Home > kebajikan > malu lah sikit dgn ayah~~

malu lah sikit dgn ayah~~

salam kwn2..n selamat tgh hari…n b4 tu sory sgt aku agak kemlsn nak blogwalking…tp jgn isau…aku syg kamoo semua…nanti aku betul2 free aku jalan2 jenguk kwn2 yee….bz jadi drive n menanti arahan..haha biasalahh duk umah nih,…keje tak pernah hbs..hehe

ok ok…memandangkan aku sekrg duk umah…org kaye bahagia kan?? ye lahh nak pakai mcm mane pon mcm agak tak kesah…ehhh boleh ke g2?? jgn….ok gini..memandangkan aku rase aku patut berkongsi n aku patut bgtahu…aku nak nyatakan beberapa pendapat…

bile kita berada di rumah..dah sah2 kite bersama family…ada ayah, ada ibu, adik beradik laki2 n pompuan…sedara mara….hemm mcm aku…umah aku nih selalu lahh di kunjungi sedara mara…

so aku rase…walaupon aku berada di rumah..tak semestinye aku boleh pakai ikut suke hati….pakai short…dah laa short fit lak tuh…baju ketat2…aduii….secara jujurnye aku tak pernah pakai g2…pakai bju tshirt n suor trak panjng…sbb aku rase malu bile ada ayah…walaupon die darah daging kite…aku tetap rase malu…

sbb tu aku pesan kepada kaun hawa diluar sana..if korg bc entry ini..korg fikirlah…kite sbg kaum hawa jaga lah adat berpakaian…hatta dengan family sekali pon…duk umah pakai laa sopan2…jgn pakai baju yg sendat2…suor fix..suor pendek kat peha…tak elok…kalo tak terima aku mintak maaf…tp fikirkan lah…

byk lagi etika2 yg perlu dijaga walaupon berada di rumah…sama2 lah kite menjaga peribadi diri…elok perilaku di rumah..insya-allah lagi elok perilaku kite di luar….

sekian bebelan n nasihat pantas dr cikgufarha…. =)

Advertisements
Categories: kebajikan
  1. 26/05/2010 at 1:19 pm

    Ha baru boleh komen.Komen saya :Memanglah perlu malu dengan mak ayah bila berpakaian sedemikian. Tetapi yang paling penting malulah pada diri sendiri terlebih dahulu. Memang tak elok pun. Macam kamu cakap la, di rumah sendiri, nak pakai apa pun bukannya orang nampak kan? Tapi adab dan tatasusila itu yang perlu dijaga sebagai seorang muslimah sejati. Wallahu'alam.

  2. 26/05/2010 at 1:46 pm

    yup betul tu…kadang2 sy cukup malu bile kwn2 selalu cite kat umah pakai short je huhu…

  3. 26/05/2010 at 3:18 pm

    salam..betul tunasihat yang berguna

  4. 26/05/2010 at 5:29 pm

    zulkbo:yupp~~

  5. 26/05/2010 at 5:55 pm

    Salam singgah ukhwah dari Kak G. Ceria2kan hari anda. :)Misi di Maya: Singgah2 memanjangkan silaturrahim & bertanya kabar bila berkesempatan. :)Hmm, ada juga orang meluat tgk yg sendat & singkat. Kat umah jika duduk reramai, tentulah tak manis.

  6. 26/05/2010 at 6:02 pm

    kakG:hehe betul tu kak..sy pon tak suke tgk g2…wat malu kaum jekk

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: