Archive

Archive for March, 2009

sPecial 2 mY foLLoweRs!!!!

31/03/2009 5 comments
walaweeiiiyyyy!!! jemput2 sume followersss aku amik kad nih…pas tu tampall kat blog korang sbgai tanda igtan aku kat korangg…walaweyy!!!! cepat2!!! hehee
Categories: adiah tuk kawan2

tag froM WanieY~~

huwa….mls tol aku nak jawab tag…tp demi kwan aku yg sorg nihh…aku jawab laa sbb otak aku betul2 tension esemen yg menimbun nihh huhu…jom kite tgk pe la soalan2 cepus perok nih kuikuikui

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:

uihhh 5 je ker??? ikut hati byk tauu hakhak ok ok
1- aku nak kawen!!!! ngan abg cyg aku..thats means tu le hadiah yg peling besar dlm hidup aku hehe
2- aku nak kete…tak kesah ler kete pe pon…syarat wajib mesti auto n baru haha
3- aku nak laptop kehkeh…memang aku laptop sekrg…means masa akan dtg aku nak gak laptop (mcm tak menjawab soalan)
4- aku nak g jalan2…nak tgk dunia ciptaan ALLAH..cepat2 sape nak sponsor hehe
5- aku nak anak2 yg comel2 n sihat2 belaka…kehkeh..tu jgk hadiah yg balik bermakna dlm hidup aku hakhak

5 perkara hebat yang pernah dilakukan:

ermm perkara hebat?? gane ek??
1- aku penah drive kete dr johor ke ganu..follow aboh aku yg bwk honda…perghh aku racing siot hakhak
2- aku penah sound someone yg suke masuk campur dlm hal bini dier…sbb?? sbb die suke over2 nyampahh padan muker die hahah
3- aku pernak berdepan ngan big problem..dlm 3 gak…serentak…tp aku tak nangis pon..sbb otak aku jd bingung masa tuh…ermm hebat ke?? kehkeh
4- entahh laaa…..sbb aku pk aku tak hebat pon..
5- setiap org ada kelebihan dan kekurangan hehe

5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi)

adehh apa punye soklan daaa…
1- of corse laa ciptaan allah s.w.t
2- yg
3- lain2
4- tu
5- akal pikiran yg allah bg kat hambanya….

5 perkara yang dibenci:

haaa perkara yg dibenci ek…aku tak le benci sgt sbb aku takut balik kat aku semula…tp ni antara perkara2 yg aku tak suke n tak berkenan
1- penampilan yg tak kemas…
2- busuk
3- org yg suke nyibuk2 hal org
4- org yg terlalu pendiam
5- entahh hehe

5 individu bertuah utk di tag:

waaa ni le peluang yg di nanti2 hakhak…jeng3!!!
1- cik kmar
2- nisa’ ku syg
3- sapa2
4- dtg jenguk
5- kat blog aku hahaha

waaaaaa akhirnyeee aku berpuas hatiii dgn jawapan aku sendiri kahkahkk!!!

Categories: Uncategorized

..:: saMan ::..

31/03/2009 6 comments

huwaaaaaaaaa…

mlm td…
aku kena saman…
huwaaa
tp aku terima seadanya
sbb??
memang aku wat daJal sem nih
hakhak
so aku terima laa padahnye
wakakak

cam bangger
cam nak marah
cam nak gelakk
kehkeh
sengaL
sbb aku yg cari pasalll
hakhak
n mlm td aku terima laa surat cinta dr kolej kesygan aku nihh
adehh laa
NOTIS ADUAN KESALAHAN PELAJAR!!
hukhuk
kesnye ialahhh ——————> TAK DAFTAR BARANGAN ELEKTRIK!!
hakhak
tpkann
aku masih lagi berdajal nihh
sbb aku sempat sembunyikan kettle kehkeh
so aku kena saman tang iron jek lahh
hakhak
mcm best jgk lahhh huahuahua
hemmm
maafkan aku wahai KDSE kehkeh
tak pe2 yg lain aku baikk hakhak
bukan taknak byr…
mahal siot…
bermula sem lepas..kuat luasa seluruh kolej barangan2 elektrik naik harga…
tp mcm laptop n charger free…
adehhh
kettle n iron masing2 RM25…
tak kee botak kepala nak bayor…
memang leh kongsi…
tp…mls nak pk…
so kiranya nanti aku g byr saman….
rm25+rm10 (denda lewat daftar) = RM35/2 = Rm17.50 sorang
hakhak kongsi ngan umett
idok lee sakit sgt nak byor (bak kata oghang perokk)
waaa

so di bwh nih bukti aku kena samann hahah

Categories: Uncategorized

ganGGuaN di TgH mLm!!!

31/03/2009 7 comments

morning sumer!!!
waaa ni aku pg2 semangt on9 sbb aku nak strory hal tgh mlm td yg berlaku…
MyEm0.Com
geram aku tauu..

aku tido dlm kul12 gak lah…
duk msj2 ngan buah hati aku lu…
tibe2 aku terlelap…
enth kul berapa aku sendiri lupa haha…
yg aku tahu aku sempat mimpi..

pas tu tiber2 aku tersedar….
MyEm0.Com
aku berdebar2…
dgr org jerit2..
lari2…
berdegum2 lantai atas bilik aku nih…

korg bygkan batu tau bgunan aku…
tp punyer lahh kuat lari aku rasa bergegor bgunan wa2 tuhh…
waaa aku nih apa lagi siap bgn n berdebar….
dalm 30seconds aku dgr…
MyEm0.Com
aku tak sdp hati..
aku terus bgn n amik tudung haha
aku sendir tak tahu nak wat pe ngan tudung..
konon standby kot ade per2 kangg
hahah klakor la pulekk hekhek

pas tuu aku berdiri depan pnti…
pgg tombol…
dak2 bengong tuh masih lagii menjerit2 n lari2
takur gak aku kalo ikut2 kan…

pas tu aku panggil u met aku…
“kak ziera…bgn laa…dgr tak??”
“dgr…napa ha?”
“entahh….”

tiber2 diam….
aku beranikan buke pintu…
terjenguk2…then aku nampak ada 2 org ag yg duk jenguk2
aku pon ty
“napa sebenarnye nih??
“entah laaa…tak tahuu”

hemmm geram gak…
MyEm0.Com
kalo korg nak tahu..
aku masa tu meggigil bdnn
adehh laaa
debor2..

“ha, napa ha amik tudung?”MyEm0.Com
“entah kak….standby takut ada per2”
“hahahhaha”
MyEm0.Com
adehh tgh mlm buta kena gelakkan…

tp bile aku igt balik…entah napa aku amik tudung aku sendiri pon konfius hahaha..
MyEm0.Com
lwak dol di tgh mlm hakhak

Categories: my stoRy

taHniaH sYg~~

29/03/2009 7 comments
aii guys…hehe ikut hati aku memang ngah bz sekrg nihh…mklum lee dah ujung2 sem nih…byk benda yng nak kene catch up…huhu tp yg syok nye..dlm duk bz2 aku sempat g rai abg cyg aku konvo…TAHNIAH SYG….
tpkan kalo ikut hati aku segan nak gi..sbb famly die ada…adehh laaa..demi jg hati cik abg aku yg sorg nih so aku g la…ujan2 pon redah gak tp renyai2 jek…kira boleh laa aku tgk die pakai jubah konvo tuh hehe..bangger+terharu+heppy…sume ada…
ermm bile turn aku ek??? waaa lambat ag…tp insya-allah masa tu akan tibe juge…hope masa tuh aku dah kawen ahaks….gatal eaaa adehh laaa..ada jodoh ada la ye..tol tak syg?? hehe

ni bunge aku beli hehe..harga die…oppsss mana leh bgtahu hehe..kang abg aku baca kantoii haha…
aku sambut die kat depan pintu…aku org first kuang3….Kmar jgn jeles hakhak…gurau jekk

hermmm sebut jd org first nih….aku asalny segan sgt2 hehe nak beli bunge pon aku tak tahu gane…nasib baik aku tak amik bunge pink hahha…thanks fudhla sbb tolong pilih hehe…

abg n his famly…yg dak comey tuh kmar…

hermmm mcm satu2 nye pic yg aku sama tinggi ngan abg hahah yg lain aku ketot hukhuk

hehhe aku heppy sgt td tp aku ala2 cover g2 wakakka yelah depan famly dieorg kann kekke..kalo ikut perangai asal aku..kompom aku watak utama dlm bergambo hakhak…..means tak byk le pic aku sebenornye haha..tak kesah laa asalkan aku dpt gak bergambo ngan cik abg aku nihh….

yg paling best masa aku ikut die g anto juboh n amik transkrip hehe…sbb masa tu mak ayah die tak de kang waaa sengaL hahah…baru le dpt borak2 ngan die betul2 adehh laaa..kalo tak diam jekk aku nihhh…baik sekejap hakhak…

k lahh pe2 pon TAHNIAH tuk CYG!!!! love u…nanti turn ayg plak ye….

Categories: Uncategorized

akU sYg dieR

27/03/2009 4 comments

dier yg bernama sahabt…
aku syg sgt kat die…

dier…sapa die??
aku nyatakan kat sini…
shbt yg aku syg sgt…echah n ura…

satu ketika dulu..aku echah n ura baik n rapat sgt2…
belajar, mkn, tido, main2, discuss n mcm2 laaa…
kami wat sama2..saat yg tak mungkin aku lupa…insya-allah selagi aku tak nyanyukk…

kami berjanji nak sambung sama2…mintak pendidikan…
alhamdulillahhh kami berjaya…tp…
tp kenapa???
berjaya tp berpisah…
kenapa ye???
kami tercampak dlm dunia yg berbeza…
aku di UTM
ura di UM
ecah di UKM

aku n ura dpt pendidikan, tp echah second intake..dpt kos biasa…
per2 pon kami tetap berjanji yg kami akan sentiasa berhubung…
sebb selagi kami berkawan..tetap selamanya berkawan…

masa terus berlalu…
kami semakin sepi…hy tinggal aku n ura…
aku jadi dingin ngan echah…
napa???
aku bersungut..itu ini…
jhtnye aku…

tp ura bagaikan org tgh…
menyampaikan berita antara kami…

yee…
bila aku pk2 balik…
kesalahan itu berpihak kepada aku..
sbb…
hemmm byk sgt sbb nye…
yg paling utama aku tahu…
ego aku dlm persahabatan terlalu tinggi…

maafkan aku sahabat…
aku tak berniat…
echah…ha syg sgt echah…tp ha masih tak mampu nak hubungi echah…
ura..terima kasih sbb sedarkan ha…ha syg ura…

ujian kehidupan…
ujian percintaan…
ujian persahabatan…

antara kehidupan, percintaan dan persahabatan..
ujian yg paling sakit utk dilalui ialah ujian persahabatan…
sejauh mana kita kuat untuk pertahankan ukhuwah yg telah sedia terjalin…

apa yg penting…
kasih syg aku dlm pershbtan tiada hadnya…
walaupun sedikit salah fhmm..tp hakikatnya aku syg die…

echah..
maafkan ha…ha tahu sekrg hati ha keras sgt…mungkin cemburu menguasai diri…mungkin keadaan yg berlaku kat diri ha menyebabkan ha jd gini….maafkan ha…hanya Allah yg t ahu ha sygkan chah…

ura..
selamanya kita tetap bershbt..ha sygkan ura…hy itu yg ha leh ckpkan…ha tahu walaupun itu shj ucapan ha..ianya lebih bermakna dr segalanya…

Categories: sajak dan luahan hati

hepPy BesDay ecHah

27/03/2009 1 comment

to my beloved frienzz aishah zainuddin a.k.a echah!!

di kesempatan ini ha doakan echah selamat dunia akhirat…
semoga dipanjgkan umor dan dimurahkan rezki…
semoga menjadi isteri solehah dan ibu mithali tuk bb chah yg bakal menjenguk dunia nanti…
salam syg dr cikDee di sini….

salam syg dr sahabat mu FARHA~~~

Categories: Uncategorized