Home > Uncategorized > publish newpost guna Microsoft word 2007

publish newpost guna Microsoft word 2007

Salam kawan2 sume!! Baru2 nih aku baru je belajor nak publish newpost gune Microsoft word 2007..thanks kepada cik kemar yee…so kali ni akun ak berkongsi laa sedikit ilmu yg ada..sharing is caring rite =)

Mungkin dah ade sesetgh bloggerzz dah tahu…n maybe yg tak pernah tahu…so tak kira laa nak kongsi gak hehe…

Apa yg lebihnye gune m.Word ’07 nih?? Aku rase nyk sgt kelebihan..terutamanya dlm nak tukor2 tulisan..mcm tulisan yg aku gune nih hehe kalo gune ruangan yg da ade kat blogger kite tu..nak tukor rulisan pon tak byk jenis kan?? Kalo kat sini mcm2 leh wat…mcm entry g saya seblm nih hehe…

ok jom kite tgk step2 yg ada..

Pertamanya korg bukak kat start..then amik m.Word ’07..kalo ’03 tak leh wat..maybe r sbb aku tahu yg nih ahaks

Bila dah bukak..korg terus je g kat file yg logo Microsoft tu (tgk gambar)…amik NEW then klik je…

Box baru akan kuor after korg klik new..akan ada dua icon…korg amik yg name NEW BLOG POST..then klik button CREATE kat bwh sebelh kanan sekali…(sory lupe nak bulatkan wane merah ahaks)

Maka keluarlah satu ruangan baru..kat sini sperti yg dlm pic tu…korg leh tulis tajuk n segala coretan…nak edit2 tulisan kat sini la…after dah siap sume maka boleh laahh publish..sila lihat pic yg seterusnye..

Mcm aku ckp td..dah siap sume..tekan button publish sebelah kiri atas sekali…secara otomatik akan publish ke blog anda…kalo korg nak edit2 kat post biasa boleh jugak…

Ok selamat mencuba!! =)

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 27/05/2010 at 4:18 pm

    wahhh… best!

  2. 27/05/2010 at 4:28 pm

    pernh juga try guna words ni..tp tak best la..huhu… :)jom ke APA KATA HATI pulak,KATA GANTI DIRI

  3. 27/05/2010 at 4:48 pm

    marina:hehe try laa

  4. 27/05/2010 at 4:48 pm

    nabilah:hahah tak best jgn gune..just nk share kepada yg tak tahu hehe

  5. 27/05/2010 at 4:53 pm

    bgs nye info. tq 🙂

  6. 27/05/2010 at 4:59 pm

    jammbush:ur welcome~~

  7. 27/05/2010 at 5:04 pm

    oho..baru tau..b4 ni tau yg windows live writer tu je

  8. 27/05/2010 at 7:07 pm

    hasrol:hehe try la…tp ade gak yg tak berminat…kalo sy…suke jee hehe

  9. 27/05/2010 at 9:45 pm

    hohoho..mungkin akan guna MS word lepas nie..nie hok blogger punye new entry post dah mengong..tekan enter pun cursor tak nak turun ke bawah..

  10. 27/05/2010 at 9:56 pm

    aujinz:hehe selamt mencuba~~

  11. 28/05/2010 at 10:14 am

    sangat menarik..thnx farha!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: