Home > Uncategorized > 2 coloums VS 3 coloums

2 coloums VS 3 coloums

salam sumee!! selamat hari jumaat yg penuh barakah ini hehe…ok aku nak bercerita n memberi pendangan mengenai pemilihan coloums bg blog2 yg ada..nak kata kau pndat tak sgt laa..tp just want to share my opinions…hehe

honestly aku kurang berminat dgn templete2 yang menawarkan penggunaan 2 coloums kenapa?? di sini aku listkan kenapa aku tak berminat dengan 2 coloums:

1. bila ada 2 bahagian je, agak susah nak menyusun widgets yang ada, kalo byk benda yg nak di letak, ia akan panjng ke bwh..bg aku agak tidak suke nak scroll ke bwh dgn lamanya hemm
2. bila aku gune 2 coloums, aku rase tak cantek nak susun..contoh benda2 penting yg aku rase patut berada di atas terpaksa susn n letak betul..tp ia tetap akan ke bawah sbb ade sesetgh widgets yg panjng ke bwh…
3. bahagian post akan menjadi terlalu lebar..itu yg membuatkan aku rase mcm kelakar.

ok tu tiga perkara yang aku tak suke pilih 2 cloums…sekrg aku nak listkan beberapa sbb kenapa aku suka 3 coloums:

1. memudahkan aku menyusun widgets dan nampak lagi kemas cth: list2 blog yg aku ikut sebelh mana atau chatbox sesuai sebelh mana..jadi agak tidak crowded
2. tuk post2 ruangan tidak begitu lebar serta memudahkan mata berada di tgh2 tuk pembacaan.
3. nampak sweet hehe aku snediri tak tahu kenapa..yg penting mata aku nampak sweet bile gune 3 coloums..

ok tu je kot..ni just pandangan aku la…ramai je bloggerzz yg gune ikut kesesuaian masing2…hehe

ok GTG now~~

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 18/06/2010 at 11:48 am

    HEADER DAH LAWA! NICE DEAR 🙂

  2. 18/06/2010 at 11:54 am

    miss izah:hehe thx..ni dlm proses nak tukar lain benornyee..tp mls ag nak wat

  3. 18/06/2010 at 11:54 am

    Kawan dari 2006 sampai skarang stay dengan 2 columns. Bagi kawan 3 columns lagi serabut sebab kiri kanan entry ada widget.. nk baca entry pun rasa terganggu.

  4. 18/06/2010 at 11:59 am

    nyetok:hekhek masing2 punye kesukaann…dulu sy pernah gak pakai yg dua coloum tp tak reti nak susun haha…so lagi selesa gune yg 3 coloums…

  5. 18/06/2010 at 12:04 pm

    suka dua column jer..ok gak..psst..cikgu..COLUMNS KE..COLOUMNS??

  6. 18/06/2010 at 12:20 pm

    aujinz:hhaah salah eja kah?? typing error kahkahkah

  7. nas
    18/06/2010 at 12:30 pm

    nas ske 2 kolum jer…3 kolum nampak ok,tp pening kpale kpd penguunjung blog…tp 3 kolum sesuai utk blog yg inginkan blog dye smart n simple…entala…:)

  8. 18/06/2010 at 7:56 pm

    nas:hehe masing2 punye pndpt kan…tqq

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: