Home > Uncategorized > kenapa mesti ada perasaan benci?

kenapa mesti ada perasaan benci?

salamm dari aku yg duk kat pontian sekrg….kali ni entry aku agak emo sbb aku rasa memang aku patut emo…enth laa…hati mana tak memberontak bile kite dpt tahu hati ibu kite dilukai dgn sengaja…bg aku tu satu kesilapan yg tak mungkin aku maafkan…hatta die sedara kandung kite sendiri….

enth laa…dlm dunia ni mcm2 karenah manusia…yg paling aku tak suke ada sifat iri hati kat diri masing2…kenpa mesti begitu?? kita manusia nih sama je…sume ni bergantung kepada diri n rezki masing…stiap yg allah bg kat kite tuh dah selayaknye utk kite…kita sepatutnye bersyukur dgn apa yg ada…

bile aku dpt hati ummi aku terluka…aku menangis dlm hati…dampai begitu sekali die wat kat ummi aku?? tahu tak..sebesar kuman hati ibu kite terluka tak cium bau syurga dan hidup di dunia pon takkan tenang….aku…enth laa..ckp salah tak ckp pon salah….

bile aku tahu die ada masalah dlm sesuatu keadaan aku tahu…all dah bls setiap perbuatan die…tp die masih jugak tak sedar ngan apa yg berlaku…ya allahhh…aku dah tak sanggup tgk keadaan ini berlaku….aku hanya mampy berdoa…

enth laa…hidup dalm sebuah keluarga pon nak dengki mendengki…kenpa?? apa salah kami??? napa nak marah sgt kat kami??? kami ada wat salah kat kamu ke?? kenapa?? jwb laaa!!!!

tp hati aku hy berkata dlm diam….aku masih tak sanggup nak berkurang ajar dgn org yg lebih tua dr aku….tak pe..aku yakin satu hari nanti…kamu akan sedar akan hal ini…aku nak sgt kamu sujud di kaki umi meminta ampun atas segala dosa yg telah kamu lakukan….

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: