Archive

Archive for April, 2009

keJam kaH duNia??

30/04/2009 9 comments

ado yaii..tajuk aku kali nih…menakutkan aku jekk hakhak…
sebenornye sj jekk tuhh…tp betul gakk..kejam kah dunia?? kadang2 aku terpk..napa kalo ada musibah yg berlaku…biasanya mcm masalah yg menimpa diri..mesti akan keluar kata “kejamnye dunia” “napa laa kejam sgt dunia ini kat aku?”

hemm bg aku…tak elok kalo kata2 itu yg kuar..sbb setiap apa yg berlaku nih pasti ada hikmahnya…ok lahh…aku nak ckp hal yg menimpa kat aku n seorg rakan blog aku…

kes aku n doe lebih kurg jek…kiranya kami dihentam dgn kata2 yg kesat…dikutuk n dikatakan terlalu obses ngan some1..tp aku rasa kes aku tak teruk cam kes rakan blog aku nihh..sbb rakan blog aku sampi mcm hilang semngt..sian die…jhtnye n lancangnye mulut n kata manusia yg tak reti erti bhsa nih…

kes aku plakk…die just kutuk aku terlalu obses ngan pakwe aku…kes kwn aku nih siap kutuk tang rupa paras..ya allah..sedar takk..siapa yg cipta rupa paras kita nih??? sekali kutukan tu bergema ibarat kita mengutuk ciptaanNYA..nauzubillahh….mintak2 org nih insaf lah…

igt setiap kejadian kat diri kita memang nampak sempurna sbb kita dijadikan sebaik2 kejadian tp kita harus harus sedar..kita jugk tak semurna..maknnye kita bukan manusai yg maksum…kecuali Rsululllah Nabi Junjungan kita….

kekdang aku tak phm..kenapa mesti wujud manusia mcm ni…tu lahh mcm aku sebut byk kali..ragam kehudpan kan…tapi mohon….kpd yg mulut lancang2 nihh insaf lah….aku tahu hati aku sakit ngan kutukan tu tp aku terima tuk perbaiki diri ini…tp korg tgk laaa kat blog aku…byk ke pic pakwer aku?? aku tak phm apa yg korg nak??? tepuk dada ty lah hati ye…insaf lahh tu jek yg aku minta….

ni lah persoalannya…kejamnye dunia..tp haruskan dunia yg harus di persalahkan???

Advertisements
Categories: ragam kehidupan

haTi Yg 1…

30/04/2009 9 comments

hemm..like i said b4…dlm kehidupan ni mcm2 ragam yg akan kita lalui…kekadang sampaikan aku sendiri bingung ngan kehidupan ni…tp aku tetap berfikir…napa?? napa?? dan kenapa ianya harus wujud…agak korg naper ek??

di sini aku nak ceritakan satu kisah di mana mengenai hati yang satu…kalo aku kata “hati yg satu ini hanya untuk yg satu, tidak boleh di bg2..sekiranya hati kita nak kan yg itu..napa kita tak ikut je kata hati kita??” korg leh terima tak?? entahh laa..kekkdang kita kitgk gak sesetengah perkara..sbb setiap apa yg kita nak semuanye bermula dari hati kita…

hati yg satu..begitu jg dlm duni percintaan, aku tak fokuskan mengenai percintaan aku..ni sekadar general….bile kita cintakan seseorg tu memang bukan satu perkara yg salah..malahh ianya sesuatu yg indah..tp kena igt, dunia percintaan ni mcm2 hal yg boleh berlaku…n korg pon tahu akan hal ini..yg aku nak bgtahu di sini bile kita mencintai org lain tp kita tak boleh nak kawen or hidup di samping org yg kita cinta..malah lebih parah kita kena hidup dgn org lain…apa yg korg kena wat??

aku aku berjumpe dlm ngan org yg berdepan ngan kes nih…aku kesian…tp aku tak dpt membantu…bg aku lelaki yg aku kenal nih tak salah…sbb die tak de apa2 ikatan ngan sesapa…tapi perempuan ni sudah bertunang mlh akan melangsungkan perkhwinannya tak laman lagi..tetapi hati perempuan benar menyintai lelaki ini..kiranya pakwe die r…bukan tunang die…

emm aku tak phm gak sebenarnye..yg die tu dah bertunang tp masih nak kat org lain..konfius aku…kalo betul2 nak napa tak putuskn pertunangan die…bak kata pepatah “berani buat berani tanggung”..senang kan..hati tak sakit….jiwa tak merana…

tp tu lahh keadaannya…aku dpt rasa perempuan tu merana sbb skrg nih lelaki tu dah kembali kepada kekasih lama die…adoiii…nak kata cinta 3 segi tak gak…tp tu laa..pening aku dlm kes nihh…

jadi nasihat aku..hati yg 1…kalo kita betul2 nak..biarlah ianya diberikan kepada yg 1 shj..sbb hati bile kita kata ianya 1 maka mcm mana kita nak bhgiakan kepada 2?? logik tak?? tp entah laa..ni lahh ragam kehidupan..malah dunia realiti sekrg….

Categories: ragam kehidupan

dah delete!!!

29/04/2009 8 comments
memandang kan ada org tak puas hati ngan aku so aku delete!!!
puas hati aku k!!!
yg korg duk dengki2 kat aku apa hal!!!
aku memang marah sgt2 sekrg…
mengata org entah2 diri sendiri lagu teruk dari aku…
tak pe2
aku tak kesahh
aku dah buang sume!!!!!!!!!!!!!!!!
PUAS HATI AKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Categories: marah

ePy besDay 2 aMieR

29/04/2009 1 comment

happy besday to amir syg…

maaf ye amir…
cikdee tak bg adiah tahun ni..
cikdee kepokaian melanda hehe…

ermm tuk pengetahuan kawan2 semua..
amir ni anak sedar aku yg sulong..
dah 4thn dah arini…
masa kecik dulu aku jg die 100%..
umo 6bln mama (kakak aku) amik balikk
waaa sedih jgkk
tp aku kena terima hakikat tu ibu die hukhuk

per2 pon…
sampai sekrg aku sygg amir sgt2 hehe…
setiap kali balik kg jumpe amir..
tgk die dah besarr…
dari die pelat2 berckp…n sekrgg dah petah berckp..
penat layann tp aku suke..sbb die panggil aku “cik dee”
heheh seronok sgt…(agaknya tu la perasaan seorg ibu yg leh bpanggil mama ek)

n td kakak aku nih send gambo…
gambo adik die..
nama amilyn…
adoii laaa comey sgt2…
tak cy??
heheh
jomm kita tegkkk

haaa ni laa amilyn..yg belakang pakai jaket tuh amir hehe dah besar pon…

Categories: Uncategorized

:: mimPi ::

29/04/2009 6 comments

salamm kawan2 sume…ermm org kata mimpi nih mainan tido..aku percaya gak hal ini…tp dlm sesetengah perkara mimpi ni membawa satu pentanda…tp sama ada kita nak percaya atau tak…

entry kali ni aku nak story bebrapa mimpi aku..td je baru hehe..sbb pg td aku pening sagt2..sampai nak muntah n nak dudk kat kerusi pon tak larat..so aku baring, letak miyk cap kapak n then aku tido..means aku tak pk apa2 pon…

jadi dlm keadaan aku bermimpi beberapa keadaan:-

[keadaan 1]

aku berdiri di tngah2 lautan yg luas sgt..aku berdiri di atas satu batu kecil yg hanya muat2 kaki aku nih..dan dari situ aku nampak beberapa ekor penguin yg duk main2 tukar tempat..comel..yg jatuh naik balik, yg tergelongsor panjat batu tu semula…

di satu sudut sebelah kiri aku plakk , aku nampak ada 2 ekor burung warne blue black..dlm hati aku kata tu burung gagak..tiber2 dtg seekor lagi menjunam jatuh, tibe2 burung duduk kat situ tolong n bantu die (mcm mana die bantu tu aku nak explain pon susah)

[keadaan 2]

aku berada di satu pulau..pulau tu byk sgt batu2 besar..tanh die pon keras gak..kat pulau tu hanya lihat aku, aboh, ummi n datuk aku….aku tgk jekk aboh n datuk aku nih duk bilang2 kubur kat depan aku..keadaan kubur tu mcm berbentuk satu saf..yg depan sikit tu imam…tetibe dengan nada gembira, aboh dtg kat aku..die tunjuk n ckp “ha, yg ujung tu kubur aboh” aku diam tak kata apa2 pon..aku hanya telan air liur…

[keadaan 3]

masa ni mcm mesinambungan dr keadaan 2…tetibe aku nampak satu pintu putih, besar n tinggi jgk laa….dlm hati aku berdetik…aboh ada di dalm pintu tu dengan berpakaian warne putih…

tiber lenyap g2 jekk pintu tu…

[keadaan 4]

aku berada di rumah arwah nenek aku, kat meja mkn, aku nampak ayah aku tgh mkn..ada 2 jenis mknan, satu mcm spegeti n satu ag mcm kacang g2…aku nak mkn gak…aku suruh laa makcik aku wat..mak cik aku watkan aku y g kacang tuh..tetibe ayah aku ckp “nape mintak yg nih, mintak yg nih best (die tunjuk yg mcm spegeti)” aku jwb “ha tak mintak..mami yg bagi”

tetibe aku nampak seorg pakcik aku (adik ummi aku) dukung seorg bb…comel sht..bb boy tak silap…

tak lama lepas tu, aku borak2 ngan mami aku, mami aku kata “ummi mung g mekah taknak beli benda lain selain dari benda ni (mcm kismis warne itam)” byk sgt..aku jenguk tgk tetibe je benda tu bergerak melantun2 mcm gunung berapi tu…aku geli sgt tgk…mami aku kata lagi “mami tak lalu dohh nak mkn” aku diam jekk

*********************************************

haaa tu laa 4 keadaan yg aku mimpi..entah aku dpt rasa setiap keadaan tu berkait satu sama lain…hbs je kisah ke 4 tu terus aku terbangun….

hemm tgk jm baru kul 1030 pg..

tdkan aku ckp aku pening…aku bingung bile pk mimpi aku nih..harap ianya mainan tidor…

Categories: Uncategorized

taG dr Nisa’~~

adeh la…opsss ASSALAMUALAIKUM…lupo den nah bg salam..haa korg wajib jawab tau….hermmm aku jejalan laa kat blog membe lame aku..ala2 old skoL gak la..hakhak sbb mcm dah 7thn tinggal form 5 kuikuik…

ok nisa’..ha jwb dgn bahagianya hehe…HERE WE GO!!! YEEE HAAAAAA!!!!!!!

5 things found in my bag:

1-aku pakai beg tuk wat g kelas je laa
2-so kekadang bertukar2 gakk brg2 tuhh
3-aku letak pencil case (utama)
4-aku letak purse aku yg gedabak tuhh
5-brg2 keperluan lain

5 things found in my wallet(purse):

1-ic a.k.a kad pengenalan (haha mcm org tak tahu)
2-lesen memandu (baru jekk sambung..tarikh mati 24/4/20011)
3-kad2 atm (huwaa mcm byk, tp aku ada 3 jek..sume tak de duit hakhak)
4-kad2 diskaun
5-duit ku yg ciput (student kang)

5 favorite things in my room:

1-katil (aku nak tido yg selesa sbb esoknye aku bgn aku segar bdn)
2-gobok baju (kalo tak de camne aku nak simpan baju2 aku yg satu kontena tuh hakhak)
3-kipas a.k.a aircorn hakhak
4-meja solek @ rak kecik (nak letak brg2 make up aku – tak pandai make up pon)
5-sejadah n al-quran (senang aku nak capai nak ngaji)

5 things I’ve always wanted to do:

1-ikut hati macam2 aku nak wat
2-jadi mcm tak tersenarai kat sini
3-kang aku senarai korg ckp aku over plakk
4-so aku wat masa sekrg
5-aku wat setakat yg aku nak buat thats all hehe

5 things I’m currently into:

1-study ngadap buku (sbb ngah exam)
2-layan tenet
3-dgr lagu n menyumbang suara yg memang sumbang nihh
4-gogah2 laptop – tgk gambo, edit gambo, tukar wallpaper (my hobbies actually ahaks)
5-nak jejalan mkn angin rhtkan minda hehe

5 persons to tag :

1-aku
2-mls
3-nak
4-tag
5-org lain hehe

**so nisa’ ha dah siapkan homework yehyehyeh….**

Categories: Uncategorized

:: aNaK ::

28/04/2009 3 comments

waaa…setelah aku menghbskan paper ekonomi aku..otak lega jap…balik bilik lepak2…aku layan lee citer hantu….eheks..walhal aku ni penakut nak mampus tgk citer hantu…tp mcm nak tgk..kalo aku tgk kompom tgn kat muke n jari bukak skit kat mata wakaka..baik tak yah tgk hakhak…

tp memandangkan cd ni aku pinjam ngan sepupu aku yg duk ganu tu…so aku layan sengsorag..berani gak sbb tgk siang hari hakhak….sengal…

tajuk kali ni ANAK..lakonan erra fazira..not bad laa story die..tp yg lawoknye dak tu rr…pakai spender jek pas tu merangkak2 mcm cite Ju-On wakak…tp aku tetap tutup muka hakhak penakut toL..huhu

ni antara scene2 yg ada dlm citer nih….tpkan bile tgk2 balik..aku tgk cam doktr yg rawat die mcm laki die plak..siap dtg umah…elok2 berdua2an..adoii laa…nasib baik berlakon..kalo tak aku dah report dahhh hakhak….

Categories: Uncategorized