Home > happy owezz > kiSah aRi iNi~~~

kiSah aRi iNi~~~

assalamualaikum pembuka bicara…
hekhek..waaa korg sht tak nih?? kan ari cuti..musti pekerja1 di luar sana bergumbira hekhek…
per2 pon aku nak ucap SELAMAT HARI BURUH kepada semua kakitangan… =)

hermm program aku berjalan ngan lancar n alhamdulillahh Allah permudah segala urusan kami arini..syukur sgt2…hari kami berbunga riang hehe..

ermm pe progrm tu ek?? haaa aku n kawan2 bukan g berpoya2 laa…progrm aku sebenarnye g cari umah sewa…tuk pengetahuan semua…sem depan bermula bulan 7 sampai bulan 10 aku kena praktikal Latihan Mengajar (LM) kat Pontian…so..aku g Pontian la td hehe..cari umah sewa kat sana…emm nanti aku ngaja kat SDAHA..Sek Men Dato Haji Ali…waaa as a Ustazah…waa ustzah laa sgt…insya-alhahh hehe

hemm aku bertolak awal gakk dlm kul845pg…aku pecut dlm 110km/j hakhak kejap je smpai pontian waa..sengaL tol…dah laa road block ada 4 tempat adoii laaa.nasib baik selamt wakaka…

sampai je pontian terus aim g taman yg betul2 depan sekolahh….masuk jekk tgk mcm ada wat ‘bekwoh’ ..segan gakk weii akun kawan2 nihh…tp wat selamber jekk ty pakcik2 kat situ..nak jadikan citer…allah permudahkan urusan…umah sewa kat depan tu jek….hehe…kami rasa nak bersorak sgt….

pas tu berursan tgk2 umah..not bad laaa..umah kos rendah…2 tingkat..atas ada bilik 2 bijik..bg aku dah agak besar bilik tu tuk 4 org duduk…bhgian bwh ada laa ruang tanu yg cenonett n bhgian dapur skit..pas tu bilik air yg kecik..comel jek…hehe aku tgk2 hati dah berkenan…bincang2 ngan kwn2 aku..dieorg pon suke…

pas tu ty pasal umah sewa….mak pah ckp sebelm nih org duduk rm170 je….tp sbb kami student so die nak turun lagi…masa tuhh kami rasa ya allah…dgr rm170 pon dah rasa murah sgt..ni nak turnkan lagi…kamu heppy sgt2 td…semoga mak pah dimurahkan rzki…amiin…

so…kami kira kompom laa maik umah tu…tuk kwn aku Mira n Ilani, umah dieorg depan sekolah jek..duk depan umah dah nampak pntu pagar haha..sek aku sebelah skolah mira…waaa dekat gakk laa maknenye hehe…

aku tak hbs2 ucap alhamdulillahh syukur pada allahh sbb dlm ms satu jam perjalanan dr utm kami terus dpt umah sewa..

**moral of the story: sekiranya allah nak mudahkan urusan hambanya, perkara tu hanya akan berada di depan mata kita jek…tp kalo allah tu nak uji kita..benda depan mata pon kita tak nampak…jadi, byk2 lah mohon pada allahh semoga allah mudahkan segala urusan kita…**

Advertisements
Categories: happy owezz
  1. 01/05/2009 at 3:50 pm

    waaa… syoknya.. rm170? giler murah.. oppss.. bapak murah.. wakaka.. tak tahu nak kata pe.. murah sgt2.. klau kt kL ni umah sewa 2 tgkat gitu mahu tak mahu rm1500.. kt sana 170? pastu nak turunkn lagi? aduhai.. baiknya pakcik 2.. mg allah murah kan rezki dia..alhamdullillah.. allah itu sgt adil.. tahniah ha..

  2. 01/05/2009 at 5:13 pm

    bakal cikgu ek:)semoga berjaya menghadapi kelas yg penuh tekanan

  3. 01/05/2009 at 5:35 pm

    ura: haaa alahmdulillah..penat lelah yg first ha g sana dgn tunjuk jalan at kwn2..akhirnye allah bls arini berjalan ngan lancar hehemonkey: insya-allah bakal cikgu..praktikal baru hehe

  4. 02/05/2009 at 2:35 am

    kadang2 tu jawapan depan mata ja, tp da yg tak nampak hakikat insani dalam diri dan terus byk tangan yg campuri keputusan,

  5. 02/05/2009 at 10:47 am

    hemm betul…sbb tu kita kena byk bersabr n selalu mintak petunjuk dr allah…sbb Dia penentu segalanya2…

  6. 02/05/2009 at 2:21 pm

    alhamdulillah.. dah dpt rmh..lega dah setle hal rmh..tuhan syg hambanya yg xlupe pd dia..I’Allah murah rezeki..

  7. 03/05/2009 at 9:34 am

    hehe tu r..abg jgn jeles..umah sewa ayg murah je..abg dulu rm350 hehe…rezki kami..memang niat nak umah yg murah, kecik n depan sekolah hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: