Home > Uncategorized > Pemilihan Tajuk Yang Sesuai

Pemilihan Tajuk Yang Sesuai

Salam pembuka bicara. Petang yang damai, selepas selesai BW ke blog rakan-rakan, klik-klik apa yang patut, dan setelah mengedit keseluruhan blog agar nampak tidak serabut, maka aku teringat akan entry aku yang pasal Nuff aku ciput. Hati aku tergerak tuk baca komen-komen yang diberikan dan aku tertarik dengan tips yang diberikan oleh si tedi.
Rasanya ramai yang kenali si tedi ni. Hehe jadi tak perlu lah aku nak ulas panjang. Ucapan terima kasih kepada si tedi dengan pengongsian tips tersebut. Sila klik SINI.

>>Mengidamkan pelamin berkonsepkan Garden<<
>>Gambar diambil dengan menggunakan henset, maaf agak tidak cantik<<
Selepas membaca enrty beliau, tibe aku terfikir macam mana pemilihan tajuk boleh menarik minat pengunjung ke blog kita?? Bila saya tilik2 blog saya yang cute nih (perasan sudaa ahaks) saya dapati tidak la hebat sangat setiap tajuk-tajuk yang ada. Namun Alhamdulillahh masih mendapat sambutan.
Persoalannnya, adakah pemilihan tajuk ini akan memberi pengaruh yang besar terhadap traffik kita?? Boleh sesiapa jawab? Serius aku memikirkan hal ini hemm.
Berkenaan blog aku, kebanyakkan story yang aku tuliskan kat sini berkaitan peribadi atau kisah2 yang aku sendiri lalui. Jujurnya aku kurang berminat nak bercerita hal lain. Sebb bagi aku setiap orang ada kisah tersendiri. Ada yang boleh diceritakan dan ada ynag tak perlu. Apa yang boleh dikongsikan mungkin boleh dijadikan panduan atau iktibar atau semangat barangkali.
Jadi, macam mana ya? Bincang2 kat sini boleh? Tukar-tukar pendapat =)
p/s: Nuff dah mula menunjukkan respond yang positif weeee
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 28/06/2010 at 4:45 pm

    yerp2..tajuk akan memberi kesan kepada traffic..kadang2 bila ping blog, org akan baca tajuk dlu..kalo dtg blog pun, tajuk gk yg akan di baca..contoh :"Saya makan nasi ayam" dengan"Nasi ayam terbaik yang pernah aku rasa dalam hidup nie"Dapat nampak kan yg tajuk kedua lagi gempak dan menarik perhatian..tul tak??

  2. 28/06/2010 at 5:46 pm

    long hafiz:wahhh tq sudi bertandang ahaks..hemm setuju pendpt kamu. tak kesah laa nak story hal personal pon kan??

  3. 28/06/2010 at 5:53 pm

    Bagi yang nakkan traffic memang la kena letak tajuk yg catchy sket untuk umpan visitor..Kawan letak tajuk biasa2 je sbb malas nk pikir dan blogging utk suka2 saja

  4. 28/06/2010 at 6:10 pm

    setuju..tajuk & gmbr mula beri kesan kpd pengunjung

  5. 28/06/2010 at 6:38 pm

    cerita tentang personal pun takde masalah. tapi mcm long hafizz bagitau tu la. cuma, jgn terlalu personal sampai semua benda nak dicerita. ada batas2 jugak.. tp blog ni ok je.. πŸ˜€

  6. 28/06/2010 at 7:00 pm

    ye tajuk best entry pun kena best..readers kat tenet ni malas nk baca personal story. lain ar macam artis atau model tu.. jadi blogger biasa macam kita ni kena sediakan bom yang lebih meletup untuk tarik reader.. betul tak? heheoh nuff dah maju ek? bagus2.. tahniah. moga succes lagi lepas ni πŸ™‚

  7. 28/06/2010 at 7:15 pm

    mantap!pasni saya pun akan lebih berhati-hati la menulis tajuk~Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

  8. 28/06/2010 at 7:24 pm

    hahahhatajuk tu memang pentingtapi cikgu pastikan bila tajuk gempak entry gempak taukalau tak jadi cam entry dentajuk entah kemanaentry entah kemanahahahha

  9. 28/06/2010 at 7:27 pm

    setuju. tajuk entry pun memainkan peranan. πŸ™‚

  10. 28/06/2010 at 7:33 pm

    hehe, yaty letak je tajuk ikut suka hati. org nk bace, bace lah. xmo bc suda. x tau plak tajuk bole up kan traffic ek. hihi

  11. 28/06/2010 at 8:01 pm

    nyetok:blog kamu ok pe..ayat gile2 hehe suke baca..terasa diri sempoi g2

  12. 28/06/2010 at 8:01 pm

    mia:setuju jugak *thumb up!*

  13. 28/06/2010 at 8:02 pm

    hasrol:heh tq..yepp betul tu tak semua hal peribadi yang boleh diceritakan hehe

  14. 28/06/2010 at 8:02 pm

    fitrihadi:haha kalau lah boleh letak dah lama meletop!!!! ahaks

  15. 28/06/2010 at 8:02 pm

    iqbal:oyee…truskan usaha!

  16. 28/06/2010 at 8:03 pm

    hans:hehe betul2 setuju pendapat kamu hans!

  17. 28/06/2010 at 8:04 pm

    suaidah:yepp setuju jgk πŸ˜‰

  18. 28/06/2010 at 8:04 pm

    poyaty:uishh…kite kena ada tujuan hehe..tp ikut masing2 la kan hekhek

  19. 28/06/2010 at 10:00 pm

    stuju2.. ayat memang maen peranan. ayat power = better blog. πŸ™‚

  20. 28/06/2010 at 10:49 pm

    penah baca tak tajuk punye lah gempak..tapi kat pendahulu kate.."entri takde kene mengena ngan tajuk.."mencik tul..kat situ jer, trapik dah naik..duh!

  21. 28/06/2010 at 11:12 pm

    salam..sound good..moga tidaklah sampai membaziryek ?utamakan yang wajib dahulupermudahkan bakal suami muuntuk kebahagian berpanjangan..he he(pengalaman..)

  22. 29/06/2010 at 7:46 am

    kadang2 pembaca teringin jugak nak baca kisah2 peribadi..tp jgn lah menonjol sgt..tak perlu bagitau semua..citer2 bola, entah apa2 citer fantasi buat pembaca muak..susah nk cakap, akak pun byk kisah famili dan yg tu akak suka..hehe

  23. 29/06/2010 at 7:55 am

    jimmy:yepp..thx share ur opinion =)

  24. 29/06/2010 at 7:55 am

    aujinz:haaa penah sangat dan memang yang masih baru suka wat g2..bg aku mcm tak matang n wat pembaca rase nak marah je huhu

  25. 29/06/2010 at 7:56 am

    zulkbo:hehe insya-allah..

  26. 29/06/2010 at 7:57 am

    sweetsal:hehe thx kak..tu la…dah byk blog yang wat hal yang sama..dan paal tutorial sy kurang mahir, jadi sy lebih berminat berkong life saya tp tak semua yang sy storkan =)

  27. 30/06/2010 at 12:27 am

    dah lame dok cek nuff..dok ingat username ngan password doh..ahahablog dok glemer kan

  28. 30/06/2010 at 7:37 am

    oneyani:hahah sebelum nih ha gitu gok..so langkah yng bijak ha set terus kat com..so terus buke je haha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: