Home > marah > PTPTN vs PTPTipu

PTPTN vs PTPTipu

huh…aku marah sgt arini…
MyEm0.com
mahu tak nyer..status kewangan aku masih lagi berhutang..
dah nak exam siott..
nasib baik tak der pendaftran subjek ag tauu..
MyEm0.com
sah2 nama aku kena block..

korg tahu nape??
MyEm0.com
sbb PTPTN bangang r tuhh
aku gie la kat bendahari UTM..
dier ty aku
“ada dpt surat feedback perjanjian tak dr ptptn?”
“tak de plak”
“kalo takde ptptn tahan laa duit awak tuh”

aku punyer bengang…
tp aku cover sbb bukan salah bendahari pon..
PTPTN tu yg bangang..

aku ty ag
“bile tarikh tutup byr yuran?”
“2 feb yg lepas dik”
“hah!!! dah tu sy nih camner?”

MyEm0.com
“emm kalo gini biasanya nama adik dah kena block, tak leh wat pendaftarn subjek”

waaaa sakit hati aku tuhan je yg tahu…
last2 akk kaunter tu suh aku jumper pegawai dier..nama dirahsiakan hehe
MyEm0.com
bincang2 dier ckp nanti dier urskan
fuhh lega aku

tp yg aku nak story kat sini…
PTPTN ni memang bangang…
MyEm0.com
dah laa masa wat perjanjian cerewet nak mampus..
konon awal2 masuk belajar bg duit..
tup2 tgh2 belajo tolakk
eeee
ikut hati aku bak bom je PTPTN tuhh
MyEm0.com

tp aku sabor ag…
aku pk nak batalkan ptptn tuhh
memang bangang rr..
sbb selama nih pon ayah aku yg tanggung…

eeee
PTPTN nih memang sesuai di panggil PTPTipu yg BANGANG!!!

Advertisements
Categories: marah
  1. 03/03/2009 at 8:30 pm

    huhu sabor2. ada try apply x scholarship kementerian pendidikan. mane tau bleh dpt ke kn.

  2. 03/03/2009 at 10:10 pm

    banyak2 besabojgn carik psl lg dgn ptptipu tuhkita y susahbtlkan je

  3. 03/03/2009 at 10:13 pm

    salam.,banyakkan sabar..

  4. 03/03/2009 at 10:48 pm

    cik kmar: ermm dah 2 kali kuor scholarship tuh tp 22 tak layak, yg first tuh tak lepas kat umo, yg kali k2 kuor tak lepas sbb intake..waaa tak dok rezki…ptptn plak dpt half jerk sbb gaji mak ayahh..huhusyariniey: tu r..ngah berkira2 nak batalkan jerkk sbb selama nih pon parents yg tanggung…jadi dr sy tanggung hutang better sy batalkan…sirnik: ngah bersabar r nih…huhu

  5. 04/03/2009 at 8:40 am

    ha…senang ckp BATALKN je…abes cerita..tu pon kalau abes la kn?hoho..bukan pe ptptn ni ssh sket nk di urskan

  6. 04/03/2009 at 2:24 pm

    yahi: yani memang pontp kena bincang ngan umi aboh lu..pas tu byk prosuder gok rasanye..tp ha sanggupr je wat dr duk sakit ati kan huhu

  7. 04/03/2009 at 11:11 pm

    sabor3 haa.. jgn marah2.. my b ade hikmah di sebalik kjdian ni.. byk3 sbor tau.. huhu

  8. 05/03/2009 at 4:22 pm

    sbr yang, ptptn mmg kkdg camtu.. smg kesulitn yg amat dikesali akan beransur pulih dan dpt diselesaikn.. I’Allah

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: