Home > Uncategorized > Yuran Oh Yuran

Yuran Oh Yuran

“Ha, dah check yuran??”
“Belum ag kak, dah kuar ke?”

Sedikit perbualan di antara aku dengan my classmate a.k.a my best friend. Sejurus pertanyaan dari beliau, aku terus bukak Aimsweb UTM. Debor gak. Aku duduk bilik single so agak mahal.
Check punya check. Untuk Hostel Fee RM596. Hemm mahal sikit dari sebelum-sebelum ni. Sebab sem-sem lepad aku dudk bilik double. Tak kesah la. Sebab aku yang nak. Senior la konon ahaks.
Cuma yang after tolak PTPTN aku, lagi bertambah sedikit la balance yang aku dapat. Haha.. Tapi redha je. susah sekarang it’s ok for me coz nanti dah habis belajar tak laa teruk sangat nak membayar.

Yuran aku Sem 7

Untuk pengetahuan semua, PTPTN aku hanya dapat separuh je. Kawan-kawan yang dapat PTPTN full loan. Means kawan-kawan aku dapat RM3500 per sem, aku hanya dapat RM1750. Fuhh… yuran sem nih keseluruhan RM1452. Congak sendiri laa berapa balance haha. Aku sekarang tuk perbelanjaan harian from bank bergerak la hehe.
Ayah aku selalu cakap, takpe. Wat lepas bayar yuran. Ayah aku cakap nanti nak bayar balik tak teruk sangat. Memandangkan sebelum ni aku dah wat pinjaman Yayasan Terengganu sebanyak RM9000 untuk pengajian diploma aku. Jadi aku setuju juga dengan kata-katanya.
So sekarang aku harus belajar bersungguh-sungguh!!!
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 02/07/2010 at 9:26 am

    huhu..bnyaknya..

  2. 02/07/2010 at 9:37 am

    betul ckp ayah awk tu farha..saya setuju. PTPTN nye byrn balik jika lg byk pinjam amt membebankan sbb kos nya..tp bg org yg dpt keja trs lps hbs pengajian & byr, mgkn ok la. tp bg keja kejap ya kejap tidak ni (ala nganggur)..aduhai, lemah nk bayar..hehe

  3. 02/07/2010 at 9:55 am

    r-mean:mahal kan?? redha je la..tak leh nak bersungut..di sini tempat sy menimba ilmu =)

  4. 02/07/2010 at 9:56 am

    mia:haa tu la passal…sakit jiwa gak tp sabo je la.. ummi sy sokmo pesan "jgn marah kat ptptn, sbb dia bg duit tuk kita belajar" hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: