Home > Uncategorized > Aku Tak Faham Kenapa -_-

Aku Tak Faham Kenapa -_-

Salam geng/rakan taulan di dunia blogging nih!! Hehe Alhamdulillahh aku dah selamat sampai di bumi Skudai tepat jam 545 pagi. Dalam keadaan huyung hayang aku angkut beg pi cari teksi then tepat jam 605 pagi aku sampai di bilik kawan aku. Buat sementara aku stay bilik dia. Hal amik kunci aku dah settlekan semua. Aku akan mula duduk kat bilik sendiri after stor dibukak.
>> Sekadar gambar hiasan <<
Ok mukaddimoh bukan main panjang, back to our topik. Pagi-pagi lebih kurang jam 8 pagi, aku masih tak dapat nak lelapkan mata ku yang besau nih hehe. Aku on semula line aku dan bertubi-tubi mesej yang masuk. Dan kesemua yang masuk tu bukan no yang aku set. Tapi aku kenal empunya diri. Dan terdapat sau mesej yang kusangkan pemilik yang sama minta akaun FB aku. Katanya nak add.
Tanpa soal selidik siapakah gerangan orangnya aku terus bagi. Tapi entah macam mana aku rasa tak sedap hati. Terus aku menelifon orang tersebut. Ikuti perbualan di bawah:
“Assalamualaikum, ni sapa ya?”
“W`salam.. Saya Murni la kak..”
“Murni?? Siapa ek??”
“(Gelak)…Ermmm isteri Shukri!”
“Owww….(kelu lidah) Ok tak per lah..kiranya dah add lah nih?”
“Ermm dah… baru je..”
“Hemm ok lah..assalamualaikum..” (Terus aku letak)
Lantas tanpa berlengah aku terus on lappy aku. Terus ku log in akaun Fb aku. Ternyata memang ada nama itu sedang request nama aku. Aku berkira-kira nak approve. Namun akhirnya aku approve jugak. Lantas ku terus melihat gambar-gambar yang ada.
Bagai luruh jantung. Gamabr perkahwinan dia bersama bekas tunang aku. Ya!! Bekas Tunang. Aku pernag putus tunang sebelum. Kiranya sesiapa yang mengetahui status aku sekarang kiranya ini pertunangan kedua aku.
Saat aku lihat gambar itu, aku bagaikan terpaku. Entah, Nak kata aku jeles, tak juga. Nak kata aku sedih, tak juga malah tumpang gembira dengan perkahwinannya. Hemm… Dan aku tak faham kenapa -_- entah la.. Bagai tiada perasaan aku di kala ini.
Tiada apa lagi yang harus aku ungkapkan. Masih tidak terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada si dia.
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 09/07/2010 at 2:58 pm

    sabar je kak..tp ifa pun pelik la..pe motif die???

  2. 09/07/2010 at 2:58 pm

    anggap itu satu dugaan hidup :)salam kenal

  3. 09/07/2010 at 2:59 pm

    Nabi s.a.w. bersabda; "Mana-mana perempuan yang melakukan sembahyang 5 waktu, berpuasa di bulan Ramadhan, menjaga maruahnya dari yang haram dan mentaati suaminya maka dipersilakan dia masuk ke dalam Syurga dari pintu mana sahaja yang disukainya." – Riwayat Ahmad Selamat berhari Jumaat Al-Mubarak…

  4. 09/07/2010 at 3:03 pm

    Misteri alam jin…pernah terjumpa ke? heeeeeee…..^_^'

  5. 09/07/2010 at 3:20 pm

    bertabah ye cikgu..mungkin skrg ni jodoh yg lebih baek ^_^

  6. 09/07/2010 at 3:48 pm

    kalau aku, aku x kan add bekas tunang suami aku!sekian terima kasih

  7. 09/07/2010 at 3:51 pm

    mgkin saje nak menunjuk & goyahkan perasaan cikgu Farha..xpun, cikgu Farha pkir +ve, die nak berkawan je kOt..sabar je la, jgn biarkan ia berjaya ggu perasaan cikgu Farha yer..~_^

  8. 09/07/2010 at 5:00 pm

    Apa tujuan si kawan tu nak buat mcam tu? Selain bertujuan nak nyatakan bahawa dia berjaya menambat hati bekas tunag awak itu…! Dia nak kata awak tak reti jaga bekas tunang awak … itu saja …!

  9. 09/07/2010 at 5:22 pm

    erm..tak pernah bertunang so tak tau nk ckp pe..sabar la ye…

  10. 09/07/2010 at 5:36 pm

    salam..sememangnya itu detik sukar utk diterima ..sebaiknya x perlu approve krn ia akan mengimbau kembali detik sewaktu bersamanya.

  11. 09/07/2010 at 8:58 pm

    adesss..ni saje nk menunjuk laa 2…x pe..biar kn je..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: