Home > happy owezz, my stoRy > purSe; sandLe

purSe; sandLe

purse; sandle; umah sewa; kepenatan; danGa baY

——————————————-###################————————–

[peristiwa purse]

purse?? apa peristiwa yg berkaitan ngan purse aku??
hakhakhak…alkesahnye gini…
aku kan g pontian semlm…
13 apriL 2009..hehe aku takkan lupe tarikh nih kecuali allah dah tarik semula igtan aku…
aku g pontian ngan kwn2…
dgn harapan nak cari umah sewa n tgk2 sekolah yg bakal kami ngajo nanti…

tp bile dah sampai pontian..
kami lepak n mkn2 kat kedai mamak..
hehe time ni lee kau baru check beg itam aku..
waaaa purse tak de….
otak aku ligat berpikir…
adehhh…
baru aku terigt….
hakhak purse dlm almari…adoyaiiii

so….
lesen n ic aku kat bilik…
tp tuan punyer bdn dah sampai pontian…
hakhak…sengaL tol..
dlm hati kau berdoa..
tak de road block n semoga selamat sume perjalanan…

[peristiwa sandle]

haaa ni satu lagi peristiwa…
adehh…
bile aku kuor bilik..
aku nampak sandle…
aku terigt peristiwa sandle aku…

al kesah di masjid pontian…
dah siap2 nak turun…misis bermula mencari umah sewa aku plak…
tp bile aku tgk tangge..
sandle aku tak de…

mulanya aku ok jek…
sbb aku baje umet aku kenakan aku..
sbb aku tgk die tak de..
bile jumpe die, die sengeh2…
aku ngatkan die kenakan aku…

“kak!! sandle sy mana??”
“mana aku tahu…napa?? tak de ke??”
“mira!! ada nampak tak??”
“napa kakha?? ilang ke??”
“aahhh..tak de nih…kakha kaki ayam je nihh”

waaa dierog sume gelak…
adehh sabor je lah aku…
tetibe sandle ilang plak…
pelik tol…
nak kata aku letak kat tempat larangan..aku letak luar dah..
sandle kwn2 aku ada je..
yg aku punyer ilangg
waaa
dahhh kwn2 aku gelak kat aku…

so misi cari umah sewa tangguh jap
sbb?? sbb cari kedai kasut laaa hehe..
so aku g la beli sandle..
pinjm duit umet aku….
hakhak sbb purse tak bwk kangg
wakakka

[peristiwa umah sewa]

huhu..sebut umah sewa…
kecewa gak la…
tp aku redha..mungkin tak de rezki kami…

umah sewa yg kami jumpe dah ada org…
kwasan umah sewa kwan aku plakk sadis sungguh…
means kami masing2 tak dpt umah sewa..

huhu tp tak pe..kami anggap ini dugaan wat kami…
insya-allah awal bulan5 nanti kami cdg nak cari semula…

[peristiwa kepenatan]

penat…
memang penat…
penat cari umah sewa…
penat drive…
penat jalan sana jalan sini…
tp kami jadikan ianya kenangan wat diri kami…

[peristiwa danGa baY]

haha ni sengal punye idea…
korg bayangkan…dah kul6 kami sampai jb…
singgah mkn kat restoran…
mkn2 sampai le kul7….

tetibe kwn aku eni ckp…
“kak, myk byk ag, rugi r nak anto…”
“a’aahh ekk…hbs tu gane?? anto esok je lahh”
tibe2 ada suara…kawan aku la tuhh wai namenye..
“kite g danga bay nak???”

aku, kakziera, eni dah terbeliak mata…
“jommmm!!!!”

hakhak..sengaL…
kami penat tp kami masih leh panjag kaki berjalan…
hakhak…
so kami teruskan perjalanan ke jb plak..
means g danga bay laa…

waaa kat sana seronok…
kami naik kete api…
bergambor..
bergambor kat beca, kat kapal….
hehe seronok….

hanya itu shj yg leh aku ungkapkan…
hehe…

kwn2!!! jdkan kenangan kita bersama ye!!!

——————————————-###################————————–

haaa tu lahhh peristiwa yg aku alami semalam…
kenangan 13 apriL 2009 bersama aku n kwan2..
konvoi 3buah kete…
heheh seronok sgt!!!!
Advertisements
Categories: happy owezz, my stoRy
  1. 14/04/2009 at 4:28 pm

    Haha…satu hal lak pinjam duit member utk beli sandle..

  2. 14/04/2009 at 6:03 pm

    hehe tu la..mcm2 hal yg berlaku semlm..bile2 balik best gakk

  3. 14/04/2009 at 8:25 pm

    sape pulok yg gatal tgn curi sandel tu.. waa bestnye naik ketapi kt danga bay.. xpnh pn naik, duk tgk je selama ni g danga bay.. hehe

  4. 14/04/2009 at 8:56 pm

    entah le syg…padahal sandle muroh rm12.90 jek..ada gok hok berkenan kehkeh…waaa nanti dah kawen kita jalan2 sini ye…dah kawen best skit nak g mana2…tul tak yang??? hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: