Home > Uncategorized > Bersyukurlah Dengan Apa Yang Ada!

Bersyukurlah Dengan Apa Yang Ada!

“Aku gemuk laa” “Kita 56 dah rasa gemuk laa kakha” “Kurus pe nyee, gemuk nih!!”
Itulah ungkapan yang aku selalu dapat tiap kali chat ngan kawan-kawan. Kadang aku geram sangat. Tak habis-habis dengan gemuk gemuk gemuk. Wehh korang tahu tak nak katogerikan GEMUK tu macam mana?? Gemuk itu apabila sesorang melebihi had yang tak sepatutnye. Maknanya tidak mempunya berat badan yang tak ideal. Contoh senang ktinggian kamu tak sesuai dengan berat badan kamu a.k.a tinggi: 154, berat badan: 80! Haaa tu baru gemuk weiiii!!
Sungguh aku sakit hati bila orang kurus cakap dia gemuk. Nak banding ngan aku?? Aku lagi berisi rasanya. Eh eh sorry ye, aku tak cakap aku gemuk, aku cakap aku berisi hahah gemuk lain ok! Haha statement tak leh blah dowhh~~
Ini boleh dikatogerikan gemuk
Ini aku, bersyukur dengan apa yang ada lalala
Kadang aku tertanya, kenapa yang kurus selalu je bising dia gemuk?? Sedang yang memang gemuk tak plak dia bising. Hey warga yang kurus2!! Tak payah laa nak bising kamu gemuk, kecil hati si yang berbadan besar tau. Nak bercakap tu sedar dan tapis-tapis sikit ok!
Bersyukurlah dengan apa yang kita ada, apa yang kita nak semoga kita sihat tubuh badan. Kalau kurus tapi sakit wat pe? Kalau gemuk pon tak salah. Jangan kamu rasa rendah diri, kadang orang kurus tidak semuanya elok. =)
Ok setakat ini dulu.
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 01/07/2010 at 1:20 pm

    berat saya 56..saya da rasa oke..bajet kurus la..tp org lain plk ckp.."eeeii…gemuk nyer.." kuang ajr btol..skit hati~ 😦

  2. 01/07/2010 at 1:42 pm

    huhuhuu..sy pun bnci gler kalau org tu kurus tp dia ckp dia gemuk..mcm nak perli org gemuk je kan..tah pape laa org cmtu..meluat kdg2…benci benci benci

  3. 01/07/2010 at 2:03 pm

    alinac:haha tu tak reti menilai…sama la kite 56 hekhek

  4. 01/07/2010 at 2:04 pm

    aanz:tu laa pasal..kadang germ jekat manusia jenis tak reti nak syukur dgn diri sendiri.

  5. 01/07/2010 at 2:14 pm

    salam…wuihhhh…cantik dah tu..hargailah kecantikan mumoga Allah jua yag menilai yanglain-lain..جزاك اللهُ خيراً

  6. 01/07/2010 at 2:42 pm

    ~aKu~ agak berisi ..kekadang risau berat badan naik tapi bila jumpa makanan semuanya lupa …

  7. 01/07/2010 at 2:42 pm

    ~aKu~ agak berisi ..kekadang risau berat badan naik tapi bila jumpa makanan semuanya lupa …

  8. 01/07/2010 at 3:00 pm

    zulkbo:hehe syukur

  9. 01/07/2010 at 3:01 pm

    ini aku:haha sama kite..sedikit berisi haha

  10. 01/07/2010 at 3:11 pm

    mmg rasa nak tampar je org kurus ckp diri dia gemuk.sekian 😀

  11. 01/07/2010 at 3:25 pm

    hahahaha…org kurus yg ckp dier gemuk tu mmg tak pernah bersyukur dgn apa yg dier ada…kalau dier betul2 gemuk baru tau…padan muka!!hehe

  12. 01/07/2010 at 3:47 pm

    adeh.. macam2 hal dunia skrng ni.. tubuh kita adalah anugerah Allah.. kurus ke gemuk.. itu je yang ada. so jaga laa diri baik2.. hehe

  13. 01/07/2010 at 4:43 pm

    sy pernha rs di tempat org kurus..dan di tempat org gemuk….tapi, sekarang ni sy dh dpt ideal weight pun,still ada org ckp sy masih berisi gile…padahal, sy rs sy dh ok….x tau la kurus camne yg diaorg hrp…klu xde isi kang, naya sang suami lak….huhuhu

  14. 01/07/2010 at 4:45 pm

    biasala.. org perempuan selalu merasakan dirinya gemuk padahal normal je tengok…bagi nizam tubuh badan tu no dua, tak kisah gemuk ke kurus ke yang penting badan kita sihat dan boleh melaksanakan ibadat kepada Allah dengan sempurna…

  15. 01/07/2010 at 6:08 pm

    cik syazni:haha tampar ok lagi syzni..sy rase nak terajang je haha

  16. 01/07/2010 at 6:08 pm

    kasih suci:tu r pasal..baru tahu perasaan org gemuk kan??

  17. 01/07/2010 at 6:09 pm

    pinky:betul tu ura

  18. 01/07/2010 at 6:28 pm

    mia:tu takpe ina..org yang berkata..pahala boleh kat die,, ni yang jenis kurus ckp diri gemuk adoii

  19. 01/07/2010 at 6:28 pm

    snoop:yeahh..setuju2

  20. 02/07/2010 at 9:40 am

    ehee..saya pon demoks= debab +gemoks…ehe xpe la janji sehat…sebenarnya tak tahu dh nk kurus camner..xmkn pun cam tu mkn pun cam tu..sekian

  21. 02/07/2010 at 9:57 am

    ejdee:kak..bersyukur lagi bagus…sekrgnye kita sihat tubuh badan

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: