Home > Uncategorized > Apa Yang Aku Busykan?

Apa Yang Aku Busykan?

Salam geng2!!! Selamat hari sabtu!! Yeahh hari ini hari ketiga aku rest di bilik ahaks. Memandangkan kelas aku hanya setakat hari Rabu je kan. So Sabtu hari ketiga aku lepaking! Ahak. Rilex doL sem nih.
TETAPI!!!
Rilex-rilex jugak. Keje menimbun weyy!! Maklum la dah final year kan. Kalau kawan-kawan nak tahu, untuk final projek aku nih, peringkat permulaan nih, my penyelia suruh settelekan keseluruhan hadis-hadis dan ayat-ayat al-Quran yang berkaitan dengan Adab Kepad Allah.
Penyelia ada bagi kitab yang berkaitan iaitu Kitab Riyad al-Salihin. Hasil penulisan Imam Nawawi. Diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu.

Gambar yang aku ambil. Maaf gambar tak cantik.

Muka depan

Tugas aku senang je, iaitu menulis semula apa yang ada dalam buku ke dalam word!! Hahah macam nak gila aku wey. Ye lah bukan sikit, tapi hadis yang ada semua nye 170 hadis, 17 Bab!!. Setakat nih aku baru siap 43 hadis 3 Bab. -_-“
Doakan aku siap paling lambat minggu nih ye. Sebab tu aku busy skit sekarang. Sekejap2 je aku on9 sekadar tuk hilangkan penat. Ni pun dah pening ngadap lappy.
Ok guys… Sudi-sudilah datang sini dan bagi support ye. Aku nak pi main baling selipor ngan classmate haha. Sekadar nak release tension!! Haa
See ya!
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 31/07/2010 at 9:11 am

    banyak tu kena translate apa pun gud lux cekgusemoga berjaya siapkan assgment tu 😀

  2. 31/07/2010 at 11:00 am

    Smoga dpt abeskn sume keje on time. xpe2. on9 skali skala je. buat yg aula dulu. 🙂

  3. 31/07/2010 at 11:18 am

    fulamak.. bnyknya cikgu.. sbo jelah ye.. jgn terlalu lama ngadap laapy coz bahaya mata.. g la main2 ye release tension or blogwalking ke..hee

  4. 31/07/2010 at 12:56 pm

    salam..moga anda berjayamenghabiskan kerjarumah yang di beri

  5. 01/08/2010 at 12:40 am

    Go cikgu farha…!!bagi semangat(senyum)

  6. Dc
    01/08/2010 at 1:12 am

    rupe nye ada riyadusshalihin versi melayu(jawi)da jual kat kedai2 buku x?

  7. 01/08/2010 at 2:17 am

    DC:ada..tp make sure kedai tu kedai yg memang jual buku2 agama..sbb kalau mcm kedai MPH rasenye tak de…

  8. Dc
    01/08/2010 at 2:25 am

    MPH..ape tu?

  9. 01/08/2010 at 7:34 am

    gudluck cikgu farha!~_^

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: