Home > frust > haTi aKu beRkaTa2

haTi aKu beRkaTa2

salam tuk semua..entry kali ni berbentuk luahan hati aku…so sesapa yg tak berminat jgn baca eh sbb ni je tempat aku luahkan isi hati selain dr Yang Maha Esa…

sejak 2menjak nih aku terime beberapa panggilan dari shbt baik aku..zaman sekolah menengah…panggilan yg menyatakan mereka akan membina masjid…aku gembira…ye lahh kwn nak bina hidup baru..kite mesti tumpang gembira kan…

————————————————————————————————
kwn 1

“ha…along nak pindah ganu dlm masa setahun lagi…”
“ye ke?? nak kawen ke?”
“a ahhh nak kawen…”
“oo yeke..ngan org mana? bakal suami keje apa?”
“keje polis ha…nanti thn depan die pindah terengganu…”
“hehe dekat je lah kite nanti…bile nak tunang n kawen?”
“pas raye insya-allah tunang…nanti bulan 2 langsungnye…”
“ooo tahniah laaa”

kwn 2

“ha..ina kawen insya-allah bulan 2 nih..raye cina..”
“ye ke?? alhamdulillahh…semoga bhgia…”

————————————————————————————————-

tu laa 2 org shbt baik aku yg akan mendirikan masjid..aku tumpang gembira..tp hati aku menangis…ye lahhh bile org dah berkawenn kita akan berasa jauh dr die…sbbnye kenapa??

1- die dah de suami dah tak leh nak jumpe2 n gelak ketawa mcm dulu
2- die dah de suami..nak wat per2 mesti dahulukan suami….
3- korg pk lahhh

dlm hal ni aku tak kesahh yg jadi aku terkilan…diri aku sendiri…aku dpt rase hidup aku byk sendiri sekrg…sorg2 kawan aku membina hidup bhgia…aku bile??? kekdanag aku terpikir..inikah ujian hidup aku yg paling berat?? enth bile aku akan rasai semua tu

cume yg terbaru wat aku terpikir adakah memang aku takkan berkahwin…

“ha hbs belajo bile?”
“2011 aboh…bakpe?”
“kekgi mintok tolong en nizam postingkan nama ha kat ganu laaa..sek ibrahim fikri..”
“hemm boleh ke dok laaa..sbb ganu susohhh..kena moleh g saboh..”
“bolehnye….”

huh hati aku memberontak…dah tuu bile aku nak kwen?? aku tgk dieorg tak sebut langsung hal kawen bile?? aku tak mintak kawen sekrg tp aku pk umur aku…enthh aku betul2 tertekan sekrg…org akan ckp tak de jodohh lagi…memang laa…jodoh takkan dtg bergolek kalo kite tak usaha….enth laa..lain org lain pendpt…kekdang ada sesetengah perkara aku mcm dah tak leh terima….

nak tak nak aku terime jgk ketetntuan Allah terhadap diri aku..mungkin ini jalan yg terbaik…walaupun hati aku menangis sekrg….aku tetap bersyukur….enth laa…kekdang aku tewas ngan ujian ini..hanya airmata menjadi peneman….

ya allah…kuatkan semangat aku….

Advertisements
Categories: frust
  1. 26/08/2009 at 10:57 am

    jodoh pertemuan ketentuan Allah. kita hanya mampu berusaha dan bertawakal. selebihnya Allah yang Maha mengetahui.Sabar dan tabah!!

  2. 26/08/2009 at 12:02 pm

    mmg pun bila dah kawin, kita agak 'jauh' dari kawan kita..sebab byk masa kita dgn suami..kalau ada anak-anak, spend dgn anak-anakpulak..lagi pun, jadoh tu ditangan Allah..kat blog akak ada letak pasal doa nak mencari jodoh ni..alhamdulillah..masa dok maktab..akak ni mcm x optimis yg akan berkahwin..tp ayat dr surah tu akak amalkan setiap kali sujud..alhamdulillah, Allah mudahkan urusan tu..

  3. 26/08/2009 at 4:12 pm

    ha.. saabrlaa.. ura kan ade.. ura,syafa,nur,siti,masyit,mamat,wan,wadi,syah,ilyas.. seme tak kawen ag.. kita sama2 sabrlaa.. ura pun nak kwin gak. tapi sabar jelaa eh.. ;p

  4. 26/08/2009 at 4:18 pm

    tu tak jadi masalh ura…ura kan phm famly ha gane huhu..lagi2 laa wat ha tertekan

  5. 26/08/2009 at 6:38 pm

    sabarlah cikgu… ujian Allah pasti diiringi dengan rahmatNya jugak..saya doakan cikgu bahgie…jadilah seorang guru yg tabah…

  6. 26/08/2009 at 8:13 pm

    huhu.. sabar yer wak.. sama laa kita, waktu2 mcm ni mmg hati kita dah fikir ke arah ni..bila tgk kawan2 makin lama sorg2 dah lepas berumahtangga..kita? hehe jgn bimbang ada jodoh pasti akan bersama jugak kan..doa byk2.. insyaALLAH..

  7. 27/08/2009 at 8:59 am

    eh2..k.ha..along tu ira kenal x?mcm penah ingt name tu..huu

  8. 27/08/2009 at 9:01 am

    along sofia..eera kenl kot..yg putih2 tu..tp die tak duk hostel…bukan along nazifah…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: