Home > Uncategorized > Pertunangan Bukan Tiket

Pertunangan Bukan Tiket

Salam kawan-kawan. Maaf entry kali ini berbaur marah dan menyampah! Sesiapa yang tidak menyukai bebelan aku kali sila tekan button X yang berada di hujung atas sebelah kanan ok.
Aku cukup meyampah dengan orang selalu berkepit sana sini. Alasan dah bertunang. Dan satu lagi alasan dah lama tak jumpa.!! Wehh budak! Ko sorang je ke yang dah bertunang?? Aku dah bertunang gak. Kalau ikut tak jumpe tu memang jarang sangat kami berjumpe tapi kalalu kebetulan en tunang balik idok laa sampai hari-hari aku nak jumpa. Gila ke apa???
Ok tu satu kes. Ini kes yang jumpa hari-hari. Adoyaii…. Orang tua-tua selalu cakap alam pertunangan nih banyak dugaan. Yup!! Aku setuju sangat. Malah dalam Isalam sekali pun tidak membenarkan. Ok fine, aku selalu gak kuar berdua tapi jaga adat. Paham kan? Tak pon en tunang datang rumah. Habis cerita. Ikut hati nak berdua-duaan tu memang nak sangat. Ya lah bila di sampaing orang tersayang gitu. Hey Budak!! Ingat lah…. Ikatan pertunangan bukan tiket tau!!!!
Haiishhh aku cukup menyampah laaa~~~ Enth laa..sampai aku meluat dah nih. Haiishhh…
Ok lahh tak tahu dah nak cakap apa lagi. Aku betul hangin!!
P/s: Maaf tiada gambar untuk entry kali ini =)
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 06/07/2010 at 9:46 am

    kawen je senang;)

  2. 06/07/2010 at 9:46 am

    BIARKAN DIA TAK TAHU SANGAT NAK JAGA BATAS TU..ORG TGK MELUAT, TP ASALKAN DIA BUAT SEMUA INDAH… ORG MCM NI XHIRAU APE ORG SEKELILING CKP

  3. 06/07/2010 at 9:58 am

    salam, cikgu farha :)ha ah betul tu. tak manis dipandang orang..p/s: perenggan ke3 tu ada typo 'Isalam'… hehe.. yang lain tak pe..

  4. 06/07/2010 at 10:02 am

    uish takutnye saya…hehehe…x elok marah2 camni..bagi nasihat secara berhikmah ye..semoga org yang dimaksudkan akan terbuka hatinya untuk menjadi insan yang lebih baik..amin…(",)

  5. 06/07/2010 at 10:48 am

    Sgt betul dan setuju..hehe…dan saya masih lambat lg utk itu!hahahaLatest post:Masalah wanita dan Facebook

  6. 06/07/2010 at 11:42 am

    btol tu..ada yg suka alah guna status tunang tu sbgai suami isteri..belom sah tu weeeyyh…sedang yg kawen bleh bercerai, ni plak baru bergelar tunangan…ingat22 la akhirat..adeeh..tak fhm ngan org minded camni

  7. 06/07/2010 at 11:56 am

    huhu..btol tue. alasan, bia la kn tunang dy…ish2! family kne ubah ni dlu..

  8. 06/07/2010 at 12:01 pm

    salam..tahu tak pe..jom ke blog sayaada tazkirah sketla la la..

  9. 06/07/2010 at 12:06 pm

    mmg muke tak maluue. mmg zaman sekarang orang pon tak tahu malooo.. tak malu kat Tuhan. INGAT!!! DUNIA HANYA PINJAMAN. BERPESAN2 LAA KITA PADA KEBENARAN. INSYA-ALLAH MUDAH-MUDAHAN KITA DIREDHAI OLEH-NYA.

  10. 06/07/2010 at 2:40 pm

    kte pun x nah dating gi…dating lps kawen la jwb nya…sepanjang 5 tahun lbh bercinta,3x je jumpa depan family….

  11. 06/07/2010 at 3:53 pm

    sbr cg farha sbr..tuelah msyrkt skrg anggap tuanng tue 1 tiket dorg nk lbh2..mcm dh kawen jek gayanyer…x leh la mcm tue..dua -dua drhmanis, lglah setan sennag goda..minta2lah dijauhkn dr semua kemungkarn…

  12. 06/07/2010 at 5:08 pm

    mak saye ckp kalo tunang tak leh jumpe selalunnt hilang seribetul ke cekgu?

  13. tim
    06/07/2010 at 6:34 pm

    memang tak malu..nak berkepit sngt kawin lah cepat kan cikgu?

  14. 06/07/2010 at 8:07 pm

    betol3…….kdg2 rs bek tunang pown xyah…trus kawen….ibarat cerita ayt2 cinta gitu…..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: