Home > ragam kehidupan > keJam kaH duNia??

keJam kaH duNia??

ado yaii..tajuk aku kali nih…menakutkan aku jekk hakhak…
sebenornye sj jekk tuhh…tp betul gakk..kejam kah dunia?? kadang2 aku terpk..napa kalo ada musibah yg berlaku…biasanya mcm masalah yg menimpa diri..mesti akan keluar kata “kejamnye dunia” “napa laa kejam sgt dunia ini kat aku?”

hemm bg aku…tak elok kalo kata2 itu yg kuar..sbb setiap apa yg berlaku nih pasti ada hikmahnya…ok lahh…aku nak ckp hal yg menimpa kat aku n seorg rakan blog aku…

kes aku n doe lebih kurg jek…kiranya kami dihentam dgn kata2 yg kesat…dikutuk n dikatakan terlalu obses ngan some1..tp aku rasa kes aku tak teruk cam kes rakan blog aku nihh..sbb rakan blog aku sampi mcm hilang semngt..sian die…jhtnye n lancangnye mulut n kata manusia yg tak reti erti bhsa nih…

kes aku plakk…die just kutuk aku terlalu obses ngan pakwe aku…kes kwn aku nih siap kutuk tang rupa paras..ya allah..sedar takk..siapa yg cipta rupa paras kita nih??? sekali kutukan tu bergema ibarat kita mengutuk ciptaanNYA..nauzubillahh….mintak2 org nih insaf lah…

igt setiap kejadian kat diri kita memang nampak sempurna sbb kita dijadikan sebaik2 kejadian tp kita harus harus sedar..kita jugk tak semurna..maknnye kita bukan manusai yg maksum…kecuali Rsululllah Nabi Junjungan kita….

kekdang aku tak phm..kenapa mesti wujud manusia mcm ni…tu lahh mcm aku sebut byk kali..ragam kehudpan kan…tapi mohon….kpd yg mulut lancang2 nihh insaf lah….aku tahu hati aku sakit ngan kutukan tu tp aku terima tuk perbaiki diri ini…tp korg tgk laaa kat blog aku…byk ke pic pakwer aku?? aku tak phm apa yg korg nak??? tepuk dada ty lah hati ye…insaf lahh tu jek yg aku minta….

ni lah persoalannya…kejamnye dunia..tp haruskan dunia yg harus di persalahkan???

Advertisements
Categories: ragam kehidupan
  1. 30/04/2009 at 8:39 pm

    dunia tak kejam.. manusia yg menjadikan dunia kejam.. huhu

  2. 30/04/2009 at 10:09 pm

    haaa tu laa ha maksudkan..tp manusia tak sedar semua nihh

  3. 01/05/2009 at 12:25 am

    Itulah ragam kehidupan… manusia sentiasa mencari silap & salah org lain…kekurangan diri sendiri jarang nak dilihat. Yang mereka tahu mengutuk…mungkin juga nak menutup kekurangan diri sendiri…

  4. 01/05/2009 at 7:37 am

    a`ahhh menutup kekurgn diri sendiri..tp tak leh gak..sbb manusia nih ada kelebihan dan kekurgnya masing2..allah itu maha adil…

  5. 01/05/2009 at 9:22 am

    dunia x kejam on, manusia yg x menghargai kurniaan Illahi..

  6. 01/05/2009 at 12:25 pm

    rilek2 diorang nk kacau mental je 2. .

  7. 01/05/2009 at 2:42 pm

    munir…a`ahh..sy dgr nasihat kwn sy..so sy cool jekk..lantak le pe org nak ckpp

  8. 01/05/2009 at 2:55 pm

    nak hidup mesti tabah 🙂

  9. 01/05/2009 at 3:10 pm

    yup..betul2 sbb dalam dunia mcm2 dugaa yg akan kita tempuhi..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: