Home > terengganu > pulut lepe~~

pulut lepe~~

yeahh…my new entry today adalah berkaitan dgn mknan…hehe name die PULUT LEPE~~ haha reti sebut tak tu..aku tulis je..korg sebut laa ganer2 ye..

pulut lepe ni kalo sebelh2 selangor or seangktn..di panggil pulut panggang…tp seiusly..aku kureng berminat sbb…pulut lepe dr terengganu (n kelantan) nih berbeza..apa yg berbeza ek?? yg berbeza tu adalah inti die…kalo sebelh timur nih intinye drpada ikan…kalo org luor nih inti sambal…seigt aku wane merah hehe..tp aku tak sure laa kot sesentgh tempt ada name lain…

ok sekrg aku nak tunjuk pulut lepe terengganu hehe…

ni die pulut lepe~~heheyg masih belum di bukak..aku rase mcm mahal sbb 1 btg 50sen…
tu diaa pulut lepa yg sudah dibukak kulitnyee hehe…tak silap aku dibakar dan dibalut dgn kulit pisang hehe (kalo salah soryy)
ni isi dlm die…kan?? berbeza tak?? kalo sebelh selangor n seangkatan ngan sambal pe tah…wane merah hehe tu yg aku penh tgk laa…

p/s: so?? tergoda?? nak rase?? sila dtg terengganu~~hehe

Advertisements
Categories: terengganu
  1. 18/05/2010 at 12:10 pm

    bestnyee.. lame xmakan ni.. huk3

  2. 18/05/2010 at 12:12 pm

    miss izzah:waa org ganu gak ke?? memang sedap pon..sy suke banget hehe

  3. 18/05/2010 at 12:31 pm

    Yang dkt Kltn pun best. Inti daging and ikan. Dulu harga dia sepuluh sen je sebiji.

  4. 18/05/2010 at 12:31 pm

    asal hari ni ramai wat entry sal makanan ni huhu lapar lapar…tp puasa lak ni huhuhu…farha pulut macam tu saya tak penah makan lagi 🙂

  5. 18/05/2010 at 12:37 pm

    ahhh sedappnyer!..td teringin nk bli pulut panggang…tp….x buat ari nih..sedey:(

  6. 18/05/2010 at 12:41 pm

    ibuelisya:ye ke tak penah mkn?? mai laa ganu kak hehe..leh rase pulut lepe ganu lak hehe

  7. 18/05/2010 at 12:41 pm

    oasis:dah agak dah kat kelntn ade..sbb mknan ganu n kelantn lebey kurg je…tu la..rse nye dulu murah je..tp td g beli mcm mahal lak rase huhu

  8. 18/05/2010 at 12:42 pm

    sue:ngee~~kat kg sy de jual..meh2 haha

  9. fndrocka
    18/05/2010 at 3:54 pm

    bulan puasa selalu beli..untuk berbuka

  10. 18/05/2010 at 4:04 pm

    sis farha bukan kulit pisang..daun pisang…eheahha sini perak pun mmg inti pedas..wah sana inti ikan yea..tapi xmuak ke?..pulut ngan ikan?…satu laki pulut dakap pernah mkn tak?..inti dia pisang…yg tue pun sedap

  11. 18/05/2010 at 4:15 pm

    salam .. sedap nampak pulut tuhh

  12. 18/05/2010 at 5:09 pm

    fndrocka:haii fnd..owhh meanss bulan puasa je laa selalu mkn yee hehe

  13. 18/05/2010 at 5:10 pm

    ejdee:hahah typing error..patut masa tulis tu mcm pelik jee wakakatak muak kak..sikit je ltak..erkk mknan org perk ke tu kak?? heh nanti sampi sane sy try mkn yee hehe

  14. 18/05/2010 at 5:10 pm

    fairullah:yumm2 memang sedap pon hehe

  15. 18/05/2010 at 6:22 pm

    lanun dtg nak merasa…pulut lepe…lanun suka pulut panggang lagi.kalu isi ikan lanun kurengg…sata pun lanun xleh makan habis..he3.. tapi farha punya pasal.. lanun oder satu lori jual kat org kampung lanun.. he3

  16. 18/05/2010 at 6:25 pm

    lanunsepet:hahaha tak agak2 nak oder satu lori..nak berniaga ke apa??sata sy tak suke hehe

  17. 18/05/2010 at 8:17 pm

    tempat mia pun ada…feveret la org2 tua di utara.

  18. 18/05/2010 at 10:59 pm

    mia-ina:waaa baru sy tahu mia org kedah hehe…

  19. 19/05/2010 at 12:42 pm

    macam2.. wat orang lapo je.. hahaha

  20. 19/05/2010 at 1:25 pm

    nampak cam sedapsedikit tergodahahaha

  21. 19/05/2010 at 3:06 pm

    ura:hahah sj kasi ura tergoda kakaka

  22. 19/05/2010 at 3:07 pm

    hans:sikit je ke tergoda??? haha

  23. 19/05/2010 at 3:16 pm

    dah kenyang dah.. makan 2 pggan nasik.. hahaha

  24. 19/05/2010 at 9:53 pm

    mcm sedap je tu

  25. 20/05/2010 at 7:07 am

    are-bue:hehe boleh laa tahan sedapnye..penh rase tak?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: