150…huhu pikir punyer pikir mcm mahal gak laa..so aku singgah laa kedai satu lagi…org tu bg rm790..n nak amik henset aku rm200…uishh kerana hati dah gatal nakk henst tuh…aku pon setuju hakhak…

ni lakk henset yg aku jual tuh…org tu amik rm200 weeee

waaa sengall aku beli henset baruuu…so balik nih aku kena bersiap sedia tuk kena MARAH wakakak…tak per2…benda dah beli kang…so sekrg aku gune 2 henset le… satu 6500s n w705…hemm AKU SUKEEEE hakhak!!

ni henset aku yg satu ag..tp wane itam r…waaa syg weii aku henset nihh hehe
Categories: Uncategorized

nO sToRy froM me~~

07/09/2009 6 comments
ahaks…agak sengal aku punyer tajuk…sbb aku tak dok idea nak tulis pe…

germm laporan sepanjng coti 2 hari..aku n the kwn2 yg 1 giler ngan aku lepak umah n merancang sesuatu haha…best siot…cuti 2 hari duk umah tak ingat langsung hal keje yg berlambak tuh wakakak…betapa bhgianya aku n the geng 1 kepala nih..
korg tahu pe die?? waaa kwn aku eja yg praktikal kat sek pekan nenas dtg tido n lepak ngan kite org..so disebbkan die nih suke berjalan2..tetibe aku ajak laa g JUSCO BUKIT INDAH…hehe waaa kwn2 sume nak g..so kami pon bersiap2…
dekat je dr pontian..eja tunjuk jalan short cut hehe..dlm 15minit dha sampai..hehe so aku n the geng jalan2 r kat situ…perghhh gile r sampai sale 80%..haha kwn2 aku yg lelain gile bershoping…aku??? waa aku tak shopping pon sbb rambang mata…just beli t-shirt tuk adik aku nur tuh..hem tak kesah laa kan…hehe yg penting aku enjoy ngan kwn2…
kami tak rase penat pon…heppy punye pasal…lewat gak balik..tp yg penting solat tak tinggal..apa2 kami dahulukan solat..sbb tu kami wat apa2 tak terassa penat hehe….
jom layan beberapa candid pic yg aku amik..haha gambo kwn2 aku lee…gambo aku tak dok org candid…eh adeee…eja candid gambo aku…so jom layanzzzz~~~~

iLani duk ty size kasut..time penat kami layan die mana yg sesuai…tp kami duk gelakkan die sbb sume kasut die pilih tak cantek sbb tak match ngan stokin gelap die pakai haha jht tol kawn2..

tu Mira n iLani…sama2 duk tgk kasut mana yg berkenan..last2 mira tak beli pon adeh laaaa

duk penat tgk iLani..kami pon posing haha…kami ber5 sebenarnyer hehe..naik kete comel aku tuhh

perjalanan diteruskan..aku ketinggalan di belakang sbb kaki kau nak krem waaaa…mira puring belakang nak ajak masuk kedai kasut lain plakk hehe


kakzira ajak eja posing hehe…eja wat bodoh haha jht eja…

masing2 kepenatan…haha aku nonong je snap pic nih…suke tgk hehe…per2 pon kami gembira sgt2 dpt jejalan mcm tu~~~

Categories: happy owezz