Home > Uncategorized > SEO?? GoogleAds?? Owh Apa Itu??

SEO?? GoogleAds?? Owh Apa Itu??

Salam kawan-kawan semua. Harap semua nya sihat sediakala ya. Mana-mana yang tidak sihat itu segeralah ke klinik ataupun memperbanyakkan rehat.
Entry kali ini berbetuk persoalan. Aku ada juga search kat Mr. Google. Apa itu SEO?? Apa itu GooleAds.. Hemm tapi semakin banyak aku cari semakin aku tidak faham apa semua itu. Maklum lah buta IT katakan ahaks.
Miss Chokilala ada memberitahu aku suruh belajar apa itu SEO. Tapi aku yang agak benak ni tak faham-faham sampai sudah. Beliau ada mengatakan trafik bukan setakat trafik blogwalking tetapi trafik tetap. Adess aku langsung tidak faham.
Harap dapat bantuan dari rakan-rakan apa maksud semua ini?? Tolong ya. Sharing is caring. Aku tidak bermaksud nak kejar duit semata-mata tetapi sekadar untuk inlu pengetahuan mengenai dunia internet.
Ok lah. Sesiapa yang sudi share-share lah kat sini ya ^__^
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. AiZ
    24/07/2010 at 12:42 pm

    aiz pun tk faham.. ^__^ yg aiz tahu, seo tu search engine optimization kot..Aiz latest entryMy mousepen speed painting

  2. 24/07/2010 at 12:53 pm

    Search Engine Optimization (SEO) tu penggunaan keyword.. kot.. dlm entri keyword2 penting.. pada tajuk, content, tag, description blog, gambar, link, blablabla.. just fikir keyword yg biasa org pakai untuk cari sesuatu kat Google..GoogleAds tu Google Adsense ek? Google Adsense ni mcm nuffnang jugak..

  3. 24/07/2010 at 12:59 pm

    aiz:hehe takper2..nanti mesti ada yg pakae2 jwb hekhek

  4. 24/07/2010 at 1:00 pm

    anarm:ooo tapi katanya leh up traffic blog kite..mcm mane tu??

  5. 24/07/2010 at 1:02 pm

    SEO ni “Search Engine Optimization (SEO)” atau dalam terma bahasanya adalah “Pengoptimuman Enjin Carian” selalu dikaitkan dengan teknik-teknik untuk meningkatkan trafik atau pasaran sesuatu laman web atau blog.Secara tidak alngsung membantu url blog tersenarai di enjin carian seperti yahoo atau google.

  6. nas
    24/07/2010 at 1:05 pm

    ak pon xpaham sgt…tapi stau aku seo tue nak bagi mudahkan entri kita nie mudah dicari dlm carian google…huhu….google ads tue ads cm nuffnang gak..tp nas syorkan xyah la join g ads tue…xbest..nuff agy best..ehehejom bace entri terbaru nas klik:tips-jagalah gigi kita

  7. 24/07/2010 at 1:09 pm

    wazy:owhh maknanya kalau kita wat sesuatu entry mesti bermaklumat laa ye..nanti per2 akan masuk kat blog kite?? g2??

  8. 24/07/2010 at 1:10 pm

    nas:hehe memang bermint ngn nuff je hehepasal seo tu hemm enth laa haha

  9. 24/07/2010 at 1:12 pm

    rasanya diorg kat atas tu dh explain baguih dh kot..klu tak fhm, baca blog ariffshah..kot2 lagi sng faham..contoh seo, cuba taip kat google "tarikh konvo UTM". blog sapa kat paling atas list skali..hehe. Tarikh Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia (UTM 2010) ke-45

  10. 24/07/2010 at 2:07 pm

    apa yg kie-yu tau SEO tu kita kena pandai main tajuk entrisetiap perkataan yg digunakan tu mesti kena kt search engine :Dpsst..cantek la dinding baru belog cekgu~

  11. 24/07/2010 at 2:16 pm

    saya setuju dgn anarm, kita buat tajuk selepas kita pikirkan apa yang org nak cari di internet. tajuk dan ayat dalam sesebuah post amat penting, tambah tambah lagi ayat pada perenggan pertama, kalau nak trafik datang dari luar maksudnya bukan trafik dr blogwalking..kena le keyword yang org nak cari di google.

  12. 24/07/2010 at 2:20 pm

    saya taklah hebat sgt IT IT semua ni.. tapi ikut yg zither tau.., seo ni lebih kurang macam si A nak cari maklumat ttg kucing parsi, jadi dia taipkan keyword "kucing parsi comel" pada google search.dan google akan sambungkan search tu pada site-site berkaitan.. namanya tulah search result.. blog yang tsenarai dalam result tulah namanya mesra seo :)he he saya pun tak taulah nk terang cane 😛 saya tak terer

  13. 24/07/2010 at 4:10 pm

    apa tu SEO cikgu?hehe tatau la.

  14. 24/07/2010 at 4:57 pm

    den tak berapa minat sangat bab2 SEO nihhehehePerjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

  15. 24/07/2010 at 5:36 pm

    untuk blog blogspot saya, saya banyak refer tutorial tentang SEO daripada blog ni. blog orang indonesia, tapi informasi dia bagus la. lengkap. cuba study satu-persatu eh, fahamkan sikit-sikit. hehehe

  16. 24/07/2010 at 8:41 pm

    mana perginya link? lupa bagi ke tadi? hahaha. sorry sorry. ni haa tutorialnya :- [link] 😛

  17. 25/07/2010 at 1:45 am

    ish…seo?ish..pening sat

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: