Home > life > kawen3!!

kawen3!!

warna apakh menjadi pilihan hati di hari perkahwinan ku?? kite sama2 nanti kan ye hehe

cuti sekolah semakin menghmpiri…dan aku tahu…ramai rakan2 terdekat akan melangsungkan perkhwinan mereka… =) tahniah!!!

sebut pasal perkahwinan…ramai yg bujang2 excited kan?? termasuk laa aku yg enth bile nak kawen nih ahaks..takpe..sampai jodoh kawen gak kan…lambat atau cpt tu biar allah yg tentukan..kite hanya mampu merancang….

apa yg aku tahu..alam perkhwinan ni umpama perjudian hidup…kite memperjudikan kehidupan kite pada seseorg yg kite percaya die akan membimbing kite satu hatu hari nanti..sbg seorg wanita..kiet takkan akan bergantung hidup selamnya di bwh jagaan mak ayah kita…tu yg aku fhm…

bile bergelar isteri..tanggungjwb tu amat berat…berat yg mcm mane ty lahh kepada yg dah menjadi isteri…aku nak explain pnjng2 aku sendiri tak kawen lagi…tp aku sentiasa mengingatkan diri aku sendiri…sekali kite buat keputusan nak kawen…kite bukan sekdr nak suka suki…tgk kawan2 kawen kite nak kawen…tak sebenarnye….bila aku membuat keputusan nak berkahwin..bermakna aku dah ready dr sudut mental dan fizikal..tanggungjwb yg bakal aku pikul…

aku menulis entry ni untuk peringatan tuk diri aku sendiri…apa2 pon selamat pengantin baru kepada rakan2 yg bakal mendirikan rumah tangga tak lama lagi~~semoga berbahagia hingga ke alam syurga amiinnn~~

Advertisements
Categories: life
  1. 05/05/2010 at 10:27 am

    salam..Firman Allah S.W.T.'Maha suci Allah yang menjadikan kejadian semua berpasangan dari sesuatu yang tumbuh di bumi, dari mereka (manusia) dan dari sesuatu yang mereka tiada mengetahui.'(yassin: 36)

  2. 05/05/2010 at 10:30 am

    sekamra rindu:terima kasihh~~

  3. 05/05/2010 at 12:21 pm

    hmmm… kwin bukn benda yg main2.. kena serius.. so selamat nk kwin.. hihi

  4. 05/05/2010 at 1:02 pm

    salam cikgu farha…pasal badge tu bukan saya yg buat sebenarnya tapi saudara azfar90 yg buat…boleh pergi kat blog dia atau pergi link kat bawah utuk request.blog azfar90:http://azfar90.webs.com/Geng blogger:http://gengblogger.com/thread.php?t=1685http://gengblogger.com/thread.php?t=1899

  5. 05/05/2010 at 3:40 pm

    pinky lucia:hehe ura kawen tau nanti!!!

  6. 05/05/2010 at 3:41 pm

    azrul hisyam:thanks sudi kongsi2..nanti sy g blog dak tu hee

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: