Home > Uncategorized > Perkara Yang Aku Tak Suka Ketika BW

Perkara Yang Aku Tak Suka Ketika BW

Salam kawan dan selamat pagi semua (if korang baca entry ni pagi la hehe). Sejak aku mula rajin nak BW ni, aku kadang geram dan sakit hati juga, kenapa ya?? Ok meh aku listkan beberapa perkara yang wat aku malas nak bukak sesetengah blog nih.
  1. Lambat nak loading keseluruhan page. Sebabnya terlalu banyak benda yang tak patut diletak. Contoh gambar-gambar kenangan laa kononnya. Aku rasa tak patut letak sebab semakin banyak gambar semakin lambat nak loading!
  2. Banyak sangat icon-icon yang comel. Aduss berpinor-pinor mata den weyyy. Buang-buang laa. Honestly as a visitor aku kurang berminat dengan semua itu. Tapi kalau korang suka aku tak kesah cuma menyebabkan page kamu lambat nak loading. HUH!
  3. Banyak sangat widget yang tak patut nak letak. Hemm aku cadangkan kalau banyak sangat widget yang tak penting tu korang buat satu lagi page di mana kamu boleh kumpul semua widget ok. Jadi tak laa berat nak tunggu page kamu terbuka semua.
Aku rasa cukup 3 yang aku listkan. Apa yang aku listkan tu berdasarkan sepanjang aku blogwalking ke blog kamu-kamu. Aku jadi kadang malas nak BW sebab tu la. Hemm fikir-fikirkan lah ya.
Untuk pengetahuan semua, aku selalu edit blog aku. Bila aku baca blog-blog otai yang lain, aku ikut mana2 yang best. LETAK APA YANG PATUT SAHAJA. Jadi blog jadi ringan.
Ok lah, untuk enrty kali ni tiada gambar hehe. Malas nak masukkan sebab sekadar nak membebel je. Nanti aku sambung lagi.
Salam. Terima kasih kerana sudi membaca di sini. =)
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 30/06/2010 at 8:17 am

    blog sero-nizam berat tak? dah mmg kasi cepat sikit loading..tapi tak tau la org lain yg visit..jangan tension-tension, hasilnya?

  2. 30/06/2010 at 8:25 am

    Hasrol:blog awak ok je..yang mcm baru2 nak blogging tu, adoi semua benda nak letak hehe

  3. 30/06/2010 at 8:40 am

    blog sy ok x?

  4. 30/06/2010 at 8:48 am

    blog sy berat x?? hehe…

  5. 30/06/2010 at 8:52 am

    sob sob..kecik ati ni..blog banyak widget..hahahaha…

  6. tim
    30/06/2010 at 9:00 am

    betul tu cikgu..aku paling suka yang no. 1 tu..gambar bnyk sgt. 1 2 cukup lah..

  7. 30/06/2010 at 9:27 am

    blog emi berat tak akak?..ehehe..rasa dah timbang ritu..ok jea…ehe

  8. 30/06/2010 at 9:33 am

    yes..tepat skali..saya pon update blog biat xde lmbt sgt..n yg bling2 kt blog dorg..mmg skit mata~ haha

  9. 30/06/2010 at 9:43 am

    betol2.. ni x, adoi.. dengan nak tunggu loading gile lame. den shoutmix x kuar2.penyelesaian nye, kat hujung kanan ade tande X. sile2 laa. haha.

  10. 30/06/2010 at 10:02 am

    mama yuki:blog kamu ok je tp ikut time hehe

  11. 30/06/2010 at 10:03 am

    suka_haha:blog serbaguna ek?? hehe selalu jenguk..ringan n cepat je loading

  12. 30/06/2010 at 10:03 am

    tim:yup betul tu..kadang terfikir apa tah yg nak ditunjuk..kalo nak letak byk2..sila ke FB la kan hehe

  13. 30/06/2010 at 10:04 am

    marina:haha..oppss sory tak sengaja..adjust2 laa ye hakhak

  14. 30/06/2010 at 10:05 am

    ejdeejasmi:blog akk pon ok hehe

  15. 30/06/2010 at 10:05 am

    alinac:heh tu laa pasal..dah macam masuk blog kanak2 je ahaks

  16. 30/06/2010 at 10:05 am

    nadiah:hahah yaa itulah yang sy selalu lakukan ahaks

  17. 30/06/2010 at 10:21 am

    betul3…sy stju..itu yg membuatkan lambt nk loading…huh..tapi sbar je lah..BW punya psal.. 🙂

  18. 30/06/2010 at 10:31 am

    hhee..same je..paling bengang if loading lambat…tapi takot gak if blog kita pon berat…:)

  19. 30/06/2010 at 10:44 am

    blog saya cmne plak cikgu farha huhu…?

  20. 30/06/2010 at 10:44 am

    blog saya cmne plak cikgu farha huhu…?

  21. 30/06/2010 at 11:02 am

    death lover:yepp..sy pon isau blog sy berat..tp rasenya tidak kot hehe

  22. 30/06/2010 at 11:03 am

    madihah:hehe sama laa tp de gak sampai sudah tak leh bukak so sy pon bye2 je haha

  23. 30/06/2010 at 11:06 am

    hrp my blog loading ok, hnya kwn2 yg singgah saja yg tau loading ok atau x..sy slalu klau BW x suka singgah blog yg kuar popup mp3 byk2, siap 'hang' lg loading kt situ…

  24. 30/06/2010 at 11:09 am

    stramberrymanis:hehe blog kamu sudah ku lawati…lambat gak 10sen hakhak

  25. 30/06/2010 at 11:18 am

    caliph:tu la..blog sy ok tak ek?? kadang isau gak nih

  26. 30/06/2010 at 11:21 am

    agak2nya blog mia berat pe…hehe…??? tp mia selalu dpt masuk blog org cepat…mgkn salah 1 sbb, internet + wireless di rumah mia cepat kot…1Gb…laju je …

  27. 30/06/2010 at 11:31 am

    cikgu.. loading sini tiptop, jgn riso ok ^^

  28. 30/06/2010 at 12:03 pm

    mia-ina:hehe depends laa… =)

  29. 30/06/2010 at 12:03 pm

    caliph:hekhek tq!

  30. 30/06/2010 at 12:32 pm

    haha .betul2 .kadang2 BW kt blog-blog yg bnyk sgt widget .smp jd serabut dan lmbt loading .adoi .

  31. 30/06/2010 at 12:59 pm

    xazryz:tu laa psal..last2 sy tutup je hekhek

  32. 30/06/2010 at 3:02 pm

    macam mana ikut time 2?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: