Home > Uncategorized > ciK pareHa puNyer sTorY

ciK pareHa puNyer sTorY

tarikh: 14nov2009
masa: 530ptg
tempat: hospitam besar kuala terengganu

————————————————————————

alkesah dlm kul445 ptg, cik pareha bgn dr tido nye..ikut hati mlsnyeee die nak spital lawat nenek baru die…tp enth kenapa..hatinye glepor nak ikut..terkocoh2 laa cik pareha bgn dr tido..

“mie!! nok ikut gok”
“jom ah…derah skit siap!!”
“ok siap doh…nok salin baju jap”

ngan glepornyee cik pareha bersiap..simple jek..bersuor coklat n bert-shirt merah n bertudung dak yoh gosok…thenn siap!!!!!!!!!!!!!!! cepat sungguh gara2 nak ikut punye pasal..

ayah cik pareha sudah menghidupkan enjin kete viva…so cik pareha terkocoh2 amik jam tgn n handbag serta hp kesygan…ummi die plak tunggu dgn sabr…syabass ummi hakhak

vrooommmmm~~~~~~~~~berdecit bunyi tayar kete viva dgn kelajuan 80km/j menuju ke detinasi yg dituju ahakss

——————————————————

lokasi kini: hospital besar kay tee
jam: enth tak tgk

cik pareah bersama ummi n ayahnye berasak2 masuk ke dalm spital…fuhh ramai gileee org..so tunggu2 punye tunggu ada lift yg terbuka…berdetak2 laa masing2 berebut2 nak masuk lif..cik pareha pon turut sama join the club…

tp sedenye sampai tingkat 4 jeee lift tu turun smula ke ground floor…last2 cik pareha n her parenst wat keputusn kuar smula…adehh dah laa sesak2 ramai org…

tungguu lagi…jam terus berlalu…haaa ada lif terbuka lagi…

ummi n ayahnye dah hilang di dlm lift…bagaimana kah keadaan cik pareha?? owhhh die terpinga…lants membuat keputusan pendek “ahhh naik tangger je lahhh”

ngan semangt waja cik pareha naik tangge..satu tingkat ke satu tingkat…setiap tingkat ramai org..tibe di tingkat 4…perghh ramai yg menangis..hati en pareha makin kecut…takut…itu lah kelemahan cik pareha…huhu

cik pareha mempercepatkan langkhnye….tibe di tingkat 6..semput wooooo!!!! parking kejap..anto msj kat kezen kesygan die…dan kaki terus melangkah..satu persatu yg semakin perlahan…

akhirnyeee~~~~~~~

hiyyyahhhhhhh lom sempay menjejakkan kaki di tingkat 8 cik pareha dgr sore2 sumbang.,..sekali die pandang..umminye terduduk di lantai sambil menggelakkan die huh!!! langkah kaki di tingkat paling atas itu membuatkan lututnye bergeletarrr haddoii….akhirnyee sampai jgk..

tp…tak leh masok melawat sbb penyakit berjngkit…cik pareha terduduk di situ…bukan sedeh tak leh masok..tp akibat kepenatann yg tak terhingga…

“mie, lame doh ke sampai”
“mie baru sampai gokkk”

adoii laaa ADAKAH KELAJUAN LIFT DI SPITAL INI SAMA DGN ORG NAIK TANGGE??? huhu tak sampai setengah jam ummi ajak balik…

bagaimanakah keadaan cik pareha?? germm huwaaaaa pent tak ilang lagi weiii~~

itulahh kesah cik pareha hari ini.. hukhukk

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 14/11/2009 at 12:55 am

    hahaii cian kat cik pareha.. takpe laa kasi hilang lemak2..ngeee

  2. 14/11/2009 at 2:16 am

    hahaha.. kurus dohhh.. bape kg turun wey.. ke dok dangg nak turun.. ade orang tu makangg plok.. hahaha

  3. 14/11/2009 at 6:12 am

    muahahahhahaha.. siang ke mung….aku pernah kena gak macam tue..nak tercabut pale lutut weh..panjat tangga tinggi2..

  4. 14/11/2009 at 7:27 am

    eyena:hahaiii tu r…penat tauu hukhuk…dah laa ummi gelakkan kuat2 kat situ sabor je lahh

  5. 14/11/2009 at 7:27 am

    ura:dok dang kurus weii hakhak

  6. 14/11/2009 at 7:27 am

    aujinzz:amacamm best tak??? haha nanti kite naik lgi deh haha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: