Home > Uncategorized > kaSuT LemBu & roJok kaTeh

kaSuT LemBu & roJok kaTeh

salmm aku kembali hehe…waaa raye haji beru je berlalu…ummi n aboh aku korban thn nih..so ada laa bhgian2 yg ummi n aboh aku amik..korg tahu apa?? haha meh aku nak bg tahu…ummi aku amik KAKI LEMBU!!!!

hahah gelak gile…sbb wane itam hakhak…so mlm tu aku tgk ummi aku wat something…jom2 kite tgk gambo2 yg aku amik..n aku nak berkongsi tentang mknan tradisional yg ada di terengganu..heheh

tu diaa kaki lembu di bakar untuk memudahkan proses pembuangan kasut lembu hakhak…


aboh n ummi duk gogah2 buang kasut lembu yg dah agak lembut tuuu hehe

rojok kateh nih aku rase hanya di terengganu je kot..n kelantan..aku nak stiry panjng2 pon aku tak tak tahu sgt sbb aku tak suke hakahk…so korg leh tgk gambo je lahh…waaa kalo nak kat batu 6 bykkkk giloss jual haha..


ni laa rupe rojok katehhh hahah…korg penah mkn…pendas skit..tp aku tak suke pon hakhak

rojok kateh nih dibuat dr kaki lembu tu lah..kateh means yg bhgian2 kaki haha aku nak explain pon dok reti aduhaii…

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 29/11/2009 at 10:13 pm

    uiks..kaki lembu pun sapu????ahaks..

  2. 29/11/2009 at 10:17 pm

    hahha tu r…mase ummi kau amik wat balik..gelak gileee akuu adoii laaa

  3. 30/11/2009 at 10:41 am

    kemarin baru makan rojok kateh..huhu

  4. 30/11/2009 at 11:25 am

    waaaa sedap tu.. manenyer abg nk rase gak hok ummi wat.. wahaa..

  5. 30/11/2009 at 1:19 pm

    ummi tak wat lagi la bang…tu gambo ayg amik kat tenet jee haha

  6. 30/11/2009 at 8:37 pm

    baru ni hubby akak ajak makan sup urat keting kat bangi .. tapi akak tak makan pun .. err agak2 urat keting sama ke ngan kateh ni ek 😀

  7. 30/11/2009 at 8:54 pm

    tak tahu laa sy kak hehe lebey kurg kot..name je lain2..agak2 jee ahaks

  8. 01/12/2009 at 11:50 am

    lor gitu ke cara buat?yani pon dok tao..yani pon xpnh mkn..takot nk cube..ehehehe

  9. 03/12/2009 at 8:33 am

    Salam kenal….saya pun suka makan rojak kateh nie walaupun asal tu bukan dari Terengganu dan Kelantan. Sekali rasa mesti nak lagi… best.

  10. 03/12/2009 at 8:51 am

    hazel:bukan asal dr terengganu ke??hehe tak tahu lakk sy..sbb stakat sy tgk..kat ganu n kelantn je ada rojok kateh nih..salam kenal dr sy jgkk

  11. 28/06/2010 at 8:50 pm

    Omg! tak sanggup nak masukkan dalam molott

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: