Home > family > peSanaN aBoh~~

peSanaN aBoh~~

hemm kali ni aku nak berkongsi something..ye lahh sebgai aboh kepada 5org anak takkan puas bg nasihat…walaupun nasihat n kata2 tuh diberi dlm keadaan marah..tp bile dipikir2 balik ada baiknye..tul tak…so kat bwh nih antara2 nasihat yg aboh aku selalu bg kat anak2 die…

1- kalo nak marah sesorg tuh kite kena senyum dulu (kompom tak jadi nak marahh haha)

2- (zaman aku UPSR) “ha…cept2 la g amik result, g pagi…A banyok ag….” aku baru darjah 6 percaye laa kata2 die haha

3- “ha, kalo nok naik bus kena bawok kayu kamat (sejenis kuih di terengganu) kompom dok kena bayor” aku yg agak lambat phm mengiyekan…tp bile dah besor baru aa aku phm…hahah


haha sebenornye aku nak bgtahu tu je…aboh aku tuh jenis kuat wat lawok skit…tp dlm family je laa, kalo ngan org lain die biasa2 je…kwn2 aku selalu ckp aboh aku garang haha…aku gelak je dgr..sbb aku kenal laa aboh aku tuh orgnye gane kan…hehe
Advertisements
Categories: family
  1. 28/06/2009 at 7:53 am

    waa.. lambatnya ha.. hahaha

  2. 28/06/2009 at 9:25 am

    apa yg lambat mek?? aduhaii

  3. 28/06/2009 at 10:07 am

    hahaa kalakornye ha..tp yani xkenal lg die..so xtao la cane=p

  4. 28/06/2009 at 1:05 pm

    Happy Father's day buat aboh awak yer..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: