Home > Uncategorized > Pertolongan: Lelaki atau Perempuan Yang Lebih Senang?

Pertolongan: Lelaki atau Perempuan Yang Lebih Senang?

Salam kawan-kawan!! Bangun2 cikgu dah datang nih ahaks…. Owhh tetibe terasa rindu saat-saat praktikum. Ok lupakan sekejap. Ada perkara penting yang hendak dibincangkan di sini.
Di saat begini, aku benar-benar memerlukan pertolongan kawan-kawan yang mempunyai kereta untuk aku mengangkat barang-barang aku dari kolej perdana ke kolej 9.. Huhu akan tetapi aku duk pikir punya pikir, rakan perempuan amat susah untuk memberi pertolongan itu. Aku mintak pertolongan dar raka lelaki classmate aku. Mudah kan?
Di saat aku pakai kereta dua sem lepas
Jadi apa pendapat rakan sekalian? Sepanjang aku nak berurusan apa2 pon, memang dak2 laki senang nak hulurkan bantuan. Kalau dak2 pompuan perghh punya laa banyak alasan. Hatta kes emergency pon tak bagi. Huh! Tension aku. 
Masa aku pakai kereta sebelum nih ok je malah aku plak yg tawarkan khidmat. Tapi bila time aku nak minta pertolongan… Hemm korang pikir lah sendiri. Sebab tu aku contct dak lelaki kelas aku. On je. Senang aku nak berurusan.
Sebab tu tajuk aku kali ni berkatan persoalan. Untuk persoalan itu, bagi aku lelaki lagi mudah unutk menghulurkan bantuan. Kredit kepada seluruh kaum2 lelaki di luar sana! (Suka la tuh!) haha…
Ok kawan2 macam mana?? Share laa kat sini ya….
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 10/07/2010 at 9:26 pm

    Laki memang besh.. lalala~~~Almy bawa something ni..KICK START NESCAFEkoleksi bolaSlash Live in KL

  2. 10/07/2010 at 9:33 pm

    Oh yeke?laa…ciannya farha..sya x pernah ade masalah klu mintak pertolongan x kira laki atau ppuan..biarlah dorg xnak tlg…yg pnting kta jgn ikut pangai dorg..

  3. 10/07/2010 at 9:38 pm

    mmg suai pun dak laki yg tlg memandangkan ade brg yg nk diangkat…huhu

  4. 10/07/2010 at 9:42 pm

    setuju sangat!!! hehe

  5. 10/07/2010 at 9:45 pm

    aah dear, tp tgk orang jugak la.. sumtimes ade dak pompuan yang mmg kedekut gile bile kite mintak pertolongan..yang betul-betul baik je klu nk tolong pon…

  6. 10/07/2010 at 9:52 pm

    laki2 kalo tk baik sama2 depa pn, mst tlong jgk.. da org mntk tlong kn.. walopn niat tk iklas tp tolg jgk.. hehhehe…

  7. 10/07/2010 at 10:02 pm

    Salam cikguterpeluang pada individu tersebut..tetepi..dari segi lumrah..Lelaki lebih senang mintak tolong dari perempuan…dan perempuan lebih senang nak dapat pertolongan dari lelaki..mana2 kita pergi pon..benda tu akan terjadi..Nak mintak pertolongan dari kaum sejenis..haih..Berbuih la mulut..takpon ade saja alasan..

  8. 10/07/2010 at 10:21 pm

    kalau nak pakai keta saya pun boleh je… nak pinjam pun boleh jugak tapi kena belanja la makan ayam golek hahaha gurau je emmm setuju sangat lelaki lebih senang bagi pertolongan… :):)Tapi harus di beri perhatian jangan pulak nanti bila dah berbudi benda yang tak sepatotnya pula dia minta kita bagi ya.. sebab kita hidup macam-macam manusia yang kita jumpa ada yang baik ada yang jahat … 🙂 🙂

  9. 10/07/2010 at 10:41 pm

    bg kak kaseh,lelaki tgk gak kalu nk tolg…biasa kalu ank dara laju jek..hehhe lg2 farhakan..hehehakk dulu nk tolg tgk gak lh masa ,yg penting tolg iklassss…bye farha

  10. 10/07/2010 at 10:53 pm

    hmmmm depends..haha..ni soklan subjective tgk situation..xsme dak pomp ssh tolon..mcm farha sng tolong org..=ppso ini membuktikan..pomp pn sng gak tolong org..ade je dak laki yg berkiraaaaa..=)

  11. 10/07/2010 at 10:55 pm

    ye ke, baru tau lah pulak camtu..hohoEntri terbaru chekguKesan Piala Dunia Terhadap Pelajar

  12. 10/07/2010 at 10:56 pm

    sokong!…nak tolong org ni jgn pikir sgt.ngehehe

  13. 10/07/2010 at 11:39 pm

    sy pun skong cikgu Farha..mmg best kwn ng lelaki ni..~_^

  14. 11/07/2010 at 12:30 am

    tak kira siapa pun yang tolong yang penting bantuan yang diberikan tu ikhlas dan kita juga ikhlas tlg org lain

  15. 11/07/2010 at 1:04 am

    hahahaha…entah..saya kan dah 8 tahun tak berkawan ngn pompuan,jd saya takleh menilai la cmne…tpi lelaki mmg suka menolong gak~entah…ikut org la…Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

  16. 11/07/2010 at 7:01 am

    ada typing error la, "dar raka" patutnya dari rakan kan? heheem, kawan pompuan tu ada masalah kot tak leh tolong. tak tau la kan-klu ada double komen, takyah la approve dua2. td kuar error lak.

  17. 11/07/2010 at 7:17 am

    mintak tolong dak2 laki je .xde la mengeluh nk angkat barang2 cikgu .hehehe .

  18. 11/07/2010 at 9:17 am

    Memanglah lelaki macam 2, suka menolong…. kalau ada apa-apa cakap je…

  19. 11/07/2010 at 11:16 am

    salam, rasanya x juga la cikgu tepulang pada attitiud sesorang tu..mungkin klu lain jantina cepat terpanggil…sori klu silapp …

  20. 11/07/2010 at 11:28 am

    hahaha.sy adalah salah seorang yang kedekut kereta.tapi itu kalau orang nak pinjam untuk bawak sendiri lah.sy takkan bagi pinjam kereta.takut apa2 jadi.tapi kalau dimintak tolong bawak barang, sy xkesah.janji jangan pinjam kereta sy!.d:

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: