Home > kebajikan > kerana ikut Trend, org lain jadi mangsa!!

kerana ikut Trend, org lain jadi mangsa!!

salam n camat mlm kepada kwn2…senyum skit (*_^) ahaks…ok ok..kite tuju kepada tajuk entry…emm b4 tu aku nak bgthu aku dpt idea nak tulis idea nih bile terbc entry kat blog en LanunSepet ni…

kat blog die, ade nasiht2 yg bgus tuk kaum2 hawa di luar sana…aku syorkan korg bc laa ye..n aku nak tambah skit je…ni just pendpt aku secara personaly…hope tak de yg terasa ye…

sebagai tergolong dlm kaum Hawa…aku terfikir…kenapa laa ade sesetgh dieorg nih suke sgt pakai baju yg nampak body..nak tunjuk pe?? nak tayang kecantikkan eh?? tayang body g2?? aduhh agak kasar bhs aku..tp tu yg bermain di fikiran aku…kdg2 bile tgk die org pakai g2…aku plak yg malu!! sbb?? KERANA DIA YG TUNJUK BENDA YG SAMA!!! sengeT tol pompuan mcm nih…sorry ek kalo terasa…

emm tetibe aku terfikir..mungkin kerana trend terkini kot…trend nak glemor..trend zaman terkini…ooo kalo itu dijadikan alsan…kerana kamu2 lah yg ikut trens mcm nih..ramai kaum hawa yg sopan2 kat sana menjadi mangsa!! korg fhm tak?? uishh terEMO plak..

ok mungkin org akan kate “alahh…yg bertudung tu bukan baik sgtt”…ok sekrg nih tak leh nak jugde mcm tu..sbb sekrgnyee kes2 jeyah sekrg terjadi kerana itu..enth aku nak sebut pon nanti aku kena hentam huhu…

plss..aku rayu…pakai laa sopan2…bju longgar…nak bergaya tak pe..tp ikut syarak…sekali lagu aku rayu kepada kaum hawa di luar sana…jagalah diri demi maruah kite dan maruah agama..

++sayangi diri anda++

Advertisements
Categories: kebajikan
  1. 24/05/2010 at 10:11 pm

    salam..moga kita semua mendapathidayah dari Allah..kesian mereka yang tak tahu..

  2. 24/05/2010 at 10:17 pm

    tq bakal cikgu..cikgu farha yang sensitif dalamisu2 gni… bertuah cik abang.. ;-)" suka ayat tayang benda same" he3.Lanun org muda, kadang bila tgk org pompuan pakai ketat lagi nampak seksi dari yg pakai skirt tu. dulu non muslim jar pakai skirt ni.sekarang org melayu islam banyak dah lagi seksi dari tu dgn pakai ketat. yang berbadan besar pun pakai ketat ketat jugak.. nape ek jadi camni.. sedey ar.. lelaki jahat mana pun nak yang baik2 peribadinya..org yang pakai seksi, tak pakai tudung tak yakin dgn dirinya, sebab tu dier buka sane, buka sini dedah sana dedah sini..yang tutup aurat dier yakin dengan diri dier, tau sape dirinya, tau mana yg halal, yg haram nak ditayangkan.. syang dier hak suaminya tu nnt. dier tak perlu buka sana sini sebab yakin dgn diri.,..berbanggalah wahai muslimah.. tempat kalaian tinggi..lanun pandang tinggi.. :-)muslimin pandang tinggi..

  3. MSR
    24/05/2010 at 11:13 pm

    Setuju dengan ayat pada perenggan terakhir, kepada kaum hawa pakailah baju yang longgar dan menutup aurat dan bukannya ketat sehingga menampakkan susuk bentuk badan tapi memakai tudung.. untuk kebaikan kaum hawa juga…

  4. 25/05/2010 at 7:11 am

    zulkbo:aminn~~sama2 laa kite berdoa~~

  5. 25/05/2010 at 7:12 am

    lanunsepet:ahaks…sbb ade kesedaran laa sy menulis isu nih~~

  6. 25/05/2010 at 7:12 am

    msr:yup betul tu~~

  7. 25/05/2010 at 7:57 am

    memang betul tu even ikut suka hati nak pakai apa, kena fikir juga org lain kanKaitan Jumlah Entry and Pelawat

  8. 25/05/2010 at 9:09 am

    sharing:yepp betul tu…jgn kerana die org lain jadi mangsa~~

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: