Archive

Archive for February, 2009

meRinTih sYahDu~~aDiah dr URA cyg

28/02/2009 3 comments

waaa jiwang siot tajuk hakhak..
korg tahu aku dpt dr mana??
hehe duk syok2 chat ngan ura..tetibe die suh komen sajak..
aku pon baca laa…
perghhhh ayat die wat aku terasa…
sbb apa yg aku rasa tu lah kata2nya..

so kesimpulannya sajak ni aku amik dr URA…
thanks ura…love u….

k jomm kita tgk bait2 yg die tulis…
terasa aku adehhh…

bila jiwa sedih
merintih syahdu
bila hati sayu
berlagu pilu
bila sanubari menusuk kalbu
perasaan ini terasa di buai angin

entah apa yg patut aku luahkan
entah apa yg patut aku lontar kan
entah apa yg patut aku katakan

kerana itu..
aku membisu seribu bahasaaku terdiam sejuta kata
entahlaa…ape yg ptut aku rasa?

andai ku tahu
aku tidak setabah ini
aku tidak sekuat ini
aku tidak setegar ini
utk melawan segala badai yg melanda..
tidak aku harungi lautan yg bergelora

tetapi kini..
aku berada di tengah lautan
aku mendayung ke kanan salah
mendayung ke kiri pun salah
ke mana harus ku tuju?
di hadapan ku..
terbentang fatamorgana indah..
bila ku lihat..
ia tidak lah seindah yg ku sangka
apa yg ptut aku lakukan?

mendayung terus atau berpatah balik?
entahlaa..
realiti nya tak seindah fatamorgana..

ya Tuhan..
tunjukkan lah aku jalan kebenaran..
teguhkan hati ku seteguh tembok besar china..
kuatkan diri ku sekuat tugu A-Famosa..
tabahkan hati ku setabah hati ibu…
aku cuba mengerti..s
iapakah diri ku tatkala fajar menyinsing…

Advertisements

yee yee dpt kad~~~

27/02/2009 2 comments

waaa ni from wanie..TQVM….ngah2 bz menggiler pon nyempat ekk bagus2…jgn tension2 hehe

from kak suzi….TQVM lov it tauuu!! special ada kanggaroo hekhek

kad from pikok!! waaa bangger sbb special tu aku hakhak thanks very much pikok ye…salam ukhwahhh!!!

waaa ni plak dr shbt aku masa form 5…tq nisa…ha simpan as our friendship eh…

Categories: aDiahh

sPeciaL carD

27/02/2009 11 comments


aii sumer…waaa dah lama aku tak bg korg adiah kan…hehe so mlm nih aku rajin wat kad…aku wat gune power point jerkk..maklum le tak pandai gune software lain hehe…
jemput laa amikk…tampal wat koleksi korang yee..
Categories: adiah tuk kawan2

..:: AnaK soLeH ::..

25/02/2009 2 comments

hye guys…
dah mlm…so aku ngantuk…
nak ilangkan ngantuk aku layan lagu…
sok test ekonomi…
adehhh mls siot nak study…

sbb??
ermmm malu r nak ckp…
sbb aku memang tak suke membaca…
waaa

sbb??
adehh…byk ty toL…
sbb aku minat gogah2…

gogah2??
apa tuh??
laaa tak tahu ker???
hekhek…
ermm gogah2 nih like benda2 yg teknikal la…
bukan jenis duk diam…
ader jerk nak wat hehe…

ehh jap..
yg aku duk melalut nih naper??
tgk pada tajuk ANAK SOLEH
adehh lari tajuk rupenyer aku…
ye lahh
dah memalam celik nih…
jem otak aku yg ala2 sengaL nih
kehkehk…

gini…
aku nak kongsi sesuatu..
asalnyer aku nak upload video…
tp memandangkan wireless aku ngoK..
so aku just tulis lirik jerk lah…

korang hayati tau…sedih…
lagu dier memang menyentuh hati..
kalo korang nak jgk…
korang search kat youtube…
then taip jer anak soleh – aeman..
hemm jgn luper tuh hehe..

k k k..
kat bwh nih lrirk lagu tuh…
jom…

ANAK SOLEH – AEMAN

Kami anak-anakmu ingin memohon restu
Wahai ibuku wahai ayahku ampunkan dosa2 ku
Wahai ibuku wahai ayahku redhakan diriku

Kuhulurkan salam
Utk rasul junjungan
moga disyafaatkan

Ya allahu rabbi
Ya fatahu ya alim
Ya rahmanu ya rahim 2x

Wahai tuhanku kasihi daku
Kasihi ibu dan ayahku
Wahai rahmati daku
Rahmati ibu dan ayahku

Selamatkan mereka dari azab neraka
Dan bencana dunia
Hubungkan mereka dengan talimu
Amin ya rabbal alamin

Wahai tuhan limpahkan hidayahmu
Untuk ayah dan ibuku
Wahai tuhanku berkati daku
Berkati ibuayahku

Sayangilah mereka seperti mana
Mereka menyayangiku
Dan mengasihiku waktu kecilku
Tak terbalas budi jasanya

Wahai ibuku wahai ayahku
Didklah anak-anakmju
Moga menjadi penyejuk di mata
Penawar resah hatimu

Ampunkan segala keterlanjuranku
Halalkan makan minumku
Doakan semoga aku selamatDunia dan akhirat

Categories: koLeksi, lagu cinta hati

ranDoM….

24/02/2009 6 comments
waaa weee cute tak??? see dah besor anak sedara aku nih…comel sgt2….cyg dier…hye korg..hehe sj jerk nih..td siang tetibe aku dpt 3 mms dr kakak aku…aku ngatkan dier send pe lah…rupernye si genit nih haaa..menjerit aku tgkk…comel sgt…yg mms tuh 2 gambor n video..aku tak masukkan plak video kat sini..malas lerr huhu…comel kan…dah pandai meniarap…eee aser nok kenyekk22 jerk hekhek..

haaa ni pic kedua…tgk laaa kecik jerk mulut dier..waaa kalo lah amilin depan cik dee..memang cik dee dok wie sapa2 dukungg heheh…nanti pertengah bulan 3 cik dee balik ganu ye…eee rindunyer kat si comel nih…tp kan satu jerk..yg aku nak gelak..muker dier sebijik muker abg ipor aku..adeh laaa…nasib baik comel hekhek…

haaa ni satu hal…korg rasa napa ekk aku letak pic nih?? hahah ada sejarah disebalik pic nih..alkesah yg aku nak story kannyer ialahhhh ———-> gini..ari isinin mlm aku n my group nak sepakat nak mula start wat projek 3 authorware…so after magrib kami pon wat ler…buat punyer buat sampai dah dekat kul12 tp tak siap2 gak…adehh pening siot…susah nak mampus…tp sekurngye kami dah mula wat kan….
apa aku nak citer sebenrnyer nih..haa balik pada pic tuh….hekhek..dlm projek 3 aku nih kite org dikehendaki membina soalann n antara yg dier nak “2 drag n drop question”…hermm korg phm ke?? ala kalo tak phm wat2 phm lah yer..hekhek..k k k aku sambung aku….so kami pon diskas le..n we decide..ceewaahhh bi ler pulakk..hukhuk….ok sambung lerr…adehh…so kami pon setuju nak wat letak 2 gambor n padankan…jadi gambor yg kami maksudkan tu satu gambor musibah n satu gambor nikmat…hahah yg musibah tu kite org cari jumper gambo masa tsunami..so ok jerk..yg nikmat nih haaa…cadang nak letak gambor maknan…adehhh cari ler kami2 nih dlm semua laptop yg ada…tak der plakk tuh…tibe2…eja…dier susn plastik milo, n air milo yg kiteorg wat..n dth plak beg..adehh kakziera yg baru sudah solat letak beg dier..enterpremmm waaa…
sengal toL kiter org mlm tuh…n jasilnyer jadi lah pic seperti di atas
..hahah….memang kiter og gelak giler…
korg tahu masa tuh kul waper?? dah kul1230tgh mlm…adehh tu pon tak siap2…penat siot…hermm tu l ahh al kesah adan wujudnye pic dia atas..hakhak..
tu jerk lah yg aku nak stiry wakakak…sj bikin gempakk kehkehk…k lahh..lain kali kalo der story yg tak gempak aku story ag…waaaa
Categories: happy owezz, random onlyy

aCaRerrr mEmaNaH~~~

22/02/2009 5 comments

salamm tuk kawan2 yg masih sudi bertandang ke karpet merahku ini eheks…(skema la pulekk) haa ni aku nak kongsi something ngan korang…heheh pagi td semangat aku n umet bersiap berpakaian sukan..heheh sebb IMPI ada wat program MEMANAH…waaa excited aku bab main2 nih…

kul830 baru terkedek2 aku n umet merempit ngan motor umet aku g dewan serbaguna KTF…hehe tu first time gi..nasib baik tak sesat eheks…tak logik tul kalo nak sesat kat tempat sendiri adehh…

sampai jerk sana..aku tekejut gilerr..ye lahh ngatkan pompuan jerk rupenye ngan dak laki seklai adeh…segan gak aku yelah..ustaz2 sume..aku plak sempoi jerk pakai waaa…pulak tu aku bwk raket hakhak..tak ke sengaL namanya tuh..nak main memanah tp bwk raket adehh laa…aku n umet aku bukan betul sgt hakhak…tp tak sempat nak main…padn duk main panah memanah jerk…
hakhak first tu die bg main2 jerk..testing2 lu..adeh aku yg testing tuh asik terbang ke langit n lekat kat bukit adehh laaa…tp byk kali cube jadi best plakkk hakhak…syok giler main…

hehe aksi b4 game start hakhak…pegang pon terbalikk waaa tak per yg penting gaya n posing hakhak

this is my team..group 5 hekhek..dpat tempat k4 wahaha dengan kutipan mata 95 jerk haha..tp bangge tau wakakka…

waaa ni aksi aku n umet hekhek…boleh doh jadi pemanah..wakil umah sendiri wakakak

huhu abg tu tolong betulkan aku punyer tempat aim..haha tercabut siot..bow tu tekejut aku pegang die hakhak….semangt tuh aku n kawan2 nak memanah arrow hehe

haaa tu die aksi aku n dak2 SPi hakhak…posing b4 memanahh..kehkeh…ni latihann jerkk kehkeh

Categories: happy owezz, koLeksi, my stoRy

pyPy aKu teRjojoL ngee~~~

21/02/2009 8 comments
hekhek…
ni ler pic passport terbaru aku…
hakhak aku nak tunjukk
korg tgk laaa pp aku waaa
terjojoL hakhak…
tp nak wat ganer…
dah pp aku g2..
terima jerk lahh…
pic nih aku amik sebb nak letak kat borang praktikal
so nampak kemas skit…
tp aku tak leh terima tgk pp aku hakhak
tp dah pp aku..
nak tak nak aku terima seadanya
hakhak…
Categories: happy owezz, koLeksi