Home > Uncategorized > LaTihaN meNgaJaR (LM)

LaTihaN meNgaJaR (LM)

bakal2 ustazah hehe..hidup spi waaaaaaaaaaa
yeahhh tak lama lagi aku akan turun mengjar kat sek men dato’ ali kat pontian jhoro..so sapa2 duk pontian n area jb tuh tahu laa kot sek tu kat mana…hehe ikut hati memang tak sabr sgt waaa tp dlm masayg sama nervous siot…ye laa 2 bulan menanguk kat umah tup2 turun2 jek trus ngajar mahu tak jem otak aku…waaa


sem lepas aku de amik subjek micro teaching..mean aku di ajar mcm mana nak ngajar…alhamdulillahh aku dpt A subjek tuh…membuatkan aku semangt gak nak turun ngajar sbb aku memang suke berdepan ngan ramai org…cume yg membimbngkan aku mcm mana laaa nak wat budak2 leh ikut ckp kita huhu…susah gak…


haaa ni buku log yg aku kena bwk hari2 g ngajo..2 biji tau sbb aku sendiri tak tahu haha sengaL..tp tak silap aku tuk aku satu n tuk lec satu…agaknye laa sbb lec tak ckp laa nape masa tuh..tp yg aku tahu suh beli 2 biji buku besar nih…

dlm buku nih aku kena tulis rancangan mengajar…ms kelas micro teaching tuh secara ringkas jek aku belajo tp aku dah tahu laa ganer nak wat..nanti turun LM guru pembimbing akn ajar sepenuhnye…waaa takut lak rasenye..

aku bakal ustazah yg sengaL haha

sapa2 kat sini dah de pengalaman masa latihan mengajar??? waa bg laa beberapa tips…memang excited tp at the same time takut laaa…yg paling wat aku gelabah aku kena wat rancangan mengajar dlm tulisan jawi adehh laaa dah la tulisan burok hahah sengaL jekk..mula2 leh r cantek2..kalo dah byk2 wat kalah cacing kerawet wakaka…alah tak kesah laa…per2 pon martabatkan tulisan jawi ahaks!

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 16/06/2009 at 12:22 pm

    haii syg.. waa smgt ek nk LM.. slmt menghadapi iklim persekolahan.. hehe.. yg buku lesson plan tu dua2 biji utk ayg tau.. sbb abg hari tu pn xcukup 1 buku..

  2. 16/06/2009 at 12:35 pm

    hmm.. semangat ngak yer.. hehe.. ape2 pun buat yang terbaik tau.. bagi markah A++++.. hehe..ustazah farha akan mengajar, jangan bising!!!

  3. 16/06/2009 at 12:55 pm

    hmm gud luck k utk lm..chaiyok2 cikgu farha..

  4. 16/06/2009 at 1:08 pm

    abg: waa yeke?? adoii doh laa tulis jawi..ura: insya-allahh…apa yg penting ha belaja tol2 nanti hehepicasa: tq wak hehe..takut gak nihh

  5. 16/06/2009 at 1:46 pm

    a ah yang.. xcukupnye satu buku.. nnt ms LM, 'ape yg penting, kerjasama'.. hehe..

  6. 16/06/2009 at 2:36 pm

    bakal ustazah sengal ??? hehehe.. kita pun kena LM gak tapi kat skolah agama menengah bandar baru salak tinggi sepang .. buku log lom ambik lagi insya Allah sok .. selamat menghadapi prektikum ..

  7. 16/06/2009 at 2:43 pm

    selamat menghadapi latihan mengajar .. sama2 kita persiapkan diri dalam menghadapi latihan sebelum terjun ke lapangan sebenar – LM 20 hb 7 nie kat SAM Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang (DPLIUM09)

  8. 16/06/2009 at 2:53 pm

    ibnu: ye ke?? wat yg terbaik yee…

  9. 16/06/2009 at 4:56 pm

    tahan aje le dengan perangai budak sekarang

  10. 16/06/2009 at 5:15 pm

    slamat petang cikgu :Dgud luck ye sis…all the best!

  11. 17/06/2009 at 1:39 am

    nak suruh budak ikut cakap senang jerko bagi upahhaha

  12. 17/06/2009 at 7:31 am

    salam .. borang posting dah isi dah ker ?? mintak mana ??

  13. 17/06/2009 at 7:48 am

    no such thing as 'ustazah sengal'…be a good ustazah, like it or not you'll become a role model to the students, community and the people as a whole…good luck..!

  14. 17/06/2009 at 9:17 am

    hehe, bg upah pn kdg2 bdk2 ikt ckp kita skejap je.. hahaha.. kalo bdk degil2 ngat, jerkoh @ cubit je yang.. bg dia malu skit.. 🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: