Archive

Archive for December, 2009

keTenTuaN iLaHi

28/12/2009 7 comments


salamm..n selamat hari isnin..moga2 hari ini korg akan menjadi lebih baik dr hari2 yg lepas..aminn…wahh muqaddimoh yg begitu baik hekhek…

aku baru je pas bc harian metro..pasal die fobia dah nak bertunang after 2x majlis yg didam2kan tu tak dpt dilaksana..sbb yg pertama bakal tunang nye terlibat dlm kemlangn..n yg kedua bakal tunang die terbunuh dlm kemlgn bas ekspress sani baru2 nih…hemm sume org tahu hal tuh kan..

tetibe aku terpikirkan sesuatu…semua nih telah di tetpkan..apakah Allah berkata “kun fayakun” maka tak ada apa yg boleh menghalang….kita sebgai hambanya antara rela atau tak kena terima ketetapnNYA…

tetibe aku terpikir…kadang2 bile tgk kejadian2 mcm nih wat aku makin takut nak menghdpi kenyataan…andai kata ianya terjadi kat diri aku..kuatkah aku?? ya allah…

aku selalu berdoa..semoga apa yg dirncagkan berjalan seperti yg direncanakan..aminn…tetpi aku selalu berigt..”kita hanya merancang, Tuhan yg menetukan”

oleh itu..aku seru semua rakan2 aku di sini…sama2 lah kiter berigt…..setiap yg berlaku itu ada hikmh disebaliknye, redhalah dg ketetapan drNYA….

Advertisements
Categories: Uncategorized

yess!!! baRu laGik!!

27/12/2009 7 comments

hahahh akhirnyee aku tukor lagikk cat umah aku nih..amacam?? ok tak?? hakhak..

actually im not finish yet to renovate n touch up2 my new home…slow2 laa kan..mcm pening n byk benda r nak diedit kan…tambah plakk ada sesetgh lamn web yg aku nak letk widget tu lembap gilosss..so menguji tahap kesaborang aku gok laaa huhu…

anymay vantak gak kan?? hakhak puji diri sendiri wakaak…APA KORANG KATE????

Categories: Uncategorized

vieW froM mY neW roOm

24/12/2009 12 comments

yeah…korg tahu kan aku duk tingkat 6 hehe..so aku nak kongsi laa beberapa pandang dr bilik aku…jommmm!!

ni suasana after hujan..pagi lagi nih

ni pon sama…pagi after hujan

waktu ptg..dak2 laki ngah main kat court
maghrib time~~

ni mlm..tak nampak sgt laa mase aku snap…tp kalo tgk live cantek sgt…sbb nampak kelip2 lambu hehhe
Categories: Uncategorized

aPabiLa kiTa beRkaWaN

22/12/2009 5 comments

“apabila kita berkawan, berkawan la selagi kwn kite tuh tak mengajak kita tuk melakukan sesuatu yg melanggar agama”

haaa leh terima tak statement aku tuh??? tetibe aku terpikir nak mencoretkan sesuatu kat sini…berkaitan kite nak berkwn, atau sedang berkwn atau sesuatu perkenalan..itu lom pasti hehe

ok lah..bile aku dah semakin dewasa nih..kwn2 pon dah mula jauh2…sbb masing2 dah de life masing2 kan…kau pon mengalami perkara yg sama…tp sekrg tak risau dah…zaman dah canggih..senang nak contct balik kan..heh sy percy..ramai yg laluinye sekrg…

aku ada sorg kwn yg aku berkwn sampai sekrg..aku kenal die sejak aku darjah satu…maser tuh aku n famly menetap kat teluk intan, perak…3thn gak laa aku duk sana…aku rapat ngan kwn aku name die Nasrah Hani..aku panggil die nash…

nash 2 dari kanan..hehe ni pic zaman2 aku darjah 2…2 Kuning hakhak

masa aku darjah 3, akhr thn darjah 3 aku n famly kena pindah ganu semula…pada masa yg sama famly nash kena pindah selangor, sekrg die mentp di bangi selangor hehe….dlm masa tuh aku selalu jekk utus2 surat..maklum lee dulu zaman org tak paki tepon ag…heheh

pas tu seigt aku, lama gak aku tak conct die…sehingga laahh aku berumur 18thn…aku dpt surat dr die…masa tu aku n famly aku menetp di jhr….kebetulan arwah nenek aku dtg jhr, die kate ada surat utk aku…aku tgk tulisan aku memang kenal yg amat2 sgt..dlm surat ytuh ada no fon n alamat umah..ya allah aku punye lahh happy…n bermula detik itu aku n die still berhubung sampai sekrg…

tu lahh satu2nye kwn aku yg aku kenal dr aku berhingus sampai dah besar sekrg hehe…

hemmm tp aku sedikit kecewa ngan kwn2 yg aku kenal masa aku dah sek menengah…bile masing2 dah berjaya..masing lupe kwn..kalo dah terjumpa kat FB or FS or tagged tuh wat2 tak kenal plak..kenapa mestu begitu???

per2 pon aku tetap igt korg2 semua ye…

Categories: Uncategorized

40 je laGiK!!

22/12/2009 13 comments
my new pic **sila abaikan jerawat itu k**

assalamualaimun n salam satu malaysia (tiru announcemet kat kolej) hakhak….

jap2…korg tgk tajuk aku tuh~~ apa yg 40?? umur kah?? berat kah?? naik ke turun bdn?? hahah yg penting tak dok kaitang langsung…hemm jom aku nak story kat korg mengenai 40 tuh..

alkesahh jeng jeng jengg hahah sj je…adoi..ok ok siyess maaa!!!

hemmmm sebenornyee 40 yg dimaksudkan tuh jam kdt aku yg tinggal tuk aku amik..means tolak yg sem nih laaa…ehh silap2..termasuk g sem nih…kalo ikut kan aku masih ade sethn setengh je ag….masa yg lama nk bwk 40 jm kdt…mcm rugikan?? korg rase mcm mana??

ok tuk sem nih aku bwk 15jm kdt…kwn2 aku yg lain (tak termasuk dak2 dip laa) bwk 17jm kdt..sbb ada satu subjek yg aku dah amik…ringan dah tu hehe…to tuk sem nih aku tgk subjek2 nyee boleh tahan r nak bwk kan..per2 pon aku tetap teruska perjuangan aku..yeahhh!!

ok so tolak sem nih aku ada lagi sethn r kan…ni aku nak bg tahu..aku duk tgk2 list2 subjek aku..hanya tinggal tak sampai 10subjek…agak memeranjtkan…aku dah konpius..means ada dlm 16jm kdt je ag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! waaa sikit gilesss…korg tahu nape leh jdi g2??

ok lets me explain serba sedikir..bg dak2 dip mcm kami2 nih leh wat trasnfer kdt..so mana2 subjek yg dah amik kat dip dulu takyah amik…wahh aku nak explain pnjg2 pon mls….n aku jamin mesti ada yg tahu kes2 gini….

ok ssambung kesah aku….jadi yg aku duk pening mcm syg tau nak bwk sethn stgh ag (termasuk sem nih)…tp terpaksa gak sbb aku silap dr awal…kalo lah aku tahu, aku dah tarik subjek Kertas Penyelidikan Dalam Pendidikan nih awal2 b4 aku g LM….tp aku pikir2 balik mungkin ada hikmahnye…so sekrg aku redha je…

cume satu je aku terkilan….tuk sem 7 n 8 kompom aku bwk bwk dr 13jm kdt..ringan tu jgn ckp r..tp sygnye kalo aku dpt skor dekan masih tak dikira dekan sbb di beh 13 jm kdt..syg woooo…tp tak pe lah…benda dah nak jadi..so aku pasrah…sekrgnyee sempat aku setkat nih aku kumpul 4 sijil dekan…alhamdulillahhh semua semster aku dekan setakat nih…tuk aku merasa wat kali terakhir sijil dekan…aku berjanji sem nih aku pulun hbs-hbsan insya-allahhh

kwn2 doakan aku ye…aminnn~~~

Categories: Uncategorized

akhirnye!!!!

21/12/2009 10 comments

assalamualaikum~~

pes2 sekali ALHAMDULILLAH ku panjtkan ke hadrat Ilahi…kerana akhirnya aku berjaya jugak dpt bilik tuk aku menginap sepanjng semster nih….

mula2 aku sampai minggu lepas bajenye aku merempat satu hari jek…tp tak sangke melarat sampai seminggu…punye laa susah pengurusan…tp aku tetap bersabar….

hari ini…dr pagi aku n eja berurusan nak dptkan kolej..memang kami betul2 patah hati dgn kata2 akk yg incharge bhgian hostel…

tp berkat kesbran kami…akhirnye tanpa disedari ada pihak2 yg membantu kami…alhamdulillah…semoga kalian dimurhkan rezeki selalu….

dan sekrg boleh lahh aku tumpu study aku plak…doakan kejayaan aku ye..

p/s: aku duk tingkat 6..blok atas bukit..dr bilik aku view yg begitu cantek..leh nampak keseluruhn skudai hehe…jom2 dtg bilik aku kat sini hakhak

Categories: Uncategorized

=(

19/12/2009 7 comments

hari ini
saat ini
tika ini
aku menjerut rase yg enth kali ke berapa

kenapa?
mengapa?
bagaimana?

aku sendir tak faham
ohh hati

usah dikau begini wahai hati
kenapa mesti begini
aku amat-amat merasakannya

oh hati
tabah lah wahai hati
kembali terbyum wahai hati
usah kau begini wahai hati

nukilan: by farha

Categories: Uncategorized