Home > Uncategorized > Cikgu Farha Pemabuk Tegar \(^,^)/

Cikgu Farha Pemabuk Tegar \(^,^)/

Assalamualaikum semua!! Mood cikgu masih lagi tak berapa nak ok gara-gara malam tadi geram kat someone. Tapi just ignore it! Masih banyak perkara yang perlu cikgu fikirkan. Betul tak?? Just think positive ngee~~
Jap jap, kita tengok tajuk lu. What?? Itukah y ang cikgu tulis tadi. Oh tidak sangka cikgu seorang pemabuk rupanya. Hukhuk… Rilex, cool down. Hahah saja gimik. Tapi hakikatnya memang cikgu seorang pemabuk yang tegar harharharhar. Nak tahu kenapa?? Ni laa nok kabo nih (kang dah kuor loghat ganu) hakhak…
Sebenarnye cikgu seorang yang memang sentiasa mabuk setiap kali naik kenderaan. Memang dari kecik. Sangka ku apabila dah besar mcm gajah nih tidak akan mengalami mabuk lagi. Malah makin serius pula. Adess.. Apa nak buat sudah nasib badan. Terima je lah.
Memandangkan 8hb cikgu akan berangkat ke Skudai dengan menaiki bus, maka cikgu telah pun mebuat persediaan yang begitu rapi. Hahaha apakah itu?? Cikgu telah pun pergi ke farmasi untuk membeli ubat tahan mabuk!!! Adoii… Cadang nak beli 4 biji, sekali pekerja kat situ bagi 10 biji maa.. Macam cikgu nih teruk sangat je haha. Tapi ok pe. Leh wat simpanan ahaks.

Gambar di atas menunjukkan kotak ubat mabuk cikgu. Bawah nama ubat tu tertera “For Travel Sickness”. Hakhak nak gelak weiii!!! Ikut arahan yang diberikan kena makan setengah jam sebelum bus bergerak. Ubat ni bertahan selama 8jam. Jadi ngam-ngam aku naik bus jam 830 malam sampai kul 6 pagi kat sana. So cikgu akan rasa bahagia di dalam tanpa rasa pening-pening hakhak.
Ok lah, setakat ini dahulu kisah yang ada hehe. Jumpe lagi di lain entry daa~~
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 07/07/2010 at 11:10 am

    owhhh nak travel rupenye…heee…lek lok jalan tue hee…;p

  2. 07/07/2010 at 11:35 am

    kalau selalu mabuk dalam perjalanan, bawaklah bekal gula-gula menthol gjn makan cokelat pulak, try lah uncle dulu pun mabuk gak hahahha

  3. 07/07/2010 at 11:45 am

    ada lg satu petua org muda mcm sy nih..hahakss..mkn bnda2 masam b4 take off…jgn biar perut kosong..jgn naik knderaan dgn perut yg terlalu kenyang…jgn mkn bnde yg bersusu..nnt cpt muaktu je…sharing is caring kan

  4. 07/07/2010 at 1:08 pm

    dasat nih…naik kete lembulh nmpknye.tp…tu pon kenderaan.hehe

  5. 07/07/2010 at 1:08 pm

    Cikgu..saya pon pemabuk..dari kecik..dekat pon muntah teruk..sepanajang 5 tahun saya blaja kt JB..sepanjang tu la saya mkn ubt..huhu..org kate, sapu minyak angin kat pusatla..macam2..tapi sy ttp ngan ubat..hehe.

  6. 07/07/2010 at 2:47 pm

    kita serupa!nek keta kalo nk travel jaoh musti tidookalo tak wek wek la jwbnyeheeecekgu beli mende tu kt nenk try la~~

  7. 07/07/2010 at 3:13 pm

    krole:insya-allahh doakan yee =)

  8. 07/07/2010 at 3:13 pm

    uncle:selalu buat uncle..tp g2 jgk huhu

  9. 07/07/2010 at 3:14 pm

    aanz:tq beb!! hehe tapi sy kalau seblm travel lagi duka tak mkn apa2 hehe

  10. 07/07/2010 at 3:15 pm

    purplerose:haha tu laa psal..mcm2 dah wat..tp g2 jgk…last2 amik ubat…menyerah kalah hekhek

  11. 07/07/2010 at 3:15 pm

    kimi:hahahha kena molek naik motor pon peningg adesss

  12. 07/07/2010 at 3:16 pm

    kei-yu:heheh dah jawab td hakhak

  13. 07/07/2010 at 4:12 pm

    Hi, Visiting here..Very nice..luv ur blog…Very special for u.. Don’t Miss it!

  14. 07/07/2010 at 5:43 pm

    salam..alahai..kesiannyatak pe bila bercutidk umoh je la..jimat pun jumat..la la la..

  15. 07/07/2010 at 5:47 pm

    Wahhh…uniknya mabuk!hahaha…alhamdulillah saya takde simptoms2 tu~heheLatest post:Perlukah kita berdoa..?

  16. 07/07/2010 at 8:34 pm

    pemabuk ni banyak kategorinya ye.tak semua pemabuk buat dosa.hahak :Phave a nice journey ye cikgu 🙂

  17. 07/07/2010 at 11:12 pm

    haha.. cikgu pun mabuk.. cikgu cikgu

  18. 07/07/2010 at 11:38 pm

    erm… kalau dah mcm tu, mesti awk x blh nak membaca surat khabar atau majalah semasa menaiki kenderaan…Saya setakat ni x de kena mabuk kenderaan, siap leh baca-bacaan lagi.. tapi satu yg sy x tertahan ialah klu duduk sebelah orang yg tidak dikenali dalam perjalanan yg jauh dan org tu asyik duduk menghimpit ke arah saya…x pun asyik nak bercakap je, sedangkan sy nak lelap dah..

  19. 07/07/2010 at 11:42 pm

    zulkbo:haha ubat dah ada lalala

  20. 07/07/2010 at 11:43 pm

    iqbal:unik kah?? hahaha adoii

  21. 07/07/2010 at 11:43 pm

    syaril:erkk nape pic pompuan?? haaa setuju ngan kenyataan awak hekhek

  22. 07/07/2010 at 11:43 pm

    hamzah:hehe pelik ke??

  23. 07/07/2010 at 11:44 pm

    ahmad zaki:yupp langsung tak leh hehe…kalau barang jatuh tunggu kete berhenti baru amik kuikui

  24. 07/07/2010 at 11:46 pm

    takde kesan sampingan ke kalu asik mkn ubat je??..maap saye just bertanye..

  25. 07/07/2010 at 11:50 pm

    mr. curly:insya-allah tak de..sbb bukan selalu pon mkn =)

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: