Home > Uncategorized > LaYan noVeL~~

LaYan noVeL~~

Tajuk: Mimpi Kita Serupa

Penulis: Siti Nazneza Abdul Hamid
Penerbit: Novel Creative

waaa arini dr pg aku bc novel nih…aku start baca masa kat spital..waa spital?? sbb pg td aku teman sepupu aku g sana…semenatara tunggu turn aku bc r novel nih…sengaL siap gelak sorg2..adehh laa..org sekeliling tgk pelik wakaka aku peduli pe..

balik umahh aku sambung….siyes lyy…memang best jalan citer die…watak utama Yang Hasmira, Syafiq n Fawaaz…waaa k3-3 watak aku suke…Syafiq n Fawaaz kembar…means kembar nih suke pada Yang Hasmira…uihhh aku tak leh nak story..citer die best….korg try r bacer hehe…

ni aku nak coret skit sajak yg ada dlm novel nihh…

Dalam kekalutan mewarnai zaman remaja,
menyaingi simbahan pelangi sekitarku,
aku mencintaimu,

mewarnai dengan palitan,
yang kukira suci,
dari dalam diri,
dari tempat kau tersemat,
kalaupun tidak bertakhta,
mempersoalkan kesucian itu,

saling tak tumpah ku dengar,
seperti suaramu,

aku dewasakan diri,
bahawa cinta itu berona,
bahawa cinta itu varia rasa,

aku tahu…
palitan tidak mungkin senada,
atas kanvas minda kita,
kerana kau bukan aku,
dan aku bukan dirimu,

untuk menyamakan palitan warna itu,
mustahil…
untuk melunturkannya dari itu,
juga mustahil.

hemmm kalo kwn2 bc novel nih korg tahu laa maksud sajak nih…best hehe n sejak aku cuti..dah 5novel aku bc..n yg ni paling best hehe
Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 20/05/2009 at 8:05 pm

    wwaaaa cam best je.. indah kata2 puisi..

  2. 20/05/2009 at 8:46 pm

    aku rs aku pnh la bc novel nie..tp dulu2..aku dh lupe jln cite ye..nnti aku bc blk la..hehhehe

  3. 21/05/2009 at 12:08 pm

    Aku belum pernah baca nih,…. puisinya indah,… pasti deh isinya juga bagus. Ada nggak yah dijual disini?

  4. 23/05/2009 at 2:16 pm

    nk try lah…thx 4 sharing~wink4

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: