Home > Uncategorized > Peristiwa di Politek, Dungun

Peristiwa di Politek, Dungun

Salam kawan2..selamat tuk setiap waktu kuikui. Apa cerita aku hari ini ek? Huhu, untuk pengetahuan kawan2 semua, hari ini aku g Dungun yang entah kali ke berapa sebab kena anto adik pompuan aku, dah bukak sem katanya. Jadi ada beberapa kisah yang aku nak kongsikan kat sini. Let’s we check it out!!
Peristiwa 1:
Sungguh aku geram dengan sistem yang dilaksanakan atau digunakan oleh pihak poli ni. Tahu kenapa?? Sebabnya sisteam pendaftaran yang dijalankan adalah secara manual!! Aduhai~~ Memang aku geram sebab faham-faham lah kalau guna manual macm mane!! Huh bikin hati ini panasss~~
>>Lihat!! Para pelajar terpaksa beratur panjang!! Owhh aku tidak suka situasi ini!!<<
Perkara yang paling aku hot bila lecturers atau staff2 yang bertugas menjerit2 suruh pelajar2 cepat isi form!! See?? Korang tahu apa yang aku nak cakap?? Maksudnya kat sini, semua pelajar (kecuali new students) masih kena isi borang pendaftaran yang disediakan then beratur ramai2 nak sumbit!! Dalam masa yang sama staff atau lecturers yang ada jerit2 kuat2!! Eeee tu yang wat aku sakit hati.
Kenapa?? Sebab bagi aku budak2 nih (sebb aku tahu baya2 adik aku) dah besar, dah leh dgr arahan, bukan budak sekolah lagi. Aku jadi geram sbb aku rase memang tak patut buat mcm tuh!! Huh..kebetulan plak masa tu ummi aku kol, terus aku sound direct!! Wahh berani siot…geram weiii entah apa2 jek..
Kasihan aku tgk ada yang sampai tulis tengah2 panas, duduk tepi2 koridor, kat batu2 kecik nak tulis cepat, mujur aku tak check tulisan, kompom failed! Ahaks~~
Peristiwa 2:
Sementara tunggu adik aku beratur dan daftr modul die tuk sem baru ni, aku pusing2 laa kawasan politek nih. Tempat die not bad la, cantik!
Apa yang aku nak ceritakan kat sini, dalam aku duk jejalan aku memerhati keadaan sekeliling. Ramai juga parents yang datang tuk hantar anak2 dieorang. Tapi kasihan jgk aku tgk, ye la, ada yg duduk tepi devider, atas rumput ala2 berkelah gitu, rehat dlm kereta n banyak lagi tempat2 yang mereka boeh berteduh sementara anak-anak siap daftr.
>>Beberapa buah kerusi yang disediakan di bawah pokok<<
>>Di tempat letak parking kereta staff pon jadi lah untuk berteduh tapi tiada kerusi!!<<
>>Tepi dewan<<
Sungguh aku terfikir, andai kata ummi aboh aku yang hantar, mesti penatkan? Bagi aku, aku tak pe lah, kira muda lagi (ahaks) walaupun begitu, aku tetap rasa lelahnya!! Inikan pula mereka yang dah berusia!!
Bagi aku, apa salahnya sediakan kanopi berdekatan dengan parking dan kerusi2 memudahkan parents yang hadir untuk rehat. Sekurangnya ada juga tempat yang selesa. Entah laa, aku tak faham tul pihak poli nih berfikir macam mane.
*************************
Hemm ikut hati banyak lagi yang nak aku kongsikan tp rasenye dah terpanjang lak aku rase, so setakat ini dulu la ye..Oh ya, dalam perjalan aku balik dari Dungun ke Kuala Terengganu, aku perasan, ada 2 buah kereta yang sama2 pecut ngan aku dari Dungun!! Hehe seronok gak dan aku tak mengantuk langsung!! Syukur Alhamdulillahh~~
>>2 buah kereta yang aku maksudkan td hehe<<
Sudi2 kongsi pendapat kawan2 kat sini~~ \(^,^)/
P/S: Aku tiada niat untuk menjatuhkan sesebuah situasi tetapi fikir2kan lah~~~
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 24/06/2010 at 6:35 pm

    Hari ini hari khamis..hari esok hari jumaat..hari ini kenangan manis..hari esok membawa berkat.

  2. 24/06/2010 at 7:09 pm

    x de kerusi segala.kesian waris yang menunggu!

  3. 24/06/2010 at 9:01 pm

    owhh, terkenang masa masuk Poli JB dulu. memang mcm budak2. hari2 nanges ingat mak. hehe

  4. 24/06/2010 at 9:11 pm

    Pat jerit-jerit tu memang tak berkenan sangat-sangat. Poly tu kan dah status IPT so jangan la wat macam sekolah lak. Kalau macam tu lecturer tu dah menjatuhkan martabat sendiri le….jangan marah ye lecturer…

  5. 24/06/2010 at 9:18 pm

    zulkbo:waa suke nye pantun die hehe..nak copy boleyy??

  6. 24/06/2010 at 9:18 pm

    si tedi:hemm tu laaa..sian tau lagi2 yg dah berusia

  7. 24/06/2010 at 9:19 pm

    poyati:haha aii anak manje mak nihh..hehe

  8. 24/06/2010 at 9:20 pm

    zures:hemm sy yg dgr n tgk ngan mata kepala sendiri..memang skait ati…

  9. 24/06/2010 at 9:27 pm

    Tak pernah mengalami situasi sebegitu, so nak komen panjang pon, Nisa tak tahu nak cakap apa.But, sebelum datang tu, mereka ada inform ke yang pendaftaran akan di buat secara manual? If this kind of thing memang sudah selalu di buat, patutnya kena amik tahu dan sediakan tempat berteduh dan rehat…

  10. 24/06/2010 at 9:44 pm

    khairunnisa`:memang tiap2 sem..sepatutnye dieorg kena alert laa…tu yg sy tak puas hati..mase first dftr dulu, my parents yg anto..kesin lakk

  11. 25/06/2010 at 12:38 am

    setiap kesusahan tu ada hikmahnya..sabau je la kalau takde kemudahan.. mungkin diorang takde peruntukan lebih kot..tapi kalau sistem yang diorang guna tu lembap, ni memang geram.. alahai.. ponat den!!!

  12. 25/06/2010 at 3:11 am

    salam, betoi tu cikgu, kalau nak sambut orang datang biorle bersedia, tambah pulak ramai, …..boleh mskkan cdgn dlm peti cdgn…

  13. 25/06/2010 at 7:19 am

    fitrihadi:hemm betul gak en fitri ckpkan tu..hehe mungkinsbb sy tak de tempat duduk kot hahatang sistem tu la…memang..sbb sekrg sume tempt dah on9..aduss

  14. 25/06/2010 at 7:20 am

    admin:haah a`ahh laa tak teringat lakk nak komen kat situ..tp sbb mungkin tak tahu kat mane peti cadangan tu kot haha

  15. 25/06/2010 at 7:42 am

    orang muo pun ada di situ anta anak no3 daftar ..dengar cerita sistem komputer ada masalah jadi guna cara manual…kemudahan asrama agak kurang selesa berbanding dgn kolej2 di univsti. bilik kecil utk 2 org ..yg x memuaskan bilik air…tidak diselenggara ..agaknya x cukup peruntukkan..apapun kena terima saja laa..

  16. 25/06/2010 at 9:38 am

    huh..mgm mcm tu..tapi nasib ms sy dulu tak la mcm tu sngt…sbb dtg snri ms nak naik sem..heheheh..

  17. 25/06/2010 at 9:41 am

    orang muo:hemm tp kalo setiap kali pendftrn takkan selalu kom rosak! huhuper2 pon terima lah seadanya kan??

  18. 25/06/2010 at 9:46 am

    rama2ungu:hehe tu la…yg dtg sendiri tak pe la..dah biasa kan..yg dtg ngan parents tu yg kesian~~

  19. 25/06/2010 at 10:10 am

    tak suka menunggu..haish..mungkin betul jugak ckp fitri tu, tp..sepatutnya diorg ada peruntukan utk semua ni..

  20. 25/06/2010 at 10:46 am

    hasrol nizam:hemm tu la…tak phm laa ngan dieorg sebenrnyee

  21. 28/06/2010 at 1:53 am

    biasa la tu..nm ja poli agong tp still manual..mn2 poli pn mmg cmtu..xlarat da nk rs..dari sem 1 smpai la sem last kna b'atur pnjg..tu la beza POLITEKNIK dgn UNIVERSITI…

  22. 09/07/2010 at 7:29 pm

    mcm bagus… hu3

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: