Home > frust > Ramai Pengunjung Tapi Nuff Ciput =(

Ramai Pengunjung Tapi Nuff Ciput =(

Assalamualaikum semua kawan-kawan!! Harap semua sihat ketika kawan-kawan baca entry saya kali ini ye 😉
Entry saya kali ni sekadar untuk melahirkan rasa kecewa menyelubungi hati =(. Setiap masa saya lihat buffering nuff saya tapi setiap kali saya view mesti mengundang KECEWA!! Owhh kenapakah sedemikian??
Saya ikut nasihat rakan-rakan otai like selalu blogwalking, komen entry, dan macam-macam lagi tapi hasilnya tetap begitu?? Sedih juga lah sebab sepanjang ni saya baru naik 15sen?? Owhh tidak, macam kelakar je rasanya. Hemmm..

Status: Glitterati
Statistic: Ikut bilangan pengunjung (ramai juga la)

>>RM3.35 – ciput!!! Tapi masih bersyukur<<

Kawan-kawan mcm mana ya? Kadang jeles jugak tengok kawan-kawan asik dapat buff hampir setiap hari uwaaaa!!! Tak blogwalking pun masih dapat bufering tu huhu eeee jele saya jeless owhhh~~
Macam mana na buat lagi ya?? Secara jujurnya saya tak mengharap sangat dengan nuff nih tapi dalam hati sedih juga la kan huwahuwahuwa ;-(
Advertisements
Categories: frust
  1. 25/06/2010 at 10:40 am

    xpe nnti pikok tekan byk2 oke..

  2. 25/06/2010 at 10:45 am

    nanti die bercambah la tuuu sabar k? =)

  3. 25/06/2010 at 10:47 am

    pikok:thx dear…dah pening dah nak wat gane huhu

  4. 25/06/2010 at 10:55 am

    nasihat kak jieblogwalking bkn kerana trafik tetapi membina hubungan/ komunitiada beza org yg blogwalking krn trafik dan blogwalking untuk jangka pangjang iaitu membina jaringan komuniti.dan hasilnya bukan boleh dicapai dlm 4-5 bulan – bergantung pada individu tersebut. Cara atau skill membina perhubungan. Bukan meminta tetapi memberi dahulu.ramai blogger mendapat tips yg salah mengenai blogwalking, akibat rasa kecewa bila sasaran tidak menepati harapan.Minta maaf kalau salah silap.

  5. 25/06/2010 at 11:06 am

    Salam Jumaat Al-Mubarakmoga hari ini menjanjikanyang terbaik dari harisebelumnya…sesambil singgah klik laiklan kengkawan..bagi la signalkat mereka..ada tip sebenarnyanak blogwalking..terbaik time iklantu keluar..

  6. 25/06/2010 at 11:06 am

    ejas letak iklan tu kt paling atas skali..hehe..

  7. 25/06/2010 at 11:10 am

    salam…at least ada la gak! mcm mak nih lagik sedey! Visitor makin rajin mengunjung but langsung x de NN bertepek kat situ!! Monci aarr..mcmana nak buat???

  8. 25/06/2010 at 11:14 am

    wawan:hehe ngah sabar laa huhu

  9. 25/06/2010 at 11:15 am

    kak kujie:owhh tq kak..nanti sy apply yee mekasih byk2 =)

  10. 25/06/2010 at 11:15 am

    jaya jr:letak kat atas?? hemm ok sy alih hehe tq~

  11. 25/06/2010 at 11:16 am

    zulkbo:owhh bile iklan kuor klik then bgtahu ek..ok tq2~~ =)

  12. 25/06/2010 at 11:23 am

    lagenda:haha teruskan usaha kak!!

  13. sop
    25/06/2010 at 11:24 am

    rekod clik lambat keluar..sebelum ni cepat, sop perasan sejak bulan lepas..w/pun dah buat nuffwalking, rekod x terus masuk..seminggu baru masuk..sbb tu akaun cam x bergerak..pas seminggu br dia update..cikgu jgn mengharap sgt, kalau mengharap nuff, nanti cepat putus asa dgn usaha..biarkan nuff tu berjalan sendiri..nanti boleh wat terkejut.. oh.. byk duit aku, x sangka.(contoh…huhu)

  14. 25/06/2010 at 11:30 am

    sop:tq en sop..tu laa hope semuanya ok..sy tak berharap sgt tp dah berminggu2 tak gerak langsung..keciwa jgk~~

  15. 25/06/2010 at 11:38 am

    cam emi gak..walaupun blog kurang org komen tapi nuff dah cecah separuh dari yg eh kuarkan..ehe..sgt bersyukur biar lambat asal dapt hasilnya…ehe

  16. 25/06/2010 at 11:44 am

    ej:yeke?? ni yg jelesss nihh huwahuwa

  17. 25/06/2010 at 12:33 pm

    cikgu farha baru je ke or dah lama? pelik gak xdpt buffered earning. kwn rina baru 2 bulan blog da dpt buffered tp visitors ratus2 gkla..rina pun xbyk..jarang blogwalking..buffered kdg2 ade kdg2 xde..jom ikut tips kak jie hehe

  18. 25/06/2010 at 1:48 pm

    sabar ye cikgu farha..emiey pun sabar je nie..nuff oh nuff..~_^

  19. 25/06/2010 at 2:06 pm

    setuju dgn kak jie,aku ada juga tips2 walau bukan pakar sgt sbb seminggu dapatlah dalam soploh hengget. nanti aku cari, aku paste link kat sini yek.

  20. 25/06/2010 at 2:27 pm

    rina:dah 2thn 4bln berblog, tp baru je pasang nuff 3buln kot..tak per2 sabo is the way rite??

  21. 25/06/2010 at 2:27 pm

    emieysandra:nuff ohh nuff huhu

  22. 25/06/2010 at 2:28 pm

    si tedi:wahh tq~~semingu rm10?? wahh sedap dah tu…teringinnye…per2 pon jgn lupe link yee hehe

  23. 25/06/2010 at 2:42 pm

    hmm ibu dini nya nuff pun dok takat tu jerk..pastu lak.ntah ler tak tau apa yg silap…apa sj tips org bg sumer ibu dini buat…sabar lahyerk..mkin ada hukmah nya…

  24. 25/06/2010 at 8:18 pm

    cuba try test selak ni bila freehttp://myqza.blogspot.com/2010/04/nuffnang-earnings-tips-dan-tutorial.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/04/pendapatan-nuffnang-ianya-tidak-akan.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/02/nuffnang-betul-ke-boleh-dapat-dut.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/02/nuffnang-kenapa-pendapatan-saya-sedkt.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/01/nuffnang-kenapa-pendapatan-saya-sedkt.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/04/sasaran-aku-nak-kumpul-follower-20000.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/01/tps-blog-kamu-d-kenal-rama.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2010/01/tps-blog-kamu-d-kenal-rama.htmlhttp://myqza.blogspot.com/2009/09/berapa-entry-dalam-satu-jam.htmldan sebagai peransang leh baca entry cash out pertama aku :)http://myqza.blogspot.com/2010/04/cek-nuffnang-kau-tiba-tepat-pada.htmlLink tu tgk pelan2 da fahamkan. InsyaAllah. aku pun bermula dengan zero. berbula2 rm 0.00 :)bila kita rajin baca tips2. rajin cari artikel dan ikut, InsyaAllah. :)good luck ek!

  25. 25/06/2010 at 10:17 pm

    itu kira bagus ar dapat gak earning… saya awal2 dulu pun tak byk dapat..sabar je la..apapun, lagi lama awak stick dengan nuffnang lagi byk peluang awak dapat iklan.. yang penting tarik trafik ke blog awak kalau nak tingkatkan earning.. tahu apa kehendak pembaca baru readers suka baca blog awak.. bila rekod blog awak dah baik, trafik pun maintain, baru pengiklan berani nak letak iklan kat blog awak.. ambil masa gak benda ni..saya pun ambik masa setengah tahun nak dapat RM100..baru cashout..tu pun lepas belajar dan usaha untuk buat blog yang orang suka baca..ingat yang penting usaha..kena rajin-rajin skit tau 🙂 chill!

  26. 25/06/2010 at 10:24 pm

    pelik jugak la nuffnang ni, iklan dia kejap ada kejap takde, cam biskut pulak..mmg ciput, nasib baik ada advert, masuk kemudian dr nuff tp buffered dia lg bagus kut..

  27. OSX
    25/06/2010 at 10:55 pm

    trafik awak kira ok.lame2 dapatlah buffered earnings tu.saya nasib baik lepas sebulan dapat buffered tapi visitor 1/5 dari awak.cuba update'Edit survey' .

  28. 25/06/2010 at 11:28 pm

    fitrihadi:thx bg tips…hehe

  29. 25/06/2010 at 11:28 pm

    osx:hemm..dah update dah…slow2 n bersabar jee

  30. 26/06/2010 at 12:04 am

    takpa..nanti bercambah la tu…jangan risau…

  31. 26/06/2010 at 3:09 am

    mula mula mmg lmbat cm siputtp nnt once dh checkout ntk first timenuff cpt naik=))

  32. 26/06/2010 at 8:05 am

    okay la tu kak. drpd saya ni dahla followers sikit je. nak buat trafik naik pun susah. akak dah banyak followers kan, nanti ada la rezeki tu 😀

  33. 26/06/2010 at 8:57 am

    farysa:yeke?? to nak tunggu naik tu yg susah tu huhu sabar je la kan??

  34. 26/06/2010 at 8:57 am

    kancil biru:aminn =)

  35. 26/06/2010 at 8:58 am

    itsmelyana:hehe ok..sabo2

  36. 26/06/2010 at 9:02 am

    Salam,insyallah akan bertambah lg tu, yg pnting kena tau mcm mana cara nk up trafik, bukan setakat blogwalking sahaja, bnyk cara lain sebenarnya, rajin2 explore yea 🙂 sbb dengan blogwalking nie bukan semua orang datang balik blog kita nk klik iklan 🙂

  37. 26/06/2010 at 9:38 am

    yanmie:hemm tu laa..dlm proses nak belajar la nih hehe..tq ye…

  38. 27/06/2010 at 1:08 pm

    same la. sy pon ramai je yg jenguk sampai ratus2 sehari, tp nuff ciput gileeeeeeee T___T

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: