Home > Uncategorized > ++ duoFiLm uBaT keTuaT akU ++

++ duoFiLm uBaT keTuaT akU ++

salammm kembali lagi kite di pertemuan kali ini chee waaaahh mcm pemberita yg tak diterima plakk hahaha ok back to our discussion…hemm discussion ke?? boleh laaa wak lo lok…hahha

duofilm?? apakah itu?? tempat wat film ke?? ahaks…tak de maknenye..aku nak kongsi sesuatu yg aku baru je dpt tahu mlm td…

k al kesahhhhhh~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hemm mlm td kat status FB aku tulis laa gini “ketuat??? mcm mane nak ilangkan die?? makin dibuang, makin melarat…huwaaa burok dohhh ibu jari aku kekgi hukhuk” sekali..mcm2 petua yg aku dpt hahah…n ada sorg member nih die syorkan aku beli ubat kat farmasi bernama DUOFILM…hemm termenung kejap aku…

pa tu die bg gambar…hemm aku fhmm laaa nanti aku nak cari kat farmasi…hope dpt baik laa ketuat aku nih…

ni laaa bentuk ubat tu..akan ku carii di farmasi berdekatan hehe

waaa sebut pasal ketuat nihh korg ada pengalaman tak?? huhu aku baru gak kena…mulanya ada sebijik ke…tp bile aku dah mula potong pakai kepit kuku..lama2 melarat plak..haishh susah hati aku woo…

n terbaru kat jari telunjuk sebelah kanan aku ni dah nampak sebijik huwaaaaa….isau wei….hemm tetibe teringat pesanan arwah..die penah ckp kalo nak ilangkan ketuat duk depan kuali panas pas tu konon2 kite amik ketuat tu buang dlm tu..lama2 ilang laa…haddoiii takkan aku nak duk cokohhh depan kuali huwaaa

pas tu kwn aku plakk suggest gune getah betik..hem aku selalu gak tgk die buat..memang menjadi tp bersyarat kena lukakan dulu ketuat tuu eee ngeri lakk aku…hahha

last2 aku wat keputusan aku nak cari ubat DUOFILM yg disyorkan oleh kwn aku kat FB nih…heheh hopee berkesan la..

pas tu yg paling best..ada sorg kwn aku ckp..kalo ada ketuat kat kaki means die akan pergi satu tempat yg jauh hahha die de ty aku ada niat nak belajar kat oversea tak?? aku ckp ada tp mcm tak layak..haha last2 kwn aku ckp “Hehe..senarN org tua dulu2 kte lau ada ketuat pd kaki b’mksd kita akn pergi jauh..smpai d’tmpt Y d’tuju dgn izin Allah ketuat 2 akn hlg sndiri..mula x cye gak tp b’laku pd diri sndiri n pd k.ngah akak bru kami p’cye..hehe

haa leh percy ke?? hekhek mungkin secara kebetulan..tp tak mustahil kan?? hehe

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 13/11/2009 at 2:32 pm

    hahai kamu nak ke mana ni ustazah..hehehe p sekolah kat luar negara yer..nak itut..

  2. 13/11/2009 at 7:06 pm

    hahaha.. itu bukan ketuat.. kalau potong jadi luka2.. itu nama nya PURU.. hahaura guna minyak kayu kapur.. mana nak dapat? itu ura tak tahu. biasanya orang-orang tua tahu..ura ni orang tua-tua bukan orang-orang tua.. hahaha. pening dohhhh…

  3. 13/11/2009 at 7:51 pm

    eyena:ahaks..memang terpasang niat tu..nak sambung master insya-allah hekehk

  4. 13/11/2009 at 7:51 pm

    ura:puru?? waaaa mcm geli lak..nak kate kenan kat katak puru dok gop huwaa tulun2..dok kira r nok cari dokk ubat tuhh

  5. 13/11/2009 at 10:45 pm

    ye btol 2..minyak kayu kapur sgt mujarab..hee~dlu ade gakkat ibu jari tgn..lpas guna minyak kayu kapur..hilang..haha~~

  6. 13/11/2009 at 11:49 pm

    hana:nak cari kat mana?? pening laa kalo gune alat2 tradisional nih huhu

  7. 14/11/2009 at 6:09 am

    yap..itu puru. Atau orang kampung aku panggil mata katak.dulu aku pernah ade. potong2 dia datang balik. Aku nekad cantas abis sampai ke akar. Alhamdulillah.. dah takde. (tapi darah tak hingat laaa…)

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: